Kupovina bas gitare i pojacala za pocetnika, molim savet :}

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Uncle Moe

Re: Kupovina bas gitare i pojacala za pocetnika, molim savet

Post by Uncle Moe » 10 Aug 2012, 23:15

Dakle nista od te varijante. (posto nema komp, sto sam napisao)

parker

Post by parker » 10 Aug 2012, 23:40

Ovaj Washburn žudi da ga neko uzme, bio je 200 pre neki dan. To je gitara koju može da svira opušteno godinama. A za "pojačalo" bi u vašem slučaju predložio ovo:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/932-Vox-amPlug-BS/
Imao sam to ranije, sa dobrim slušalicama odlično zvuči a još i nikom ne smetaš, može da se raspali i u ponoć kad ti se svira
Pa srećno :ziveli:
edit:
ako nema ovaj Vox-ić u Mitrosu, mislim da sam vidjao u Mixu

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Aug 2012, 00:14

Ovaj spektor je do jaja isto, jezivo dobra gitara za te pare, al fretles :/

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Aug 2012, 01:01

Od ovih linkova iz prvog posta Ibanez pre nego Yamaha, od pojačala, vrede koliko i koštaju i otprilke bih ih tako i rangirao, ali sve je to za kućno vežbanje, tek nešto malo prikladnije od sviranja u komp. Pa prema tome izaberi najjeftinije.

Ja bih razmislio i ovom: http://www.player.rs/product.php?ID=4163
Probao sam par komada, zvuče ko precision, malo jesu glomazne, ali to je to, 34inčna skala. Imaš i pojačalce u paketu i sve upakovano ko za poklon. Samo one u Zemunu su ti prilično loše setupovane, uzmi neku iz Svetogorske.

Pozz i srećna kupovina.

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 11 Aug 2012, 01:32

sirac-šunka wrote:Od ovih linkova iz prvog posta Ibanez pre nego Yamaha, od pojačala, vrede koliko i koštaju i otprilke bih ih tako i rangirao, ali sve je to za kućno vežbanje, tek nešto malo prikladnije od sviranja u komp. Pa prema tome izaberi najjeftinije.
Za kucno vezbanje i treba, nista vise od toga, jer ce mali tek da uci da svira bass gitaru. Za sada ne bih razmatrao kupovinu pojacala da ima komp u koji bi se u stekao.
Ja bih razmislio i ovom: http://www.player.rs/product.php?ID=4163
Probao sam par komada, zvuče ko precision, malo jesu glomazne, ali to je to, 34inčna skala. Imaš i pojačalce u paketu i sve upakovano ko za poklon. Samo one u Zemunu su ti prilično loše setupovane, uzmi neku iz Svetogorske.
Pozz i srećna kupovina.
Hvala, inace nisam nesto za te pakete ali uzecu ipak u razmatranje.

Sutra bi trebalo sve da se slegne i da se kupi. :)

Cope

Post by Cope » 11 Aug 2012, 01:59

theTrooper wrote:Ovaj spektor je do jaja isto, jezivo dobra gitara za te pare, al fretles :/
Pa šta, ukucaju se opet novi pragovi po želji za besmislene pare. Ja bi ga uzeo na keca i sredio, a odličan hardver i struja za to što čovek hoće da svira...
I na onom Wash-u se zameni čivija i udri. Televizor u boji za onu bednu yamahu i ibaneza u mitrosu...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Aug 2012, 09:04

Ovi pragovi su zapušeni furnirom. Nisam siguran da bi bilo koji majstor za baš "besmislene" pare uzeo da lepo odradi poso koji mu dođe i komplikovaniji od same zamene pragova. A cena zamene pragova je malo viša od polovine cene same gitare... plus cena pragova.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Aug 2012, 10:35

Indeed. Refret kod nas izadje 100ak e, kontam da bi nanovo mozda i vise naplatili

Cope

Post by Cope » 11 Aug 2012, 11:52

U mitrosu je fenderov set pragova 1300 dinara, ruke ne mogu da budu više od 20-30 eur kod "normalnih" majstora. Friziranje može da uradi i sam, pokazaću mu lično kako je Leo to radio pre više desetina godina :ziveli: Cena basa možda ode malo dole... Ko je završio osnovnu školu, može sam da uradi servis gitare... Izvinjavam se, treba uračunati i novu kosku koja je isto oko 10 eur.
U svetu muzičkih instrumenata teorija "novo je novo" po meni je mršava.

Druga stvar zbog koje je bas defretovan je verovatnoća da se vrat uvio ili iskrivio, što se da proveriti. U tom slučaju nema ništa od posla...
Last edited by Cope on 11 Aug 2012, 12:05, edited 3 times in total.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 Aug 2012, 17:11

Kupovina je pala, ishao sam ja sa Uncle Moe-om i mogu vam reci da kombinacija Ibanez gsr180 i neko Ibanezovo pojachalo malo od 12ak hiljada radi bash super. Za moje ushi ono je zvuchalo sasvim pristojno prijatno sam se iznenadio. Pojachalo je vrlo tiho chak i na maximumu po mom mishljenju ali za pochetak i za po kuci, bolje i ne treba.Preciznije ce vam ispisati Uncle Mo ali meni se chini da je odradio super kupovinu, bas jako lepo izgleda i mogu razni zvuci da se nameste, ochekivao sam mnogo tuplji i bezhivotniji zvuk, no meni ono sasvim lepo shljaka :nixweiss: opet, ja sam gitarista pa se ne razumem ali znam kad bass zvuchi muljavo a ova kombinacija ne zvuchi tako.
Onako, na suvo, mi se jako jako dopao jedan Squier Jaguar bass i nismo stigli da ga probamo ali mi je ostavio izvanredan utisak ovako slushajuci na suvo kako prangijaju zhice preko drveta, ne znam da li je neko probao i shta misli o njemu? meni deluje kao bash super bass

parker

Post by parker » 11 Aug 2012, 17:23

pa sta da se kaze, sa srecom da gi iscepate, klinac svirku da savlada :ziveli:
mozda ste mogli naci nesto bolje/povoljnije na oglasima al da ne kvarimo veselje :)
niste ni sa ovim pogresili, ibanezi su udobni za svirku, lakse ce se boriti sa njime a bice vremena i za nesto ozbiljnije

Funkd

Post by Funkd » 11 Aug 2012, 17:37

Pa dobro, bitno je da se klincu svidi, a svidece mu se. :) Tog Ibaneza ce ionako menjati za recimo godinu/godinu i po dana. Ja sam samo mislio da je bolja varijanta da u startu ima instrument za probu u studiju, ili nastup u klubu..

Sto se tice Squier Jaguara, nisam ga probav'o. Ali vise puta sam izneo nezadovoljstvo sto se to zove "Jaguar" a veze nema sa Fenderovim burazom. Odnosno, nema nista od onih p/s switch-eva...
Ne znam, mozda su fine gitare, mogli su ih nekako drugacije nazvati. Pored ove PJ (koji je ustvari "Jaguar special", nidje veze) jako mi je interesantna varijanta sa Hum-om na bridge-u + 3-band EQ. Ne verujem da su se proslavili sa strujom koju ubacuju, ali to mora liciti na jedan Sting Ray.
Trebao si ti taj da bocnes u pojacalo pa da nam preneses utiske.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 Aug 2012, 17:47

Pa moji utisci nisu narochito relevantni jer ja nisam basista, ali preneo bih ih kako ne hehe. Pa da, i meni je lichio na EB StingRay fazon odmah mi je to upalo u ochi, ima 4 pota, znachi jedan je volume a ostala tri su pasivni 3 band EQ? Zaniljivo. Sad mi je tek zhao shto ga nisam probao, no nema veze, bice prilike ici cu za nedelju dve nekim svojim poslom pa mogu tad :ziveli:

Funkd

Post by Funkd » 11 Aug 2012, 21:46

Yeap, samo sto nije pasivni EQ vec aktivni. To je preamp, napaja se iz baterije od 9V koja je smestena u telo.

Evo ga bas taj model. Vuce to na Sting Ray dovoljno s obzirom na cenu.
A i ovaj lik nikako da ga pritisne. Cenim da je gitarista :ziveli:

Locked