Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by Baba Slim » 24 Sep 2012, 23:15

Kristijan wrote:Баба, ако не буде 2-tone burst из розе у љубичасто са сићушним шљокицама, онда си скренуо са правог пута. Само те гледам, да знаш :mrgreen:
:lol: Ne smem majtiju ni da kažem šta mi se ovih dana mota po glavi. :hide:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Sep 2012, 00:27

Moj ortak i gitarista iz benda je uzeo JetKing 2 od Hopkinsa, pa evo i neki kratak test... :-) C Standard u kojem od sad sviramo. :ziveli: :metal:

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Sep 2012, 00:39

Dersu Uzala wrote:
MUzzY wrote:...Ja ni dual rectifiera recimo ne zelim da sviram bez TS-a ispred (bez drive-a, samo blagi boost i igranje sa tonskim pot-om) (odlican primer: http://www.youtube.com/watch?v=kebaRe2A ... ure=relmfu)
Because you're both rookies. :mrgreen:
Ja i armija veterana :mrgreen:
Nije dual rec - mark serija...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Sep 2012, 02:07

Ako ti treba pedala da namestis zvuk na DR-u ili bilo kom Boogieju, you are a rookie. Case closed. :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 25 Sep 2012, 02:09

Dzaba vam sve, nemate hitove. :(

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 25 Sep 2012, 02:12

+bata kovač

Void
kulen zmija

Post by Void » 25 Sep 2012, 02:16

Duane wrote:+bata kovač
саће васко направити бата ковач профил и апрувовати ово :XD:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 25 Sep 2012, 08:13

nemanjavelimirovic wrote:Moj ortak i gitarista iz benda je uzeo JetKing 2 od Hopkinsa, pa evo i neki kratak test...
:cry:

Milanares

Post by Milanares » 25 Sep 2012, 08:39

nije to jet king 2 no jet king 4, inace sjajan ulov, ti sa oznakom jtk4, za razliku od kasnijih jtk40 su, kazu, dosta bolji
bili
posto se vise ne proizvode.
ja sam isti takav pre par godina probao u mixu ns, stvarno lepo radi, a za 200 jura - bravo! :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Sep 2012, 09:10

Dersu Uzala wrote:Ako ti treba pedala da namestis zvuk na DR-u ili bilo kom Boogieju, you are a rookie. Case closed. :ziveli:
Samo na DR-u :) :bambi:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Sep 2012, 09:36

Image

Sinoc. 100-ka. Jedno je kad neshto na brzinu probash a drugo kad odsvirash celu probu na spravi.

Ishao sam SG-em u normal 1 kanal, Bass na nuli, Middle na nuli, Treble tu negde oko 8. Bright switch ON.

To toliko ima midla da to nije normalno, moguce da je do zvuchnika i mahagonija, ali smanjio sam ga na nulu, i opet je bilo previshe. Tj ne previshe ali ono, gornja granica prijatnosti.

Bez obzira na to, koliko samo kida amp. Odushevljen sam, sve se chuje savrsheno i dinamika okidanja zhice je posebno dobra, predivno se prlja ako malo zariljash po zhicama. Analogni delay i tube screamer rade perfektno. power Boost i 69 clone su radili PATETICHNO. Ja ne umem da koristim fuzzeve sa Bassmanima.

Bassmandzhije, zavidim vam!

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Sep 2012, 11:00

Pa sto si sroljao bass? Dignes bas i treble ako hoces manje midlova (nije da bas uvek radi ali u nekim slucajevima pomaze, pogotovo ako su bulja zvucnici)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Sep 2012, 11:07

MUzzY wrote:Pa sto si sroljao bass? Dignes bas i treble ako hoces manje midlova (nije da bas uvek radi ali u nekim slucajevima pomaze, pogotovo ako su bulja zvucnici)
Bilo ga je taman dosta na nuli, a kad sam doshao bio je negde oko 4, i sa SG-em je bilo previshe bassa. *****, sledeci put cu da probam to tvoje :ziveli: takodje cu probati bez bright switch-a a da munjim treble na samom kanalu, jer sam izvalio da na fender pojkama bright switch doda i malo mid sadrzhaja. I pored toga pojachalo mi je davalo strava zvuk, jako mi se dopalo sve to kako zvuchi u whole band situaciji.
Moracu da prespojim kanale sledeci put, Nebojsa moras da mi objasnish i nacrtash UML dijagram klasa za ovo :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Sep 2012, 11:29

MUzzY wrote:
Dersu Uzala wrote:Ako ti treba pedala da namestis zvuk na DR-u ili bilo kom Boogieju, you are a rookie. Case closed. :ziveli:
Samo na DR-u :) :bambi:
Jao bre. Pazi, to cudoviste je sasvim ok kameleon. To sto vi ne znate da ga namestite, to je druga stvar. Ali ne bi sebi priznali. I can teach you though. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Sep 2012, 11:39

Sinoc sam bas gledao ovaj tvoj najnoviji klip, i shvatih (koliko ispravno?) da ti u stvari volis taj nedefinisani haoticni zvuk koji je samo tvom uhu definisan i nehaotican.

Suvisze je ta desna ruka opustena i neprecizna. That's never gonna work on a Boogie. Need to clear that pick technique a bit. Tad ima da zvucis ko milion baka na makini, jerbo ideje su ti vrlo kul. Cek tek dok te ruke pocnu da skacu levo desno, gore dole. :ziveli: :metal: Ne ono nesto linearno, po skalama, nego totalno ludilo, nit Ulf Wakenius nit Pat Metheny kapiraju sta se desava. Djuture. To mora da bude mekano. Meko. mekotja. Mekocha. Ko svila se kreces diljem vrata. I levom i desnom rukom.

Takoreci si Accendo Ninja. A i Jugalbandi, i JB, i JB bez rucke, i EC na LP-ju, i Trzalica. Poslednje je verovatno najbitnije. If any one of us loves ya, ya made it.

Post Reply