SiskoMarcetic wrote:Koliko muke oko farbanja jesi li koristio poliuretan, ako jesi da li su komponente pravilno odmerene i smućkane
i na kraju gde si kupio farbu ( da ne idem tamo za svaki slučaj)
što se lepka tiče ja koristim momentfix koji osim drveta lepi sve materijale za drvo (čelik,plastiku, šmirglu) i ne pravi probleme.
btw Mnogo mi se sviđa kako si uradio vrat
Bas tako, da ne verujes... 3 dana smirglanja, da skinem onu neuspesnu boju. Vrat je lakiran poliuretanom, a telo je farbano prvo nitro bojom (ta koja se nije stegnula) a onda akrilnom, to je vec bilo kako treba. A tu nitro nisam nigde kupio, taj kolega koji mi je farbao je imao od pre, i svasta je farbao sa njom, i sve je bilo OK, zato me i cudi sto je bilo problema.
Pa lepo je ispao vrat, narocito tako lakiran, mada sam ja hteo da bude za njijansu deblji, ali... No sada sam video i kod njega da je mestimicno na spoju fretboarda i vrata malo "nestao" lepak... Verovatno tokom lakiranja. Nije strasno ali... Eto sta los lepak uradi, use** ceo posao. Sada pocinje da me brine uopste crvstina tog spoja.
pedja 81 wrote:Razmisljam zasto ti se vrat iskrivio i jedino sto mi ulazi u glavu je da mozda imas veci sloj laka tamo gde su pragovi a manji ili vrlo mali sa zadnje strane tj.da si dosta smirglao sa zadnje strane a malo oko pragova.To je isto kao kad se lakira sto pa je poznato da se lakira i sa zadnje (donje) strane bas da se nebi iskrivila ploca jer drvo dise.Mozda gresim ali ne vidim drugi razlog ali sam siguran da je do lakiranja nesto zapelo.Sve pohvale kako je ispalo.
Ne verujem da je do lakiranja, mislim da je to bilo odavno, jednostavno od stajanja tako je drvo odreagovalo, a lakiran pre neki dan.