Marshall Bluesbeaker - pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Bojjan96

Marshall Bluesbeaker - pedale

Post by Bojjan96 » 24 Jul 2012, 00:51

Tražih po forumu i nigde nema o ovoj pedali.

Čuo sam je na nekoj svirci i mislim da je sasvim ok.
Danas nadjoh na jednom sajtu za 35evr,pa da pitam,kakav je odnos cena/kvalitet i to. Nisam imao nesto mnogo dodira sa ovim pedalama?

Image

Cortex
The Necromancer

Re: Marshall Bluesbeaker - pedale

Post by Cortex » 24 Jul 2012, 07:30

Sasvim korektna pedala. Pogotovo za te pare

banjacNT

Post by banjacNT » 24 Jul 2012, 14:31

U totpunosti bi se slozio sa Mr. Cortex-om, licno sam vlasnik iste, i mogu da kazem da je extra, pogotovu ako planiras da sviras blues ili hard rock, mada ti je za drugi napomenuti zanr, u nekim situacijama, potreban mali boost drive kanala sa pojacala.
Moze da ti koristi i kao Boost pedala, kada trebas da se pojacas za solo deonice, tako da je, jedmon recju, dosta korisna i u tom pogledu.
:ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 24 Jul 2012, 14:40

Ja sam žarko želeo da je probam na svirci, zato što mi se zvuk svideo kada se svira sama, odn. u sobi, i nedavno sam imao tu priliku. Pozajmio od drugara, i pravac na svirku u Sombor. Oprema je bila Telecaster sa singlovima u Fender Blues Junior.

I rezultat mi je bio razočaravajuć. :-( Koristio sam je u ulozi jačeg drajva, za masan riff i lead zvuk, dakle sa prilično pojačanim gainom, i nekako sam imao utisak da se uopšte ne ponaša dobro u celokupnoj slici. Naravno, pri tome ne treba kao gitarista da budem u prvom planu većinu vremena, znači, kada nisam bio bustovan za solo, imao sam utisak da me nema nigde. :-/

Nemam pojma, ali jednostavno sam je uključio par puta, i nekako sam se jednostavno razočarao, nisam je koristio više do kraja svirke. Naglašavam, nisam koristio slabija Gain podešavanja, i nisam koristio Boost opciju, tako da to ne mogu da komentarišem sa aspekta korišćenja u svirci sa bendom. Sve to mi se svidelo u sobi, ali nekako kad se došlo na svirku, nisam bio zadovoljan, i bio sam time prilično iznenađen, i onako, razočaran.

Što se tiče izrade, stvarno mi se čini da je super urađena cela ta serija - robusna kućišta i jednostavno odaju utisak da svašta mogu da istrpe. Ali ne mogu da komentarišem kakvi su džekovi, potenciometri i prekidači na duže staze, da li crkavaju, i koliko brzo.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Jul 2012, 14:58

ja imam i snimak uzhivo sa tom pedalom, dodushe na toj svirci sam ja svirao bubanj a drugar tu pedalu sa nekim ibanez grg-om i to se chulo sasvim fino, vrlo topla pedala za neki crunchy fazon, ali nikako nije za to za shta si ti hteo da je koristish BAba :) ovo je vishe za neke pevajuce tonove, i kad svirash solo preko bridge pickupa ona ima ton kao da svirash plexitone na neck pickupu, toliko je topla. sasvim ok pedala za taj neki zonfic, ali sa njom palm mutovani rifovi i screaming solazhe ne mogu da se sviraju, po mom mishljenju

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 24 Jul 2012, 15:26

Cortex wrote:...ali sa njom palm mutovani rifovi i screaming solazhe ne mogu da se sviraju, po mom mishljenju
Ovo svakako, mada je ja nisam ni koristio tako. Verovatno si u pravu, možda je jednosavno pedala bolja za mid-gain opseg, nego za jače gain podešavanje kako sam je ja koristio. Jbg, u tom momentu sam je koristio tako jer mi je trebala za tu ulogu, sve ispod tog gaina AC Tone pokriva savršeno za moje potrebe. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Jul 2012, 15:37

Baba Slim wrote:...možda je jednosavno pedala bolja za mid-gain opseg, nego za jače gain podešavanje kako sam je ja koristio.
Upravo. Ista priča kao i sa Boss BD-2 Blues Driverom - teži gain, i počinje da zvuči kao fuzz.

Driver

Post by Driver » 24 Jul 2012, 15:45

Imam tu pedalu i vrlo sam zadovoljan, ali je koristim kao boost u oba moda na vec blago "zaprljan" OD kanal pojacala. Slazem se sa vecinom predhodnih komentara, topao pevajuci drajv, robustan, a pogotovo za te pare.

Tufli

Post by Tufli » 24 Jul 2012, 15:55

Dobra pedala. Imao sam je.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 24 Jul 2012, 17:18

Svirao par puta, skroz fin blazi OD

Usred Zala

Post by Usred Zala » 24 Jul 2012, 17:41

Ta gama novijih Marshall pedala je vrlo podcenjena pa i na tržištu polovne robe prolazi dosta loše. Sve su napravljene u vrlo solidnim kućištima, true bypass su, odrađene su diskretnim elementima normalne veličine (one koje sam video) i dobrog kvaliteta... Pri tom i ne zvuče loše.

Recimo: http://www.youtube.com/watch?v=EWWmwPpGwOo

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 24 Jul 2012, 18:04

kako mi rekose par likova,Bluesbaker 2 "nije ni sluga" svom starijem rodjaku?

Ima li tu kakve istine?

Image

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Aug 2012, 07:19

nedavno sam koristio tu pedalu u studiju..i za solo deonice u blues rezimu i za ritam deonice u boost rezimu u kombinaciji sa gainom sa pojacala..
http://soundcloud.com/fantasma-fortissima/fantasma-fortissima-mezzo

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 17 Aug 2012, 16:54

Solomoon wrote:nedavno sam koristio tu pedalu u studiju..i za solo deonice u blues rezimu i za ritam deonice u boost rezimu u kombinaciji sa gainom sa pojacala..
http://soundcloud.com/fantasma-fortissima/fantasma-fortissima-mezzo
sasvim ok je pedala. izgleda da ce se uskoro naci u mom vlasnistvu :D

Post Reply