Zašto ljudi se*u da je ton u "prstima"

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Dersu Uzala

Re: Zašto ljudi se*u da je ton u "prstima"

Post by Dersu Uzala » 10 Jun 2012, 03:58

Evo zasto je ton u prstima. Prestanite da kenjate i zatvarajte temu. :bambi: :ziveli: :bow:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Jun 2012, 08:35

LifelessDead wrote: I definitivno se previse tupi o drvetu.
Mozda, ali... cak i drvo od kog je izradjen fretboard drasticno utice na zvuk. Naucno dokazano™. 8)

eg303

Post by eg303 » 10 Jun 2012, 10:50

bancika wrote:mozda ne moze isto da zvuci u smislu kvaliteta zvuka, ali to je to...

I sam Joe nije na kraju rekao "ovo je teško njesra, nisam ništa gore u životu svirao" već da je bilo malo "painful" na toj gitari (nije koristio nikakav podrugljiv izraz), odsvirao je (iako bez ručke) sjajno, bez greške, perfektna intonacija, ton je sniman kamerom pa se o tome ne može komentarisati ali meni ovo dovoljno ubedljivo obesmišljava pitanje u naslovu teme, možda i previše ubedljivo...
Često se bogatuni šepure novokupljenim Ferarijima pa ih posle vade iz olupina istih...

tomarnr

Post by tomarnr » 10 Jun 2012, 15:35

eg303 wrote: Često se bogatuni šepure novokupljenim Ferarijima pa ih posle vade iz olupina istih...
Savrsen primer :) DObar svirac ce iz svega da izvuce neki pristojan zvuk a los ce iz najbolje opreme zvucati k'o qrc.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 10 Jun 2012, 17:02

ton nije u prstima... ton je u ušima

LifelessDead

Post by LifelessDead » 10 Jun 2012, 19:02

nije u usima nego u vazduhu...

Superhik

Post by Superhik » 10 Jun 2012, 22:11

Men se čini da mnogi miješaju ovdje babe i žabe. Pa naravno da će Satrijani odsvirati tehnički savršeno svoju pjesmu i na drški od metle. Ali kako će to da zvuči? Eno video klipa. Da je neki klinac onako napucao efekte o okačio svoj snimak, javilo bi se milion kritičara koji bi pronašli dva triliona mana i nedostataka baš tom zvuku. (Nadam se da je jasno na šta mislim)

Poslušajte Sushine of Your Love od Creama, jel ono Klepton jest, al brate zvuči ko da je gitaru uključio u pojačalo napravljeno od starog gramofona.

A na onaj "ton" bolje reći filing, stil, osobenost, muzički izraz, kako god hoćete, koji je spoj godina vježbe, muzičkog obrazovanja, i naravno emocije (stil je čovjek sam i kao takav je neponovljiv) ne treba trošiti riječi.

Hoću li ja sa Satrijanijevom opremom biti Satrijani ili sa Kleptonovom opremom Klepton, pa naravno da neću, ali gle čuda, iz istih instumenata, pojačala, efekata izlaziće i isti zvuk (iste boje, istog karaktera, ne znam kako da se bolje izrazim)

Uostalom, zašto brojni mudroseri provode sate i sate isprobavajući instrumente po muzičkim šopovima osluškujući ko zna šta i tražeći baš taj neki zvuk, što ne zgrabe prvu dasku i praše sa njom bog te veselio.

Haralampije

Post by Haralampije » 10 Jun 2012, 23:04

Superhik wrote: Uostalom, zašto brojni mudroseri provode sate i sate isprobavajući instrumente po muzičkim šopovima osluškujući ko zna šta i tražeći baš taj neki zvuk, što ne zgrabe prvu dasku i praše sa njom bog te veselio.

Zato sto im se moze.Jednostavno.Svako sa svojim parama radi sta hoce.A svako ko je krenuo u kupovinu hoce najbolje za te pare.Jos ako si profesionalac,zelis pouzdan i kvalitetan "alat",jer ti je to izvor prihoda.

HeatMan

Post by HeatMan » 11 Jun 2012, 00:03

sunshine of your love.. to je sam pochetak potrage za tonom, tih godina sa creamom i hendriksom.

prvo to, drugo, ne mozesh da kazesh da je ton iz tog nekog vremena sranje u odnosu na neshto novo iz prostog razloga shto je tada BUBANJ bio sniman JEDNIM mikrofonom. da ne pricham o tome kako su radili pozicioniranje mikrofona na pojachalima. eddie kramer je rekao "stavio bih u67 ili neki ribbon ispred pojachala i nadao se najboljem, kasnije sam tek krenuo da otkrivam gde mi vishe odgovara, pa dva mikrofona pa overdubing".

danas, evo ja npr stavim 2 dinamichka, 1 kondenzatorski, i josh jedan dinamichki iza pojachala. da ne pricham o tome shta matore njushke iskusne rade. plus overdub, plus procesing (kog je u to vreme bilo minimalno) comp, delay itd.

ne mosh porediti tadashnji ton sa danashnjim. pogotovo shto se tad tek i krenulo u potragu za tonom..

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 11 Jun 2012, 00:19

LifelessDead wrote:nije u usima nego u vazduhu...
ton nije u vazduhu, već u duši...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 11 Jun 2012, 03:06

ja vala pravim gitaru od drveta koje je moj ćaća posadio, sječem ga dok još cveta i puštam krv na njega nebili mu bogovi mora ibjuovali saund proročanstva

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 11 Jun 2012, 13:38

Duane wrote:ja vala pravim gitaru od drveta koje je moj ćaća posadio, sječem ga dok još cveta i puštam krv na njega nebili mu bogovi mora ibjuovali saund proročanstva
hahahahaha :metal:

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 11 Jun 2012, 15:46

http://www.youtube.com/watch?v=zD9rETI_XJI
Evo i Bajaga to potvrdjuje.. 8)
Salom na stranu, slazem se da je ton u prstima. :)

cwija

Post by cwija » 11 Jun 2012, 16:51

ton je u mudima

MetalFunk

Post by MetalFunk » 11 Jun 2012, 17:03

cwija wrote:ton je u mudima
:1:

Post Reply