Gagi, nema potrebe da zauzimaš gard, pogotovu ne izrazima koje procenjujem kao nekulturne i nekako ih vezujem isključivo za nezrele klince, a ti to verovatno nisi. Računam da smo svi ovde da bi nešto naučili i razmenili mišljenja i iskustva.Gagi909 wrote: Ne vredi dalje da se dikutuje sa ljudima koji imaju poremeceno dozivljavanje stvarnosti, kako ja negujem da kazem "nebi kitu u ustima prepoznali..."
Meni je nevažno da li je poli ili nitro, to mi ne znači mnogo, gitara ili svira dobro ili ne, ili izgleda lepo ili ne. Najveći deo druženja sa gitarom sviram nitro koji je original svojevremeno ostrugan i prelakiran nekim verovatno domaćim nitrom, ali davno. Lomio sam glavu (LP) pa mi je onda palo na pamet da promenim boju! To je radio Žika sa Karaburme. Iako sam video da se nitro na gitarama relativno lako oštećuje meni je i dan danas taj lak gotovo kao nov. Svirao sam i druge i starije i novije gitare sa nitrom, ali i sa polijem. Možda umišljam, ali osećaj pod rukom mi je prijatniji kod nitra bez obzira što ima manu da bude nekako lepljiv, ali sviđa mi se kako izgleda. Po meni gitara premazana nitrom deluje mnogo prirodnije, boje su valjda prirodnije.
Što se tiče eventualne razlike u zvuku to ne znam, od mnogih čujem da prednost daju nitru. Kada se pogleda mnoge vrhunske gitare su urađene sa nitrom. Sa druge strane Japanci takođe imaju vrhunske instrumente premazane polijem jer koliko znam kod njih je nitro potpuno zabranjen.-