Žaštita aluminijuma jedino efikasna je eloksiranje.maksabass wrote:Da ,da znam za nju,doduse od skoro.al definitivno mene trenytno poliranje ne brine vec zastita posle poliranja.jer ce vremenom aluminijum da oksitira i onda dzabe poliranje.Jos i to da se pedala ceso dira rukama a na tezgama i masnim od pecenjai to ce cinimi se brzo da strada.
Maxles pedale handmade
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Maxles pedale handmade
-
E pa to je tacno... Oksidisace...maksabass wrote:Da ,da znam za nju,doduse od skoro.al definitivno mene trenytno poliranje ne brine vec zastita posle poliranja.jer ce vremenom aluminijum da oksitira i onda dzabe poliranje.Jos i to da se pedala ceso dira rukama a na tezgama i masnim od pecenjai to ce cinimi se brzo da strada.
Hvala KWISS,puno korinih informacija od tebekwiss wrote:Žaštita aluminijuma jedino efikasna je eloksiranje.maksabass wrote:Da ,da znam za nju,doduse od skoro.al definitivno mene trenytno poliranje ne brine vec zastita posle poliranja.jer ce vremenom aluminijum da oksitira i onda dzabe poliranje.Jos i to da se pedala ceso dira rukama a na tezgama i masnim od pecenjai to ce cinimi se brzo da strada.

maksabass wrote:Hvala KWISS,puno korinih informacija od tebekwiss wrote:Žaštita aluminijuma jedino efikasna je eloksiranje.maksabass wrote:Da ,da znam za nju,doduse od skoro.al definitivno mene trenytno poliranje ne brine vec zastita posle poliranja.jer ce vremenom aluminijum da oksitira i onda dzabe poliranje.Jos i to da se pedala ceso dira rukama a na tezgama i masnim od pecenjai to ce cinimi se brzo da strada.

da li je zasticen necim ili ne?
Nije zaštićena sa nijednim sredstvom.Mora da se šmirgla sa naj finijom šmirglom npr. 2000 pa poliranje,kad se to dobro uradi da izgleda kao niklovan opere se i odmasti sa deterdzentom.Dovoljno je jednom mesečno da se prebriše suvom krpom i to je to.Naj bitnije je odmastiti aluminijummaksabass wrote:da li je zasticen necim ili ne?

zar ne bi bilo bar estetski logicno da su ti srafici sa poklopcem locirani na donju stranu da se ne vide, a prekidac da se montira na drugi deo kutije?

Jeste logičnije ali ovo je razvodna kutija za elektro instalacije i sa druge strane ima četiri rupe i nije ravnadweezil wrote:zar ne bi bilo bar estetski logicno da su ti srafici sa poklopcem locirani na donju stranu da se ne vide, a prekidac da se montira na drugi deo kutije?

PURPLE TIGER- hi gain pedal.
u osnovi je klon riot suhr,blago modifikovan.
pedala je izradjena od najkvalitetnijih delova...bla,bla...
kao sto svi kazu....salim se.
Dakle,pedala je iradjena od pazljivo biranih komponenti,kupljenih na nasim prostorima,i kao kod svih mojih pedala vodilo se racuna o izradi.
plocica ili ti PCB,projektovana za velicinu kutije i da sve komponente stanu na njoj,ili ti onboard,izuzev DC konektora i klik-klak,prekidaca,koji je takodje modifikovan,tako da ulkljucuje ili iskljucuje sva tri kliping moda posebno.Ovo je bio slucaj i sa predhodnim vraijantama ove pedale,al ajd cisto da napomenem.

kutja handmade ili ti rucno radjena od alu lima debljine 1,5mm.grafilka tj bolje reci dizajn takodje.

Unutrasnjost ili ti guts,

Spoljasnost...

Ostalo je samo da predstavim i zvucni zapis,ali bicete uskraceni ovog zadovoljstva,za sada,inace zvuci prirodno ,kao urlik tigra
u osnovi je klon riot suhr,blago modifikovan.
pedala je izradjena od najkvalitetnijih delova...bla,bla...

Dakle,pedala je iradjena od pazljivo biranih komponenti,kupljenih na nasim prostorima,i kao kod svih mojih pedala vodilo se racuna o izradi.
plocica ili ti PCB,projektovana za velicinu kutije i da sve komponente stanu na njoj,ili ti onboard,izuzev DC konektora i klik-klak,prekidaca,koji je takodje modifikovan,tako da ulkljucuje ili iskljucuje sva tri kliping moda posebno.Ovo je bio slucaj i sa predhodnim vraijantama ove pedale,al ajd cisto da napomenem.

kutja handmade ili ti rucno radjena od alu lima debljine 1,5mm.grafilka tj bolje reci dizajn takodje.

Unutrasnjost ili ti guts,

Spoljasnost...

Ostalo je samo da predstavim i zvucni zapis,ali bicete uskraceni ovog zadovoljstva,za sada,inace zvuci prirodno ,kao urlik tigra
Lepo izgleda a verujem i da lepo zvuči. Svaka čast! 

Одлично изгледа!
- mislim_stvarno
fenomenalno izgleda! (da je jaci kontrast boja, bilo bi verovatno jos bolje, ali kazem, fenomenalno) Jesi li kutiju etchovao ili na cnc-u, ili nesto trece?
Super!
Mnogo bolje izgleda kad je reljefasto.
Sto posto je cnc, linije su presavrsene

Mnogo bolje izgleda kad je reljefasto.
Sto posto je cnc, linije su presavrsene

Hvala drustvo...i ja sam zadovoljan svojim radom,pa reko ajd malo da podelim radost sa Vama
odlichno MAksimilijane! sve je top notch. medjutim meni lichno ovakva grafika previshe povuche na one ljakse tribal tetovazhe koje bizgovi sebi rade izmedju lopatica naledjima ispod vrata jel, no to je samo moj lichni trip, vrhunski si odradio stvar