objektivno,za 500 jura ltd deluks pobjedjuje iz zilion i jednog razloga,tj svih.drvo,izrada,kofer,magneti,hardver.dokazana i oprobana gitara za koju se zna da ce da radi.
u toj klasi najbolji bas klasicni LP izgledom (u slucaju ovog honeyburst-a i tonom) je tokai tj one tokai gitare u artistu od 300 i kusur evara (bjese retro klasa,ne sjecam se tacno).ltd deluks jeste bolja gitara i od tokai-ja,ali ako bas mora sto klasicniji LP,onda tokai.ako bas mora nesto sto ce da rezembluje black beauty,tokai ima takav model,ali ga ja nisam vidjao u bg artistu,nazovi i vidi jel slucajno u ns,pa ako ti nije cim iscimaj se do tamo,u sustini jeste da tokai malo variraju tonom (koliko sam ja skontao neki imaju "vintage" magnete,to su ovi sto se meni dopadaju,a neki classic koji su isto ok,ali konkretniji i koncizniji,ne toliko masni i zaobljeni kao ovi "vintage",ima na sajtu tj tacno su napisali koja gitara ima koje,ako nijesam nesto grdno pomijesao,a moguce da su prosto taj honeyburst tako napravili).izrada i sve ostalo je isto,sve je korektno,hardver je ok,samo su civije malo budjavije,ali to nije cim da se apgrejduje.
jos jedino pametno sto ima je gretch,ali on nije za metaliku,tj jeste za metal,ali ne klasicni,vise neki prljavi sludge i sl.plus,druga koji ima malo slicniji ukus tvom je njegov vrat odbio,fakat dok sviras imas osjecaj da se gitara bori kontra tebe tj nece da je sviras,nekom to ima draz (npr. meni