Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Haralampije

Re: Fender strato kaster 1962

Post by Haralampije » 03 Sep 2012, 18:49

HeatMan wrote:gibson ne, bar ne skuplje modele.. ne da sam ja video, a drzao sam lp studio koji je bio iz 8 delova + vrat (shto je ok) + parche headstocka.. :/
Radi.Pogotovo u norlin eri.npr na LP-u maple top iz 3 dela i sl.... :D A ovo ti je preteca studio modela.Ima jedan moj drug jednu istu ovakvu, pokusavali smo da je vratimo u zivot,ali elektronika je skroz otisla,a jedan lik je radio pragove pre nekih 15 godina, ali se bas nije proslavio.

luci

Post by luci » 03 Sep 2012, 20:14

nikolic025 wrote:Ja sam drzao Customa iz 70 i neke i bio je iz par komada...A smejao sam se liku,jer me je ubedjivao da je od ruzinog drveta cela gitara i da je sve iz jednog dela drveta,da nema nista lepljeno...hihihi...cak ni vrat...I ja pokusam da mu objasnim i pokazem,a on uporan,pa uporan...ruza i jedan deo...hihihi...indijanac...A pragovi se raspali,vec se sjebao i fingerboard,prekidac ne radi,potovi uzas,magnete nikad losije nisam cuo,verovatno su se sjebali nacisto,ili mozda zbog svega ostalog sto je sjebano...I nece da nosi kod majstora,kaze tako je pravljeno da radi 100 godina i niko od nasih majstora to nebi smeo da uzme jer se boji,posto je to jedinstven instrument...A ono se vidi sve gde je spajano i lepljeno...Kaze nema javora za top i to je samo furnir...E tu sam se smejao kao lud...Najbolje da ce furnir da stavljaju na takvu gitaru...To je gore nego da su je sekli...

Kaze nosice je u pravi Gibson servis jednog dana...I platice za restauraciju koliko bi dao za novu...A jednostavno pravi majstor za 200E moze pragove i fingerboard da mu sredi,a mozda i prekidace,potove i sve ostalo,zavisi od majstora do majstora...

Ali dobar je... :lol:
jel to onaj odzacki custom ili neka druga prica?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Sep 2012, 12:16

Haralampije wrote:
HeatMan wrote:gibson ne, bar ne skuplje modele.. ne da sam ja video, a drzao sam lp studio koji je bio iz 8 delova + vrat (shto je ok) + parche headstocka.. :/
Radi.Pogotovo u norlin eri.npr na LP-u maple top iz 3 dela i sl.... :D A ovo ti je preteca studio modela.Ima jedan moj drug jednu istu ovakvu, pokusavali smo da je vratimo u zivot,ali elektronika je skroz otisla,a jedan lik je radio pragove pre nekih 15 godina, ali se bas nije proslavio.
LP Studio nije gitara. To je neka novija sad prevara. Probali su tom jednom pre, micim da su cak bolje i pravili. Micim, alo ako imas Gibson Les Paul Studio, nemas Gibson. Not even close. Sowwy.

karton

Post by karton » 04 Sep 2012, 12:20

ljudi, otisli ste u offtopic, mislim tema je "Fender..." :mrgreen:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 04 Sep 2012, 13:42

Dersu Uzala wrote:
LP Studio nije gitara. To je neka novija sad prevara. Probali su tom jednom pre, micim da su cak bolje i pravili. Micim, alo ako imas Gibson Les Paul Studio, nemas Gibson. Not even close. Sowwy.
Ajme, Dersu pa™ Uzala !

HeatMan

Post by HeatMan » 04 Sep 2012, 14:31

@dersu: prevara kao mahOgany..

ja do skoro nisam ni znao za tu foru, neverovatni su...

Haralampije

Post by Haralampije » 04 Sep 2012, 14:57

Dersu Uzala wrote:
Haralampije wrote:
"sirova snaga Gibsona za manje pare" :D

nikolic025

Post by nikolic025 » 04 Sep 2012, 16:31

luci wrote:
nikolic025 wrote:Ja sam drzao Customa iz 70 i neke i bio je iz par komada...A smejao sam se liku,jer me je ubedjivao da je od ruzinog drveta cela gitara i da je sve iz jednog dela drveta,da nema nista lepljeno...hihihi...cak ni vrat...I ja pokusam da mu objasnim i pokazem,a on uporan,pa uporan...ruza i jedan deo...hihihi...indijanac...A pragovi se raspali,vec se sjebao i fingerboard,prekidac ne radi,potovi uzas,magnete nikad losije nisam cuo,verovatno su se sjebali nacisto,ili mozda zbog svega ostalog sto je sjebano...I nece da nosi kod majstora,kaze tako je pravljeno da radi 100 godina i niko od nasih majstora to nebi smeo da uzme jer se boji,posto je to jedinstven instrument...A ono se vidi sve gde je spajano i lepljeno...Kaze nema javora za top i to je samo furnir...E tu sam se smejao kao lud...Najbolje da ce furnir da stavljaju na takvu gitaru...To je gore nego da su je sekli...

Kaze nosice je u pravi Gibson servis jednog dana...I platice za restauraciju koliko bi dao za novu...A jednostavno pravi majstor za 200E moze pragove i fingerboard da mu sredi,a mozda i prekidace,potove i sve ostalo,zavisi od majstora do majstora...

Ali dobar je... :lol:
jel to onaj odzacki custom ili neka druga prica?

Jes,jes...Od cuvenog Drzaje...Koji je cak uspeo sebi i svome sinu da utuvi u glavu da je on bio poznati muzicar,a da je i sada...I sto je najgore,on ubedjuje ljude da je on popularan.... :XD:

A na youtube-u ima nekoliko snimaka fotoaparatom i to sve sa iste bine,pre par godina,u kuli...I sve je isti lik stavio,cini mi se bubnjar,i vrhunac...postavio je kontakt telefon benda...hihihi :rlol:

A na google-TU nema nista...jedva sam i vamo nasao...gde god ukucas AUT izbaci Auto ili Block Out...

luci

Post by luci » 04 Sep 2012, 16:37

e da je samo sebe i svog sine, mene je jos jedan lik, da ne imenujem, reci cu ti kad se vidimo, ubedjivao kako je Drzaja mrak muzicar, ne znas dal bolje svira solo ili ritam, gitara zmaj, jedinstvena u svetu, cuda... a to sto sam ja slusao tu gitaru uzivo zvucala je ocajno, dal zbog losih magneta ili zato sto mali ne ume ljudski da namestu zvuk ne znam, ali ono... bas lose... nisam nazalost previse gledao i svirao, a imao sam prilike... a sad kad ovo citam, mozda je i bolje..

nikolic025

Post by nikolic025 » 04 Sep 2012, 16:44

Ja sam slusao njega i smejao sam se...Nije to nesto lose,koliko je to nahvaljeno...Mislim sam je sebi digao cenu,srecom samo u selu...nije se prosirila Drzaja manija dalje :D

Inace,pukla mi je zica na gitari i od malog sam uzeo gitaru,da zavrsim probu,posto smo imali u istoj prostoriji...Nisam izdrzao celu pesmu da odsviram,skinuo sam je,otisao kuci po drugu gitaru i nastavio...Steta sto upropastavaju takvo drvo...Uz malo ulaganja bi ta gitara stvarno bila zmaj...Ali kad se neko pravi pametan...

xspaceman

Post by xspaceman » 04 Sep 2012, 17:06

nikolic025

Post by nikolic025 » 04 Sep 2012, 17:13

Hahahahaaaaa.To mu je sin...

A on je na sledecem snimku...Isti su,samo je ovaj mator i mnogo vise nafuran... :facepalm:

http://www.youtube.com/watch?v=22Ur2qBu ... re=related

nikolic025

Post by nikolic025 » 04 Sep 2012, 17:36

http://www.youtube.com/watch?v=SHa63fie ... ure=relmfu

A evo i sa reklamom tiba mobilni broj... :metal:

alucard_earl

Post by alucard_earl » 04 Sep 2012, 19:59

http://www.kupujemprodajem.com/Telecast ... id=5769772

...zato sto gitaristi iz nemacke najbolje znaju... :hmm:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Sep 2012, 20:10

Dobri su mi ovi oglasi bez i jedne fotografije cele gitare.
Sneak a peek fazon.

Post Reply