Radi.Pogotovo u norlin eri.npr na LP-u maple top iz 3 dela i sl....HeatMan wrote:gibson ne, bar ne skuplje modele.. ne da sam ja video, a drzao sam lp studio koji je bio iz 8 delova + vrat (shto je ok) + parche headstocka.. :/

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Radi.Pogotovo u norlin eri.npr na LP-u maple top iz 3 dela i sl....HeatMan wrote:gibson ne, bar ne skuplje modele.. ne da sam ja video, a drzao sam lp studio koji je bio iz 8 delova + vrat (shto je ok) + parche headstocka.. :/
jel to onaj odzacki custom ili neka druga prica?nikolic025 wrote:Ja sam drzao Customa iz 70 i neke i bio je iz par komada...A smejao sam se liku,jer me je ubedjivao da je od ruzinog drveta cela gitara i da je sve iz jednog dela drveta,da nema nista lepljeno...hihihi...cak ni vrat...I ja pokusam da mu objasnim i pokazem,a on uporan,pa uporan...ruza i jedan deo...hihihi...indijanac...A pragovi se raspali,vec se sjebao i fingerboard,prekidac ne radi,potovi uzas,magnete nikad losije nisam cuo,verovatno su se sjebali nacisto,ili mozda zbog svega ostalog sto je sjebano...I nece da nosi kod majstora,kaze tako je pravljeno da radi 100 godina i niko od nasih majstora to nebi smeo da uzme jer se boji,posto je to jedinstven instrument...A ono se vidi sve gde je spajano i lepljeno...Kaze nema javora za top i to je samo furnir...E tu sam se smejao kao lud...Najbolje da ce furnir da stavljaju na takvu gitaru...To je gore nego da su je sekli...
Kaze nosice je u pravi Gibson servis jednog dana...I platice za restauraciju koliko bi dao za novu...A jednostavno pravi majstor za 200E moze pragove i fingerboard da mu sredi,a mozda i prekidace,potove i sve ostalo,zavisi od majstora do majstora...
Ali dobar je...
LP Studio nije gitara. To je neka novija sad prevara. Probali su tom jednom pre, micim da su cak bolje i pravili. Micim, alo ako imas Gibson Les Paul Studio, nemas Gibson. Not even close. Sowwy.Haralampije wrote:Radi.Pogotovo u norlin eri.npr na LP-u maple top iz 3 dela i sl....HeatMan wrote:gibson ne, bar ne skuplje modele.. ne da sam ja video, a drzao sam lp studio koji je bio iz 8 delova + vrat (shto je ok) + parche headstocka.. :/A ovo ti je preteca studio modela.Ima jedan moj drug jednu istu ovakvu, pokusavali smo da je vratimo u zivot,ali elektronika je skroz otisla,a jedan lik je radio pragove pre nekih 15 godina, ali se bas nije proslavio.
Ajme, Dersu pa™ Uzala !Dersu Uzala wrote:
LP Studio nije gitara. To je neka novija sad prevara. Probali su tom jednom pre, micim da su cak bolje i pravili. Micim, alo ako imas Gibson Les Paul Studio, nemas Gibson. Not even close. Sowwy.
"sirova snaga Gibsona za manje pare"Dersu Uzala wrote:LP Studio nije gitara. To je neka novija sad prevara. Probali su tom jednom pre, micim da su cak bolje i pravili. Micim, alo ako imas Gibson Les Paul Studio, nemas Gibson. Not even close. Sowwy.Haralampije wrote:Radi.Pogotovo u norlin eri.npr na LP-u maple top iz 3 dela i sl....HeatMan wrote:gibson ne, bar ne skuplje modele.. ne da sam ja video, a drzao sam lp studio koji je bio iz 8 delova + vrat (shto je ok) + parche headstocka.. :/A ovo ti je preteca studio modela.Ima jedan moj drug jednu istu ovakvu, pokusavali smo da je vratimo u zivot,ali elektronika je skroz otisla,a jedan lik je radio pragove pre nekih 15 godina, ali se bas nije proslavio.
luci wrote:jel to onaj odzacki custom ili neka druga prica?nikolic025 wrote:Ja sam drzao Customa iz 70 i neke i bio je iz par komada...A smejao sam se liku,jer me je ubedjivao da je od ruzinog drveta cela gitara i da je sve iz jednog dela drveta,da nema nista lepljeno...hihihi...cak ni vrat...I ja pokusam da mu objasnim i pokazem,a on uporan,pa uporan...ruza i jedan deo...hihihi...indijanac...A pragovi se raspali,vec se sjebao i fingerboard,prekidac ne radi,potovi uzas,magnete nikad losije nisam cuo,verovatno su se sjebali nacisto,ili mozda zbog svega ostalog sto je sjebano...I nece da nosi kod majstora,kaze tako je pravljeno da radi 100 godina i niko od nasih majstora to nebi smeo da uzme jer se boji,posto je to jedinstven instrument...A ono se vidi sve gde je spajano i lepljeno...Kaze nema javora za top i to je samo furnir...E tu sam se smejao kao lud...Najbolje da ce furnir da stavljaju na takvu gitaru...To je gore nego da su je sekli...
Kaze nosice je u pravi Gibson servis jednog dana...I platice za restauraciju koliko bi dao za novu...A jednostavno pravi majstor za 200E moze pragove i fingerboard da mu sredi,a mozda i prekidace,potove i sve ostalo,zavisi od majstora do majstora...
Ali dobar je...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest