Rifovi u Srbistanu :)

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: Rifovi u Srbistanu :)

Post by Kristijan » 06 Jul 2012, 15:35

Јао да, Владе Георгиеви... Ћути, преживео сам то, ове 2 најстарије цуре су га волеле кад су биле баш мале, оно узраст од 6 до 9 година. Код старије је имало чак и форму фановског заљубљивања, извади буклет це-деа па листа, а овај Нарцис накарикао тамо пола фото албума. И тако листа цура, и не дише, само трепће :)

Истина, математика је скроз јасна, стање средње жалостно.

doyle777

Post by doyle777 » 06 Jul 2012, 15:56

Не дирајте Владу :mrgreen: , он је барем имао колико толико квалитетне песме на почетку своје каријере, за разлику од Гранд муџахедина. :)
А и сам пише своју музику и текстове, а то је реткост, нарочито у Србији, где, изгледа, једино Марина Туцаковић пише текстове.
Spoiler:

Једини проблем је што се од 2003. па на овамо појавила гомила певача који га копирају.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 06 Jul 2012, 16:15

То што сам ради, то је битно само за оно ''пинк флојд слушање'', а сумњам да Владу неко слуша на тај начин:) Ако имамо две идентичне слике, за једну је лик сам шурио свиње да направи четкице, дробио кишне глисте за пигмент итд. а за другу је све купио у проџи, мене заболе шта је од та два у питању ако оћу да ми слика лепо виси на зиду. Можда ћу за овог што је све сам радио рећи ''свака част'', али то је то, ако гледамо такав тип сликарства (нек буде декоративни рецимо), мени као крајњем купцу, процес је небитан, продукт једино гледам.
Тако да, у домену ''продуктне музике'', да је тако назовем, да ли су сели Марина и Злаја и написали песму за Анчи или је Анчи сама све то урадила, тја... Можда ћу ову другу Анчи пре да зовем на пиво. Што се тиче ''пинк флојд слушања'', ту је већ другачије, али ко што рекох, сумњам да је госн Владе материјал за пинк флојд слушање:)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Jul 2012, 23:56

teram se vec dva dana da vam prochitam postove i nema shanse jbt

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Jul 2012, 03:48

Image

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 07 Jul 2012, 07:10

Момцови, ако вам је тема досадна, нико вас не бије по ушима да је пратите. Има гомила тема где ми давежи не учествујемо, тако да сте сасвим безбедни, а углед форума неукаљан.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Jul 2012, 08:34

Nije svaka :dosadna: tema osudjena iskljucivo na dosadne postove. Takodje, dugacak post ≠ dosadan post.

Dushan S

Post by Dushan S » 07 Jul 2012, 14:12

Prvo, nisam uz komp, kucam sa androida, glupi touch screen pa cu se truditi da budem kratak. Hvala svima koji procitaju moj tekst, i drago mi je ako to nekog pokrene na pricu ili razmisljanje.
Ono sto je cilj svih mojih pisanija je da kazem neke stvari o kojima se ne prica toliko inace ili da prikazem nesto iz nekog novog ugla. Zao mi je ako to neko dozivi kao samovaznu izjavu, ali zapravo igrom slucaja i silom prilika ja imam neke uvide u ovo ili ono vezano za muziku koju ljudi vecinom nemaju i to je ono sto zelim da podelim. Delom sto sam se bavio svim i svacim a mozda najvise jer me kopka ljudska psiha i ne mogu da ne razmisljam o tome zasto ljud rade neke stvari, posebno kad se radi i o muzici.
Interesantno je da ste prakticno svi nna prethodne dve strane u pravu i govorite istinu, ili bar njen deo. Mozda bih samo dodao da po meni u sustini svoju genezu ovakva situacija duguje: a) demokratiji i dolasku modernog kapitalistickog drustva b) Nedovoljnom i nekvalitetnom doprinosu drzave kulturi. Mogao bih bolje objasniti ove dve stvari, ali nadam se da je ocigledno zasto to mislim, a i muka je ovako kucati :) Pozdrav svima sa puta i jos jednom hvala svima koji citaju!

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 07 Jul 2012, 15:21

Што се тиче приче о капитализму/демократији, то је јаре/паре фазон, ако мене питаш. Ако шириш причу са Стефана Миленковића који свира Менделсона, онда је шириш и на пинк флојд и на лил вејна, та два су исто у некој ''космичкој контекстуалној подели''.
Фазон је што у капитализму ''солидне буржоазије'' има најмање јер је то систем социјалне поларизације. Па ће тако неки много зајебан лик у свом бункеру да има свог Стефана Миленковића да му свира Менделсона за њега и његових пет ортака, а неки лик који лови пацове за хас ће, природно, да слуша лил вејна (не видим могућност се тај лик ''попне'' музички, то му је ем немогуће, ем девета рупа на свирали). А оних десеторо људи што су нека средина (а којих ће бити деветоро за сат времена фазон) могу да слушају шта оће кад их има десеторо.

А ако смањимо причу на наше поднебље, да, код нас је капитализам дошао сиво и нагло, почетком деведесетих и ту је настала огромна поларизација и то не само социјална, цео дотадашњи систем вредности се преврнуо наопачке. И онда просто човек не може да се снађе како треба. Као кад индијанцима донесеш виски, пиће три флаше дневно јер им је то толико један нов и дестабилизујући и ''вау'' фактор. Међутим, да се опет вратимо на теорију, капитализам по природи ствари, по својој теоријској есенцији, се заснива на новцу, као главној вредности и као такав је јединствен у целој гами социјалних система. А то за собом повлачи неке ствари, као на пример те, да у капитализму+демократији регресирају платоновске одлике државе. То неком одговара, неком не, али у суштини то је тамни вилајет, јер би можда 1% овог форума имало гитару гајби да није тако.
Са том регресијом, регресира и ''пролетерска музика'', па тако то више није тај неки пинк флојд, него лил вејн. Да, прочитао сам податке које си изнео, али верујем да је то ствар навике и инерције, тј. да за десет или петнаест година већ неће бити тако, а неки нови Душан ће да пише текст у коме каже ''да нам је бар лил вејн'' јер ће нови лил вејнови да буду још ујебанији.

Dushan S

Post by Dushan S » 07 Jul 2012, 16:55

Zapravo nisi u pravu sa ovom poslednjom misli, tendencija je upravo obrnuta. :) Koliko god zasicenje publike muzikom i njeno obezvredjivanje i pretvaranje u robu stetilo i koliko god se gurali novi "pop" sadrzaji, ljudi zapravo zele nesto za sta ce imati osecaj da je vredno i ceo prostup je bumerang za muzicku industriju. To i jeste ono sto pokazuju cifre. Journey na primer upravo imaju comback zbog novg pevaca, klinca, pa im nisu samo matorci na koncertima. Nego postoji jos jedna, pp meni btnija stvar vezano za demokratiju. Kad smo imali sfrj i umanjene slobode postojala je i cenzura u kulturi. A suprotnoodomacenom verovanju, slobode ne moraju biti dobre zakreativnost. Najbolji trenuci naseg filma suse dogodili bas u takvoj srdini. Na tv-u je bilo malo filmova ali sam ja kao dete biooblikovan tako sto sam pogledao sve filmske klasike. Cim je krenula slobda dobio si tv kanale pretrpane smecjem i generaciju koja raste na pink filmovma a to su bile sve one gluposti koje niko normalan ni iz video kluba ne bi iznajmio pre toga, osim greskom. Novi talas je nastao iz atmosfere u kojoj je mogao biti bunt protiv necega. Ato je bila ipak i srdina koja je vstacki drzala narodnjake najgore vrste daleko od medija. Mtv ti je ultimativna slika slobode na americki nacin tako da ni tamo nike nista bolje sa medijske strane. I kodnas rok nike umro kad su krenule 90e, vec kad su se zavrsile, jer je izgubio duh, svrhu, smisao i podrsku koju je imao. Novoj drzavi nike bio potreban neko da se buni, vec kulturne pesmice, pop, i da se ne talasa.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 07 Jul 2012, 17:18

Dushan S wrote:Cim je krenula slobda dobio si tv kanale pretrpane smecjem i generaciju koja raste na pink filmovma a to su bile sve one gluposti koje niko normalan ni iz video kluba ne bi iznajmio pre toga, osim greskom.
Navedi mi par takvih filmova. Ne sećam se da sam gledao ikakav treš tamo još kad je pink bio iole kvalitetan. A bio je!

doyle777

Post by doyle777 » 07 Jul 2012, 17:33

:1:
Пинк је у одређеном периоду имао баш добар филмски програм, филмови нису били у 2 после поноћи, а и нису имали по 3блока реклама од по пола филма.
Ипак, што се тиче осталог програма поменуте телевизије, био је ужас, али мањи него овај данас.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 07 Jul 2012, 17:53

Tada je filmski urednik bio Robert Nemeček ako se ne varam, meni tada nepoznato ime.Mislim da se onda ni licence nisu plaćale....

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 07 Jul 2012, 18:01

Дуле, ту се не слажемо (за тенденцију и жељу човека да се ухвати за нешто вредно). То је можда неки архетипни трип, али човек који је потпуно скован од продуката, одгајан на капитализму и несвестан, просто НЕ УМЕ да сконта шта је добро, а шта није. Додај ту још и чињеницу да је оно што је лоше често допадљивије на прву лопту. Мислим да у обзир узимаш цикличне ствари, а оне које иду само једном линијом (заглупљивање, несвесност итд) занемарујеш, а мислим да су оне кључне (добро, и оне су цикличне, али мислим да је тај циклус предугачак да бисмо га узимали ти и ја у обзит). Ако сад крене да се пумпа трип да је готивно јести говна (ал баш пумпа, оно, ''масонски''), ти и ја их нећемо ни пробати, наша деца ће их пробати, њихова деца ће јести, а њихова деца ће да имају кризу ако нема гована у продавници. И у таквој атмосфери (која се одржава и активно упумпава још више), неће да се појави лик који је у фазону ''брате, ово је ружно'', ако се и појави, вероватно ће раја да га линчује од страха и пренеражености. Ако их неко пита ''што ви једете говна'', рећи ће ти ''не разумем, јел може другачије?''.
Мало сам исхиперболисао, али поента приче је да ако неко не поседује перцепцију (није му дата, а сувише му је далеко да би је сам открио), не може ни да размишља са аспекта вишег од оног који му је понуђен.

Осим ако не говоримо о неким слојевима и групама којима допизди домановићевски трип, па кажу е доста је било. За те мислим да ће их бити све мање и да ће бити све тиши. Наравно, сваки организам има век трајања, па и ово неће трајати довека. Али мислим да је та машинерија спонтано прејака и асимилациона да би се то дешавало пуким допижђавањима и сменама понуде/потражње. У смислу да не верујем да нешто овако може да се ''склони'' неким великим покретом или спонтаним окретањем публике ка неким другим триповима, као што је то било у прошлости (е, досадио нам романтизам, па су младе наде понудиле импресионизам).
Али добро, можда се разилазимо јер ја мислим да све ово није стихијски него да одговара елитама.
Last edited by Doolio on 07 Jul 2012, 18:02, edited 1 time in total.

Randy

Post by Randy » 07 Jul 2012, 18:01

Da se i ja ubacim u diskusiju 8) Dakle što Kristijan reče za kćerke.Evo ja imam 17 leta i sad kao izlazim,idem na svirke i slične događaje,upoznajem vršnjake,svake vrste metalika i mešuga,...E sad tu su metalike i fenseri.Fenseri ko i obično narodnjaci,domaći rnb kakogod,....ovo znam iz viđenja ne izlazim na ta mesta :mrgreen:
Metalike-svi su kao otvoreni al su ustvari zatvoreni.
''Glemeri'' :bambi: -slušaju 80e,Zeleta-boga gitaristike,Vlatka,ostatak domaće ex-yu,...Od mjetala malo metalike i džudas prista.Ne pokušavaju nešto puno da modernizuju te 80e već onako klasično.Ne znam jel im to cilj,da sviraju ono što se sviralo pre 30 misleći da će opet napraviti scenu,al ajd.
Spoiler:
Trešeri-trve ljudi koji slušaju old skul treš,ded mjetal,blek mjetal,....Takođe prave svirke na kojima sviraju ono što se sviralo pre 20-25 godina.Pesme su isto treš,neće nešto puno da se modernizuju.Jedino kod njih ne vidim nešto puno da oće neku veliku scenu da prave kao glemeri,valjda da budu andergraund jer su trve.
Spoiler:
Ima još podvrsta ,al ovo su one koje sam najviše puta sretao pa znam otprilike.Valjda...
Problem je što tu niko neće da sluša ništa osim tog svog žanra.Ne kažem da su svi isti ,al jedno 87% subkulture sluša samo tu svoju subkulturu.Npr. event za glamersku svirku i dođe jedan moj drug i napiše iz zezanja(ne znam dal se sme koristiti zajevansija) ''Sviraj Slejer,sviraj Gojiru!!!!11111'' i onda neki glemer napiše ''Ko je Gojira?'' :bambi: Ne kažem ja da ih moraju slušati ,al malo da se informišu ljudi.Ja eto slušam svašta(trenutno najviše progresiv mešuge,stoner,malo počo det mjetal :) ),al se trudim da pohvatam sve,makar da sam čuo za nekoga.Informisanost -1 a i ne trude se ljudi da se informišu što je najgore.A ima i onih koji idu na svirke samo zbog društva.Ja sam silom prilika propustio Pry u Rutu pre neki dan jer me društvo nagovorilo da idem na glemere :oops: posle sam se osećao glupavo što nisam sebe poslušao i otišao na Pry i lepo se proveo :grummel_2: Eto oduvek sam želeo da napišem dugačak post iako ovaj nije nešto puno dugačak i znam da nema nekog smisla ,al ajd bože moj™ šta je tu je.Znam da nisam u pravu u nekim stvarima,ispravite me ako grešim još sam mlad i neiskusan,ima vremena dok skontam kako se stvari odvijaju. :ziveli:

Post Reply