Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ovakvo i slicno pljuvanje na neciji rad je odlika MAJSTORA ZNALACA u svim oblastima...Sigurno su Vam se desavale takve stvari kad promenite majstora za kola ili kad promenite majstore u gadjevinarstvu,pa oni koji su dosli , krenu da pljuju po necijem radu,kako bi oni to mogli bolje i lepse,ili sta je to ovaj predhodni uradio...itd.A onda Vas oderu i vi budete zadovoljni.Posle izvesnog vremena ustanovite da i s tim niste zadovoljni,osim sto ste platili i time pomislili da ste rsili problem.Rocket Roll wrote:Jedan momak je utvrdio da je glavni problem u "pacovskom gnezdu"...Avlijaner wrote:Iha! Taj klikcuci Supa-Trem je moj![]()
Videcu, jedan momak je sad uzeo pedalu, i rekao da misli da zna u cemu je fora...
...ali to nije i jedini problem. Dodao sam oklopljene kablove na kritična mesta (ova dva crna kabla) i srezao kliktanje za dve trećine, ali niže od toga ne mogu da idem jer je pedala loše projektovana, izrada je "kuku Todore" i korišćeni su loši/neodgovarajući delovi.
Razumem da se za Maksine pedale odlučuju uglavnom ljudi koji pokušavaju da uštede što više - jako loš razlog da se neko odluči za DIY rešenja, ali opet, živimo u Srbiji pa mogu da razumem takvu logiku - no nema smisla ići ispod jednog određenog nivoa kvaliteta, neprofesionalno je otaljavati posao (što se vidi na primeru katastrofalnog ožičenja) i nema izgovora za neznanje. Nizak nivo kvaliteta = problemi koji se gomilaju. Pedale će početi da se vraćaju proizvođaču i posao će pući zbog povraćaja novca nezadovoljnim mušterijama. Na primer, ove lake aluminijumske kutije sa šrafovima za drvo su nesreća koja samo čeka svoj trenutak. Promeni se baterija par puta i već pedala ne može da se sklopi, da i ne pričamo o ugibanju i krivljenju materijala.
Ovo nije jedini primerak Maxles pedale koji sam morao da prepravljam. Morao sam da intervenišem na jednom klonu UniVox SuperFuzza koji je bio u još katastrofalnijem stanju i odbio je svaku saradnju - zguran u malu kutiju, sa metalnim DC jackom za napajanje koji je bio potpuno amaterski izolovan od kućišta nekim vitroplast budženim šajbnicama, i najlošijim mogućim kondenzatorima. Spas je bio kompletno prekućavanje, a pedala je na kraju koštala duplo više nego što je isprva plaćena. "Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji."
Proizvođač, takođe, ne može da ne zna kako se rešava neki problem, na primer clock bleed ili "kuckanje" tremola. Ako ne znaš, mani se ćorava posla. Kliktanje je posledica dve stvari - LFO kola (i drugih aktivnih elemenata) koje povlači struju u naletima i zračenja tog istog kola. Prvo se rešava dizajnom, npr. izborom optimizovanih operacionih pojačavača, kao što je to uradio Demeter na Tremulatoru, ili pažljivom filtracijom (dobrim izborom kondenzatora), kako je to pokušao da reši Fulltone. Ni Tremulator ni SupaTrem ne "kuckaju", znači da je moguće napraviti tremolo koji ne "kucka". SupaTrem verzija koju sam ja pravio takođe ne "kucka", jer sam pazio na layout i pozicioniranje elemenata kao i na upotrebu odgovarajućih opampa.
No, to je moja dobra volja što delim svoje znanje o rešavanju problema - nisam dužan da to radim. Bitno je nešto drugo: vrlo je neozbiljno prodati pedalu pa rešavati problem. Još je neozbiljnije raditi nepažljivo, sa "lebdećim" pločicama koje prizivaju kratke spojeve, ručno i napamet pravljenim LED/LDR komboima i katastrofalnim ožičenjem. Veliki minus za Maxles.
Mozda sam trebao da ti vratim pedalu kojoj su pukla oba dzeka u rekordnom roku ?Rocket Roll wrote:Nizak nivo kvaliteta = problemi koji se gomilaju. Pedale će početi da se vraćaju proizvođaču i posao će pući zbog povraćaja novca nezadovoljnim mušterijama.
Rocket Roll wrote:Jer, imaće neko para, hteće da možda oproba ručni rad, itd... "Da sam ćutao, bio bih saučesnik" - tako se govorilo i na Nirnberškom procesu, ako se ne varam?
To nije OK. Neka se nezadovoljni jave. Gde su? Neka pokrenu thread, nećemo im ništaKill surf city wrote: Vidim da su tvoje nezadovoljne musterije (kojih na ovom forumu ima previse) odlucile da cute, i ne iznose 'prljav ves' ovde, sto je ok...
Cortex wrote:Ma nemoj,a zasto ti onda nisi poslao maksi pp i sugerisao mu par stvari?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests