Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Gagi

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Gagi » 12 May 2012, 19:58

guv'nor,
uvek me je čudilo odakle npr. Fretted Americana izbacuje dosta tih očuvanih komada, da li su oni po difoltu uber cenjeni zbog podrazumevanog kvaliteta ili samo zbog godine proizvodnje... možda su tada instrumenti kupovani radi nekih drugih razloga osim sviranja pa sada vlasnici (ili naslednici) rešili da unovče apstraktnu vrednost...

Činjenica o starosti onda drži vodu? 50 godina satrosti za električnu gitaru (F ili G) slučajno se nekako sama nametnula kao nešto što podrazumeva kvalitet (skoro uvek), ali zašto, bolji kvalitet obrade sigurno ne, hardvera, drveta, pa i sada se prave gitare od možda još starijih, ili se akcenat baca na početak starenja gotovog instrumenta?

Sve u svemu nekako deluje apstraktno i precenjeno, tj. naučno dosta šuplje, ne očekujem da se NASA bavi ovim fenomenom, mislim da u suštini preovladava ljudkski faktor ili psiha u celoj priči, možda je sve započelo prvim lomljenjem gitara na bini pa otud ta opsednutost čerečenjem i razapinjanjem na krst nečega dovedenog do simbola jedne heneracije... nemam pojma samo guess-ujem, ako ima neki diplomirani filozof/sociolog/psiholog nek se uljuči :)

Image

guv'nor wrote:Edit: Nego, jeste izvalili da je na svim tim staronjama™, a ima ih dosta bas na frettedamericani, middle magnet najnapujdaniji - fora koju, AFAIK, danas i dalje koristi samo Fender (u CS Fat 50's, mom Cray setu itd), dok svi ostali motaju bridge do P90, a middle i neck ostaju relativno blizu?
Verovatno je u pitanju to što je srednjak™ po nekoj opštosti u sredini :D , šalim se malo, u stvari i ne, hoću reći da je možda predviđen, na tvom modelu tj. i ovom drugom, za soliranje pa je dat veći značaj tj. volumen-snaga ili je možda da bi se pojačale II i IV pozicija koje skoro uvek slabije "izlaze", dal' to drži vodu ili ja samo :kokice: ...
:ziveli:

umart

Post by umart » 12 May 2012, 22:41

probao sam,da sviram neki classic rock na keca bi je uzeo,ali mi ne treba za classic rock :mrgreen:

a mora mahogani jer se tripujem da nece ovo sto bi da mu mecem da radi na bilo cemu drugom,iako znam da to nije istina. :mrgreen:

u sustini trazim neki odrpani epi 400 ili neki slican japanac,da nije bas preveliki krs da mogu da budzim,ovako da dam 200 i kusur evara plus dobrano preko 100ke na budzevinu priznaces i nije logicno.plus ocu da je unakazim,ako se sjecas one ruske metode relikovanja :metal:

a reci kako masan ovaj or50,'bemlulebac.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 May 2012, 23:42

guv'nor wrote:
Cortex wrote:Malo vuchem ka Bonamassa modelu, shto me iznenadilo.
Moguce da bi te smorio JB, ako si vec onaj savrseni low gain Si rasklopio... :cry:
nisam, napisah odavno kod koga je, samo sa drugim trandzhama i par sitnica da se zauzda gain, ali ono...za 5 min se vraca u to low gain perfect vintage correct stanje.
u svakom sluchaju moram da priznam da sam pocheo da vishe volim siliconca od germanijuma, naravno, it's a must, obviously, imati oba, ali trenutno malo vecu prednost dajem silikoncu.
ne znam koje su trandzhe u bonamassa modelu, verovatno neke iz bc10x serije, EJ znamo da fura BC183 i bc182 ili sl, i da fura volume pot od 100K naspram normalnih 500K kako bi propustio vishe visokih. Ja sam nabavio razne high gain bc108-ice i meni se taj zvuk ne dopada narochito. prvo sam mislio da sam se istripovao ali nakon ganjanja onog plavog Dunlopa definitivno je BC183 zvuk mnogo kulji IMHO.
ma...to je toliko malo kolo i toliko zavisi od SVIH ostalih elemenata u lancu signala, od instrumenta do amp-a, da je jedini pravi nachin onaj koji je chika Sayce izveo sa chika Cesar Diazom ili kako mu se vec pishe ime, lepo sednete, tweakujete letnji dan do podne [deda tm] dok ne napucash zheljeni ton i ponashanje pedale :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 13 May 2012, 01:20

MUzzY wrote:Zar ovo nije malo mator snimak? :)
I lepse mi zvuci kad svira kroz RK-a nego kroz MarkV.
Kako mator, sa Live iz Budokan. To je poslednje sto ja slusam od njih, ne mogu nista novije.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 13 May 2012, 01:21

MUzzY wrote:Zar ovo nije malo mator snimak? :)
I lepse mi zvuci kad svira kroz RK-a nego kroz MarkV.
Pa prolupao je Petrucci i sa komponovanjem i sa sviranjem i sa tonom. Totalno prolupao covek. Nije ni prvi ni poslednji.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 May 2012, 12:46

umart wrote:a reci kako masan ovaj or50,'bemlulebac.
jebe keve, za sve metale radi za sve pare :D ja sam nekako uvek kontao, oranje je za sludge i te spore metale, kad ono medjutim (od skoro sam cuo kako radi i u tim nekim metalcore situacijama)

nego, da ne oftopicharim, ovaki ton, eh da mi je:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 May 2012, 13:08

proslo mi vreme za edit
evo malo majoneza za tenjija :mrgreen:
http://www.sevenstring.org/forum/extend ... ost3006782
(jbt pocinju da mi se dopadaju plave gitare) :D

mnogo dobro izgleda

bancika

Post by bancika » 13 May 2012, 13:26

Cortex wrote:ne znam koje su trandzhe u bonamassa modelu, verovatno neke iz bc10x serije
dunlop je poceo da radi ono sto i diy-eri rade par godina unazad - da se snabdeva kod brace rusa :) tranzistori su ruski ge MP39B i IT308B
jbg, treba se snabdeti time sa bay-a dok ima....ja sam nakupovao PIO kondenzatora za pojacala i gitare, mogao bi malo uzeti trandzi :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 May 2012, 13:28

mislim_stvarno wrote:(jbt pocinju da mi se dopadaju plave gitare) :D
Say what? :lol:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 May 2012, 13:36

:lol:

ja sam uvek bio mnogo vise za crvene i zelene, i uvek klasika, crne (da, i ono drecavo zuta ili zelena sa crnim hardverom mi izgledda vr'), ali pocinju da mi se dopadaju ovi svetlo plavi finishi, bilo nekakav burst ili ono, baby blue sa crnim hardverom kombinacija...

luci

Post by luci » 13 May 2012, 13:38

Baba Slim wrote:
mislim_stvarno wrote:(jbt pocinju da mi se dopadaju plave gitare) :D
Say what? :lol:
znas kako kazu, blue is the new red... :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 May 2012, 13:40

mislim_stvarno wrote::lol:

ja sam uvek bio mnogo vise za crvene i zelene, i uvek klasika, crne (da, i ono drecavo zuta ili zelena sa crnim hardverom mi izgledda vr'), ali pocinju da mi se dopadaju ovi svetlo plavi finishi, bilo nekakav burst ili ono, baby blue sa crnim hardverom kombinacija...
:ziveli:

Iskreno, na pomolu je novi Telebaba projekat, (o tome kad bude bilo vreme), i sve sam se dogovorio sa majtijem, samo još za boju ne mogu da se odlučim. :lol: Ali naginjem crvenoj ili zelenoj, pa eto, možda ti se svidi na prvu ovaj put. :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 May 2012, 13:56

telebaba je dobro izgledala od pocetka :D :ziveli:

Tenji

Post by Tenji » 13 May 2012, 14:11

mislim_stvarno wrote:proslo mi vreme za edit
evo malo majoneza za tenjija :mrgreen:
http://www.sevenstring.org/forum/extend ... ost3006782
(jbt pocinju da mi se dopadaju plave gitare) :D

mnogo dobro izgleda