Kupovina bas gitare i pojacala za pocetnika, molim savet :}
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Kupovina bas gitare i pojacala za pocetnika, molim savet
Dakle nista od te varijante. (posto nema komp, sto sam napisao)
Ovaj Washburn žudi da ga neko uzme, bio je 200 pre neki dan. To je gitara koju može da svira opušteno godinama. A za "pojačalo" bi u vašem slučaju predložio ovo:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/932-Vox-amPlug-BS/
Imao sam to ranije, sa dobrim slušalicama odlično zvuči a još i nikom ne smetaš, može da se raspali i u ponoć kad ti se svira
Pa srećno
edit:
ako nema ovaj Vox-ić u Mitrosu, mislim da sam vidjao u Mixu
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/932-Vox-amPlug-BS/
Imao sam to ranije, sa dobrim slušalicama odlično zvuči a još i nikom ne smetaš, može da se raspali i u ponoć kad ti se svira
Pa srećno

edit:
ako nema ovaj Vox-ić u Mitrosu, mislim da sam vidjao u Mixu
Ovaj spektor je do jaja isto, jezivo dobra gitara za te pare, al fretles :/
- sirac-šunka
- vragolan
Od ovih linkova iz prvog posta Ibanez pre nego Yamaha, od pojačala, vrede koliko i koštaju i otprilke bih ih tako i rangirao, ali sve je to za kućno vežbanje, tek nešto malo prikladnije od sviranja u komp. Pa prema tome izaberi najjeftinije.
Ja bih razmislio i ovom: http://www.player.rs/product.php?ID=4163
Probao sam par komada, zvuče ko precision, malo jesu glomazne, ali to je to, 34inčna skala. Imaš i pojačalce u paketu i sve upakovano ko za poklon. Samo one u Zemunu su ti prilično loše setupovane, uzmi neku iz Svetogorske.
Pozz i srećna kupovina.
Ja bih razmislio i ovom: http://www.player.rs/product.php?ID=4163
Probao sam par komada, zvuče ko precision, malo jesu glomazne, ali to je to, 34inčna skala. Imaš i pojačalce u paketu i sve upakovano ko za poklon. Samo one u Zemunu su ti prilično loše setupovane, uzmi neku iz Svetogorske.
Pozz i srećna kupovina.
Za kucno vezbanje i treba, nista vise od toga, jer ce mali tek da uci da svira bass gitaru. Za sada ne bih razmatrao kupovinu pojacala da ima komp u koji bi se u stekao.sirac-šunka wrote:Od ovih linkova iz prvog posta Ibanez pre nego Yamaha, od pojačala, vrede koliko i koštaju i otprilke bih ih tako i rangirao, ali sve je to za kućno vežbanje, tek nešto malo prikladnije od sviranja u komp. Pa prema tome izaberi najjeftinije.
Hvala, inace nisam nesto za te pakete ali uzecu ipak u razmatranje.Ja bih razmislio i ovom: http://www.player.rs/product.php?ID=4163
Pozz i srećna kupovina.
Sutra bi trebalo sve da se slegne i da se kupi.

Pa šta, ukucaju se opet novi pragovi po želji za besmislene pare. Ja bi ga uzeo na keca i sredio, a odličan hardver i struja za to što čovek hoće da svira...theTrooper wrote:Ovaj spektor je do jaja isto, jezivo dobra gitara za te pare, al fretles :/
I na onom Wash-u se zameni čivija i udri. Televizor u boji za onu bednu yamahu i ibaneza u mitrosu...
- sirac-šunka
- vragolan
Ovi pragovi su zapušeni furnirom. Nisam siguran da bi bilo koji majstor za baš "besmislene" pare uzeo da lepo odradi poso koji mu dođe i komplikovaniji od same zamene pragova. A cena zamene pragova je malo viša od polovine cene same gitare... plus cena pragova.
Indeed. Refret kod nas izadje 100ak e, kontam da bi nanovo mozda i vise naplatili
U mitrosu je fenderov set pragova 1300 dinara, ruke ne mogu da budu više od 20-30 eur kod "normalnih" majstora. Friziranje može da uradi i sam, pokazaću mu lično kako je Leo to radio pre više desetina godina
Cena basa možda ode malo dole... Ko je završio osnovnu školu, može sam da uradi servis gitare... Izvinjavam se, treba uračunati i novu kosku koja je isto oko 10 eur.
U svetu muzičkih instrumenata teorija "novo je novo" po meni je mršava.
Druga stvar zbog koje je bas defretovan je verovatnoća da se vrat uvio ili iskrivio, što se da proveriti. U tom slučaju nema ništa od posla...

U svetu muzičkih instrumenata teorija "novo je novo" po meni je mršava.
Druga stvar zbog koje je bas defretovan je verovatnoća da se vrat uvio ili iskrivio, što se da proveriti. U tom slučaju nema ništa od posla...
Last edited by Cope on 11 Aug 2012, 12:05, edited 3 times in total.
Kupovina je pala, ishao sam ja sa Uncle Moe-om i mogu vam reci da kombinacija Ibanez gsr180 i neko Ibanezovo pojachalo malo od 12ak hiljada radi bash super. Za moje ushi ono je zvuchalo sasvim pristojno prijatno sam se iznenadio. Pojachalo je vrlo tiho chak i na maximumu po mom mishljenju ali za pochetak i za po kuci, bolje i ne treba.Preciznije ce vam ispisati Uncle Mo ali meni se chini da je odradio super kupovinu, bas jako lepo izgleda i mogu razni zvuci da se nameste, ochekivao sam mnogo tuplji i bezhivotniji zvuk, no meni ono sasvim lepo shljaka
opet, ja sam gitarista pa se ne razumem ali znam kad bass zvuchi muljavo a ova kombinacija ne zvuchi tako.
Onako, na suvo, mi se jako jako dopao jedan Squier Jaguar bass i nismo stigli da ga probamo ali mi je ostavio izvanredan utisak ovako slushajuci na suvo kako prangijaju zhice preko drveta, ne znam da li je neko probao i shta misli o njemu? meni deluje kao bash super bass

Onako, na suvo, mi se jako jako dopao jedan Squier Jaguar bass i nismo stigli da ga probamo ali mi je ostavio izvanredan utisak ovako slushajuci na suvo kako prangijaju zhice preko drveta, ne znam da li je neko probao i shta misli o njemu? meni deluje kao bash super bass
pa sta da se kaze, sa srecom da gi iscepate, klinac svirku da savlada 
mozda ste mogli naci nesto bolje/povoljnije na oglasima al da ne kvarimo veselje
niste ni sa ovim pogresili, ibanezi su udobni za svirku, lakse ce se boriti sa njime a bice vremena i za nesto ozbiljnije

mozda ste mogli naci nesto bolje/povoljnije na oglasima al da ne kvarimo veselje

niste ni sa ovim pogresili, ibanezi su udobni za svirku, lakse ce se boriti sa njime a bice vremena i za nesto ozbiljnije
Pa dobro, bitno je da se klincu svidi, a svidece mu se.
Tog Ibaneza ce ionako menjati za recimo godinu/godinu i po dana. Ja sam samo mislio da je bolja varijanta da u startu ima instrument za probu u studiju, ili nastup u klubu..
Sto se tice Squier Jaguara, nisam ga probav'o. Ali vise puta sam izneo nezadovoljstvo sto se to zove "Jaguar" a veze nema sa Fenderovim burazom. Odnosno, nema nista od onih p/s switch-eva...
Ne znam, mozda su fine gitare, mogli su ih nekako drugacije nazvati. Pored ove PJ (koji je ustvari "Jaguar special", nidje veze) jako mi je interesantna varijanta sa Hum-om na bridge-u + 3-band EQ. Ne verujem da su se proslavili sa strujom koju ubacuju, ali to mora liciti na jedan Sting Ray.
Trebao si ti taj da bocnes u pojacalo pa da nam preneses utiske.

Sto se tice Squier Jaguara, nisam ga probav'o. Ali vise puta sam izneo nezadovoljstvo sto se to zove "Jaguar" a veze nema sa Fenderovim burazom. Odnosno, nema nista od onih p/s switch-eva...
Ne znam, mozda su fine gitare, mogli su ih nekako drugacije nazvati. Pored ove PJ (koji je ustvari "Jaguar special", nidje veze) jako mi je interesantna varijanta sa Hum-om na bridge-u + 3-band EQ. Ne verujem da su se proslavili sa strujom koju ubacuju, ali to mora liciti na jedan Sting Ray.
Trebao si ti taj da bocnes u pojacalo pa da nam preneses utiske.
Pa moji utisci nisu narochito relevantni jer ja nisam basista, ali preneo bih ih kako ne hehe. Pa da, i meni je lichio na EB StingRay fazon odmah mi je to upalo u ochi, ima 4 pota, znachi jedan je volume a ostala tri su pasivni 3 band EQ? Zaniljivo. Sad mi je tek zhao shto ga nisam probao, no nema veze, bice prilike ici cu za nedelju dve nekim svojim poslom pa mogu tad 

Yeap, samo sto nije pasivni EQ vec aktivni. To je preamp, napaja se iz baterije od 9V koja je smestena u telo.
Evo ga bas taj model. Vuce to na Sting Ray dovoljno s obzirom na cenu.
A i ovaj lik nikako da ga pritisne. Cenim da je gitarista
Evo ga bas taj model. Vuce to na Sting Ray dovoljno s obzirom na cenu.
A i ovaj lik nikako da ga pritisne. Cenim da je gitarista