Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
bancika

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by bancika » 06 May 2012, 12:11

napokon sklopio novi pedalboard. Hardwire reverb jos nisam stavio dok odlucim da li cu da ga prodam, nisam ga koristio skoro uopce.
Pedale su pricvrscene velcrom, preamp nisam lepio.

Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 May 2012, 12:26

Evo nije moj, bice Oboss-ov, ali ja ga izradih pa da kazhem par preliminarnih rechi jer sam prilichno odushevljen efektom. Radi se o Zendrive-u. Neshto shto je trenutno hit u svetu jelte, i shto se reklamira kao Dumble-in-a-Box, zagolicalo je i moju i Oboss-ovu pazhnju klipovima kao low-gain overdrive koji je veoma likvidan i midlast i sjajno seche kroz bilo koji mix, a preferiraju ga korisnici PRS-ova, 335-ica i slichnih H-H gitara sa magnetima srednjeg do low outputa kao OD divnog sustain-a i pogotovo - fantastichnog reagovanja na dinamiku okidanja zhica.
Moram reci da je sve ovo istina. Zendrive ima zapravo sve zvuke tube screamer-a [po nekoj topologiji nije mu toliko ni razlichit] i mnogo vishe a uvodi mosfet-diodni kliping i inteligentno reshene EQ kontrole putem Voice i Tone potova koji su interaktivni sa Gain potom, bar Voice jeste, pa kako dodajete treble tako se povecava i gain. Nisam gledao nikakve preporuke za podeshavanja po netu ali moje omiljeno je Tone srolan na nulu, a Voice pojachan na max, Gain pot i Volume po zhelji. Nikada nisam svirao Dumble Overdrive Special, i verovatno nikada necu, ali sam slushao mnogo snimaka i Zendrive definitivno zvuchi jako blizu, svojim hi-fi technim gain-om.
Na maksimalnom gainu ima vishe gaina od stock TS-a a ima bolju string-to-string separaciju. Takodje ono zashto cete mozhda ovih dana videti na oglasima moj TS klon za prijateljsku cenu je i mogucnost Zendrive-a da radi podjednako dobro i sa npr teletom i SG-em. Nema potrebe da diram podeshavanja na amp-u niti na pedali, ubodem tele, zvuk je nikad bolji osetno bolji nego shto mi TS daje za isti zonfa zvuka, izbodem tele ubodem SG-a, sve je opet kako se samo pozheleti mozhe, nishta diranje eq-a na pojachalu nishta diranje eq-a na pedali. Fascinantno. Sa Tube Screamer-om neck magnet mi na sg-u chesto zvuchi nedovoljno ubedljivo i malo muddy, tj ne ali u poredjenu sa istim tim magnetom koji tera Zendrive onda da.
Obozhavam zvuk TS-a, i mnogo volim njegovu interakciju sa ostalim pedalama pogotovo sa FF-om na nekim podeshavanjima, ostaje mi tek da vidim kako se Zendrive snalazi sa FF-om, ali kao standalone overdrive, mislim da nisam chuo bolji.

Velika preporuka, ako mozhete da ga nabavite. [istini za volju, komentarishem klonove, niti imam original TS niti sam ga imao, niti imam Zendrive niti sam svirao original]

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 May 2012, 13:16

bancika wrote:trebalo bi da svaki stereo delay radi kao signal splitter, samo je razlika izmedju dva signala sto kad efekat radi u ping pong mode baca naizmenicno odjeke na jedan pa na drugi izlaz. Dry signal bi trebalo da je isti.
Ping-pong je samo jedan od stereo delay modulacija. Signal splitter?

Markony

Post by Markony » 06 May 2012, 21:13

Cortex,
da li si radio po ovoj semi (layout-u) http://circuitworkshop.com/forum/index.php?topic=542.0 ?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 May 2012, 22:04

nope, ali koliko vidim po komponentama, sve je potpuno isto kao kod mene. taj lik frequencycentral je proverena figura, njegovi layouti su dobri, tako da slobodno give it a go necesh se razocharati :ziveli:

bancika

Post by bancika » 06 May 2012, 23:16

rick rulez, iako ne volim nesto prefboard, nisam video bolje odradjene perf plocice od njegovih

Markony

Post by Markony » 06 May 2012, 23:49

Ty Ty Ty
:ziveli:

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 10 May 2012, 22:31

Image

Fender Telcaster Highway One u Behringer TU300 > Behringer US600 > Boss SD-1 > Fulltone OCD klon > EHX Big Muff w/ Tone Bender mode > Zvex SHO > ProCo RAT > Ibanez SC-10 > EHX Nano Small Stone > Digitech Digidelay > Line 6 DL4 > Line 6 Verbzilla u Vox AC30 hand made.

Probao danas kod Cortexa Electric Mistress i mislim da će chorus u oglase, a na njegovo mesto dolazi električna gospođa. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 May 2012, 23:01

You know it makes sense :D

Milanares

Post by Milanares » 11 May 2012, 00:32

rig do jaja! :ziveli:
samo. nije gospodža no ljubavnica.
električna švalerka :)

umart

Post by umart » 11 May 2012, 00:42

ja nikako da se odlucim izmedju svalerke i bf2,i na kraju nemam ni jednu od te dvije. :cry:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 11 May 2012, 07:51

BaalBehrit wrote:Probao danas kod Cortexa Electric Mistress i mislim da će chorus u oglase, a na njegovo mesto dolazi električna gospođa. :)
Meni su to dve potpuno različite stvari. Ovaj matori Ibanez je super chorus a nećeš moći da ga prodaš za više od 3-3.5k dinara tako da ga bolje zadrži. Mistress je zakon ali ne možeš sa njim da dobiješ efekat kao sa tim korusom i obrnuto. :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 16 May 2012, 23:17

ja sam danas sasvim slucajno provalio da je mnogo drazesniji zvuk mog Digitech Digidelaya kad ga furam na mono out nego na stereo :bambi:
tj ranije sam ga stalno furao na mono out, uopste ne znam kako se desilo da je bio povezan na stereo out, anyway lepa je to pjedala :)
tape delay podeshen na slapback = iznimna radost :bambi:

Audio

Post by Audio » 02 Jun 2012, 20:51

Evo ga i moj tezgaroški setup :lol:

Image

Suspiria

Post by Suspiria » 05 Jun 2012, 13:45

Ovu pedalu sam imao nedavno doma na testiranju, pa ako nekoga zanima neka pogleda video. Riječ je o Odin fuzz pedali, mislim da je rađen po uzoru na Big Muff, a obzirom da nisam neki mufflija, tj. nemam baš iskustva s njima, možda će to znati bolje procijeniti netko tko ima EHXa.

Image

Locked