Laney LX35R, LX35D, mXd30

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
SlowHandMan

Laney LX35R, LX35D, mXd30

Post by SlowHandMan » 27 Apr 2012, 12:19

Da li ste imali iskustva sa ovim pojacalima?
Vidim da su na snizenju po prodavnicama i nasao sam na oglasima nekoliko polovnih.Ako jeste podelite sa mnom svoje utiske jer hocu da kupim neko pojacalo od 30 vati. Cini mi se da su LX35D i MXD30 jedno isto. A LX35R da se razlikuje po tome sto nema efekte tj. procesor u sebi. Treba mi pojacalo za probe sa bendom (da li bi 30 vati bilo dosta :? ) i za muziku tipa rock-hard rock-southern rock-grunge-alternative metal-doom metal. Ceprkajuci po sajtovima video sam da je dosta ljudi pisalo da distorzija na ovim pojacalima nije bas za metal i da bi u tom slucaju trebalo kupiti neku pedalu.Pre nekoliko meseci sam presao na elektricnu gitaru tako da sam do sad imao samo jedno pojacalo (Behringer GM108) tako da nemam bas mnogo iskustva a ni pameti da napravim dobar izbor :)
Ili ako znate za neko pojacalo koje bi najbolje odgovaralo pomenutim muzickim pravcima slobodno navedite. :cao:

SonicX

Re: Laney LX35R, LX35D, mXd30

Post by SonicX » 27 Apr 2012, 15:45

Za probu ti to nikad nece biti dovoljno. Gledaj oko 100W za probu.
Drugo, pojacalo je samo po sebi vec kombo, znaci izrada je losija nego odvojeno glava i kutija. Zamisli koliko je onda losija izrada tek kombo sa procesorom.
kao trece, nadam se da sam pomogao :D
Vise ionako ne bih mogao.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 Apr 2012, 18:03

SonicX wrote:pojacalo je samo po sebi vec kombo, znaci izrada je losija nego odvojeno glava i kutija
:cekic:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 27 Apr 2012, 18:05

+[img]iksde[/omg]

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 27 Apr 2012, 23:22

Sta god kupiozvuk je manje vise isti...sve jee to jedno te isto pojacalosa malecnim razlikama...
Svirao sam LX65R, i imam P35... 30 wati ce biti dovoljno za probu... i za svirku, ali ozvuceno...

Tipujem na L35R jer ti njegovi efekti i ne trebaju... za ostatak para kupi i najjeftiniji proc, za efekte i jednu ali vrednu pedalu za dist.. i vise ti ne treba ..

BTW, 30 wati je sasvim dovoljno, jedino je 10" malo... tj. bilo bi bolje da je i na tih 30W jedna 12".. ali bogo moj.. ako 15W pojacalo moze da pokrije bubnjeve koji lupaju jacinom 4 od 5.. onda i 30W mogu...

umart

Post by umart » 27 Apr 2012, 23:53

za mjetal od jeftinijh varijanti roland cube i marshall-i prve generacije valvestate-a.to su jedini sa korektnim drajvovima za sve stilove.ponesto moze da se izvuce i sa matorim peavey-jima,rocktron-ima i randall-ima,ali ne bas svaki stil,ako nesto od toga naleti prije kupovine obavezno probaj.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 28 Apr 2012, 13:26

Hvala na komentarima! :ziveli:
Ne zuri mi se sa kupovinom jer mi je trenutno ruka u gipsu i imam dve nedelje do skidanja a onda jos sigurno nedelju dana da mi se zglob i prsti vrate u normalu.Pa reko kad vec ne mogu da sviram da malo poboljsam opremu pa sam prodao ono malo pojacalo sto sam imao.
Anyway,na oglasima sam naleteo na Behringer GX110 (30 Wati, 10" Jensen zvučnik, 24-bit procesor sa 100 efekata , nožni prekidač)...kosta 90 evra.Na youtube-u nema bas mnogo snimaka sa ovim pojacalom tako da nemam nikakvo misljenje o njemu za sad.
I nesto sto sam video da se i ovde na muzickom forumu hvalilo kao dobro pojacalo i recenzije na stranim sajtovima su bile na strani tog pojacala...Laney LG35R. Video sam da su mnogi pisali da su veoma zadovoljni sa ovim izborom dok recimo za LX seriju sam citao komentare od onih da su veoma zadovoljni sa njima do onog da nista ne valjaju. Jedino sto se kod ovog pojacalo spominjalo kao mana je isto kao i za druge Laney-e da treba dodatna pedala za distorziju (to mi nije problem,kupio bi :) ).Za sada nisam nasao polovno na oglasima a vidim da je u Mix-u oko 12 500din pa razmisljam da kad se oporavim odem i probam pojacalo a do tada cu imati jos te 3000 koliko mi fali.
Jos jedno pitanje...Speaker connections: 1x Jack (4 Ohms External)...da li ovo znaci da se na pojacalo moze prikljuciti zvucnik da bi se dobilo na ``glasnoci`` tj. da li bi moglo da se prikljuci na muzicku liniju?

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 28 Apr 2012, 13:46

Izvinjavam se zbog smaranja ali upravo mi je lik sa oglasa odgovorio posle nekoliko dana nakon sto sam mu poslao poruku na k-p. Prodaje Laney LX35R za 7000din...kaze da je staro 6 meseci(jos cekam da mi odgovori da li ima garantni list). Da li mislite da je to dobar deal ili da ipak sacekam i kupim LG35R. Znaci ako kupim ovo sad preko oglasa procicu dosta jeftinije i u tom slucaju fali ce mi jos malo para da dodam jos za pedalu i imao bi tada sve. Sta raditi? :D

Post Reply