Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
kwiss

Re: Maxles pedale handmade

Post by kwiss » 30 May 2012, 18:52

maksabass wrote:Da ,da znam za nju,doduse od skoro.al definitivno mene trenytno poliranje ne brine vec zastita posle poliranja.jer ce vremenom aluminijum da oksitira i onda dzabe poliranje.Jos i to da se pedala ceso dira rukama a na tezgama i masnim od pecenja :D i to ce cinimi se brzo da strada.
Žaštita aluminijuma jedino efikasna je eloksiranje.

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 30 May 2012, 19:06

maksabass wrote:Da ,da znam za nju,doduse od skoro.al definitivno mene trenytno poliranje ne brine vec zastita posle poliranja.jer ce vremenom aluminijum da oksitira i onda dzabe poliranje.Jos i to da se pedala ceso dira rukama a na tezgama i masnim od pecenja :D i to ce cinimi se brzo da strada.
E pa to je tacno... Oksidisace...

maksabass

Post by maksabass » 30 May 2012, 19:09

kwiss wrote:
Hvala KWISS,puno korinih informacija od tebe :ziveli:

kwiss

Post by kwiss » 30 May 2012, 21:08

maksabass wrote:
kwiss wrote:
Hvala KWISS,puno korinih informacija od tebe :ziveli:
Image[/img]Makso hvala.A što se tiče oksidacije ovaj prekidač će to da demantuje,napravljen pre dve godine i nije oksidiao :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 30 May 2012, 23:25

da li je zasticen necim ili ne?

kwiss

Post by kwiss » 31 May 2012, 05:13

maksabass wrote:da li je zasticen necim ili ne?
Nije zaštićena sa nijednim sredstvom.Mora da se šmirgla sa naj finijom šmirglom npr. 2000 pa poliranje,kad se to dobro uradi da izgleda kao niklovan opere se i odmasti sa deterdzentom.Dovoljno je jednom mesečno da se prebriše suvom krpom i to je to.Naj bitnije je odmastiti aluminijum :!: :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 31 May 2012, 09:11

zar ne bi bilo bar estetski logicno da su ti srafici sa poklopcem locirani na donju stranu da se ne vide, a prekidac da se montira na drugi deo kutije?

Image

kwiss

Post by kwiss » 31 May 2012, 19:34

dweezil wrote:zar ne bi bilo bar estetski logicno da su ti srafici sa poklopcem locirani na donju stranu da se ne vide, a prekidac da se montira na drugi deo kutije?

Image
Jeste logičnije ali ovo je razvodna kutija za elektro instalacije i sa druge strane ima četiri rupe i nije ravna :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 20 Jun 2012, 18:26

PURPLE TIGER- hi gain pedal.
u osnovi je klon riot suhr,blago modifikovan.
pedala je izradjena od najkvalitetnijih delova...bla,bla... :D kao sto svi kazu....salim se.
Dakle,pedala je iradjena od pazljivo biranih komponenti,kupljenih na nasim prostorima,i kao kod svih mojih pedala vodilo se racuna o izradi.
plocica ili ti PCB,projektovana za velicinu kutije i da sve komponente stanu na njoj,ili ti onboard,izuzev DC konektora i klik-klak,prekidaca,koji je takodje modifikovan,tako da ulkljucuje ili iskljucuje sva tri kliping moda posebno.Ovo je bio slucaj i sa predhodnim vraijantama ove pedale,al ajd cisto da napomenem.
Image
kutja handmade ili ti rucno radjena od alu lima debljine 1,5mm.grafilka tj bolje reci dizajn takodje.
Image
Unutrasnjost ili ti guts,
Image
Spoljasnost...
Image
Image
Image
Image
Ostalo je samo da predstavim i zvucni zapis,ali bicete uskraceni ovog zadovoljstva,za sada,inace zvuci prirodno ,kao urlik tigra

MetalFunk

Post by MetalFunk » 20 Jun 2012, 18:31

Lepo izgleda a verujem i da lepo zvuči. Svaka čast! :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Jun 2012, 18:36

Одлично изгледа!

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 20 Jun 2012, 18:47

fenomenalno izgleda! (da je jaci kontrast boja, bilo bi verovatno jos bolje, ali kazem, fenomenalno) Jesi li kutiju etchovao ili na cnc-u, ili nesto trece?

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 20 Jun 2012, 19:10

Super! :bravo:
Mnogo bolje izgleda kad je reljefasto.
Sto posto je cnc, linije su presavrsene :)

maksabass

Post by maksabass » 21 Jun 2012, 01:04

Hvala drustvo...i ja sam zadovoljan svojim radom,pa reko ajd malo da podelim radost sa Vama

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Jun 2012, 07:54

odlichno MAksimilijane! sve je top notch. medjutim meni lichno ovakva grafika previshe povuche na one ljakse tribal tetovazhe koje bizgovi sebi rade izmedju lopatica naledjima ispod vrata jel, no to je samo moj lichni trip, vrhunski si odradio stvar :ziveli:

Post Reply