Koliko gitara treba prosječnom gitaristi

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Koliko gitara treba prosječnom gitaristi

Post by nemanjavelimirovic » 14 Aug 2012, 00:42

Ma sad se femkaju, ali svi bi voleli da imaju puno gitara ...mislim, shto da ne...Cak iako ne zaradjujes od toga, imash ih zbog sebe i svog zadovoljstva. Mnogi ljudi imaju gitare i pojacala i to mnogo njih samo zbog sviranja kod kuce jer eto uzivaju da recimo steknu 335 neki iz 60tih u Fendera nekog preCBS...ili kako god. :D :ziveli:
ili ovako neshto...
Image Image

nebojsak

Post by nebojsak » 14 Aug 2012, 00:48

nemanjavelimirovic wrote:Ma sad se femkaju, ali svi bi voleli da imaju puno gitara
Pa ja ne bih, jbg, već rekoh. Mislim, da serem pare, svakako bih imao jedno 5-6 komada ovih klasika, recimo LP, strat, SG, telac, prec, Rickenbacker bas, i tako to što me loži, ali to je maksimum. Gitara koja se ne svira je bačena gitara.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Aug 2012, 00:56

nebojsak wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Ma sad se femkaju, ali svi bi voleli da imaju puno gitara
Pa ja ne bih, jbg, već rekoh. Mislim, da serem pare, svakako bih imao jedno 5-6 komada ovih klasika, recimo LP, strat, SG, telac, prec, Rickenbacker bas, i tako to što me loži, ali to je maksimum. Gitara koja se ne svira je bačena gitara.
:)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 14 Aug 2012, 01:11

nebojsak wrote: Gitara koja se ne svira je bačena gitara.
:1:

Recimo, ko one sto Djedu stoje na terasi, ili kod majstora po dve godine, itd.
Spoiler:
:mrgreen:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 14 Aug 2012, 02:38

nemanjavelimirovic wrote: Koliko ima veliku kucu, toliko treba i gitara. Ja da zivim u velikoj kuci, imao bi sobu samo za gitare i vremnom bi je popunio. Treba imati...Jazzmaster neki shto stariji, Jazzmaster sa wide range, Jaguar Klasik, Jaguar sa Hamovima, Telecaster tipa 52, Telecaster sa rosewood-om, Telecaster sa Wide Range (72), Telecaster sa P90 (black dove), Stratocaster iz 50tih, stratocaster iz 60tih, Neki moderniji strat tipa HSS, Fender Coronado, Fender Starcaster (stari model), Mustang neki matori, Fender Precision jedan standard , jedan sa maple vratom, Jazzbass jedan obavezno...., Gibson Les Paul neki matori sa minihamovima, pa jedan obicni, klasik moze i goldtop, pa onda SG jedan i to sa P90 i hamovima, pa Firebird IV, V i VII, Pa onda 335, bez toga ne moze nikako, Pa 345 ili slicno....i sa P90 i sa hamovima....Pa Gretsch White Falcon, pa duo jet...i jos dva tri njihova modela...E da, nije lose imati i 20-30 gitara sledecih proizvodjacha: Reverend, Italia Guitars, Framus, Eko, Aria (stari modeli), te Ibanez artist, pa Ovation neki GP, pa kad krenemo na akusticne gitare...joj. O pojacalima da ne pricam ni o pedalama, bice predugacak post :D 8) :ziveli:
Spoiler:
Image -
manje gibsona vishe fendera shto se tice ove slike, ali okej. :XD:
Šta se ti javljaš...?! Pa ti si na 3 gitare od ispunjenja ovog spiska, a i to bi već imao da ti žena ne brani! :wink: :mrgreen: :ziveli:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 14 Aug 2012, 07:15

nemanjavelimirovic wrote:Ma sad se femkaju, ali svi bi voleli da imaju puno gitara ...mislim, shto da ne...Cak iako ne zaradjujes od toga, imash ih zbog sebe i svog zadovoljstva.
Egzekli :ziveli: Hocu Squier Classic Vibe '50 strat, mlogo je bre fin i interesantan. A oduvek sam zeleo i B.C. Rich Stealth model. I nekog osmozicanog Schectera. Kad sam u PF periodu onda lepo uzmem tog Skvajera, pa posle toga cepim malo surf rock... Potom se nalozim na Death i uzmem tog B.C. Rich-a. Pa se dalje nalozim na rusenje planina enormno spustenim stimom na osmozicanoj, i tako u krug eskalirajuce srece i zadovoljstva. :mrgreen: Ne bi bio ni trenutni sedmozicani Schecter bio zapostavljen, ni najmanje. I ovo su prve tri koje mi padaju na pamet, bolje da ne razmisljam vise, ne mogu da se borim sa GASom svaki dan. :mrgreen: Gde su tu jos pojacala i pedale..

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 14 Aug 2012, 07:43

Kakvi ste vi carevi. :ziveli: :bow: :metal: :bambi: :kokice: :mrgreen:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 14 Aug 2012, 08:10

Koliko gitara imas deda?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Aug 2012, 09:08

Мислим да треба да се проба свашта док се човек формира као извођач, али искрено сумњам да неко ко тачно зна шта га интересује у свирању може да буде спутан ако нема огромни арсенал гитара на располагању. Такође мислим да човек не извлачи максимум из инструмента који не свира врло редовно, па ми ни с те стране то поседовање великог броја гитара није примамљиво, јер знам да се то заврши са интензивнијим свирањем 2 или 3 гитаре, а остале су ту више зарад колекционарства. Нисам професионалац, мада тренутно свирам између 15 и 20 сати недељно, што није тако рђаво за некога ко је врло заузет послом другачије природе. Сада готово и да не мислим о било ком комаду опреме, просто сам заузет свирањем. Кад год сам био без воље за свирање, стално сам триповао шта би ми све још требало од опреме, и колико би ми било боље и лепше кад бих набавио још ово или оно. Не кажем да је ово универзална ситуација, и да сви треба да посматрају овај проблем на исти начин. Верујем да има људи са сасвим другачијим искуством. Само преносим моје искуство, на основу ког могу да кажем да интензивно музицирање доноси нова решења и нове идеје, док интензивно испробавање ових и оних гитара доноси углавном информисаност о опреми, али не и суштинске преокрете у музицирању.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 14 Aug 2012, 09:19

Svakako bih voleo da imam od svake sorte po jednu ali opet znam da bih mnoge vecinu vremena provodile u koferu, ali ono, ne ishte hleba :D , ako vec mozes da si priustis sto da ne. Jedino ne kapiram likove koji imaju tipa 10 LP-jeva i nista drugo. Ajde da imas jedan LP i nista vise, ali 10 i nista vise, to mi je nekako neshvatljivo.

nebojsak

Post by nebojsak » 14 Aug 2012, 12:04

Kristijan wrote:Кад год сам био без воље за свирање, стално сам триповао шта би ми све још требало од опреме, и колико би ми било боље и лепше кад бих набавио још ово или оно.
To je i moj problem. Dešava se da ne uzmem gitaru u ruke po nekoliko dana, ali se to vreme uredno provede u kopanju po opremi na netu i nekom tripovanju šta bi bilo kul nabaviti i kako bi ovo išlo sa ovim. Ko što sam rekao već sto puta, najbolje sam (tehnički) svirao pre 20 godina, kad sam imao gitaru, kabl i pedalu, bez pojačala, sedeo gajbi i na probama i uredno deljao, fokusiran na muziku sa tim što imam, pošto drugog nije bilo, kao ni interneta. Sa jedne strane, bilo bi dobro da sam i dalje fokusiran na tako nešto, s obzirom da sam ***** od đitriste i imam još toliko toga da uvežbam i naučim (u okviru svojih interesovanja, ne sad da sednem da šredujem i pičim skale). Sa druge strane, došao sam do toga da sam đitru koju sviram nabudžio da bude prilično versatilna™, tj da izvlači i LP i tele i strat tonove (naravno približno), tako da nema šta mnogo da mislim o tome :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Aug 2012, 12:27

Ja sam kod sebe primetio, u tom periodu kada sam imao dve gitare koje sam jako želeo - PRS McCarty-ja i Telca od majtimike, da mi se dešavalo da ne znam koju pre da sviram, koliko su mi obe bile strava, i koliko sam podjednako uživao svirajući bilo koju od te dve. Fazon - kad sviram jednu, žao mi što ne sviram drugu. Pa kad dođe svirka, ja ne znam koju da ponesem (a idiotski mi je bilo da nosim obe, mada sam i to radio par puta :lol: ).

U svakom slučaju, bilo bi lepo da se poseduje po najbolji predstavnik iz svakog sveta, ali u realnosti - sasvim se dobro snalazim i sa ovom jednom koju imam. :)
To što ću krajem godine u dogovoru sa majtijem raditi drugu, to je čist hir i ništa drugo. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 14 Aug 2012, 13:48

Uncle Moe wrote:Koliko gitara imas deda?
NIje kolko imas, nego kolko te prodje. Ko ljudi bogati. :ziveli:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 14 Aug 2012, 14:05

A trenutno u tvom posedu je koliko nji? :mrgreen:

bancika

Post by bancika » 14 Aug 2012, 14:21

sve :?: :idea:

Post Reply