Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
sve i da ide u fretfull varijanti pragovi ne bi bili tako postavljeni već bi ličili na onu rugobu gore
inače ud ide bez pragova nemoj prcati sad, odnos udova sa pragovima i udova bez pragova u svetu je obrnuto proporcionalan odnosu fretovanih basova i fretlesovanih basova u gitarskim radnjama
inače su meni i oni iranski dojaja, zaboravio sam kako se zove Saz?
inače ud ide bez pragova nemoj prcati sad, odnos udova sa pragovima i udova bez pragova u svetu je obrnuto proporcionalan odnosu fretovanih basova i fretlesovanih basova u gitarskim radnjama
inače su meni i oni iranski dojaja, zaboravio sam kako se zove Saz?
- Dersu Uzala
Jes, ali ti standardno imaju pragove.
Udovi su danas 50-50 (sa pragovima, bez pragova), tako da ti poredjenje sa fretless basovima ne stoji. A kako to znam. Pa gugl izbacuje pola slicica sa pragovima, pola bez.
Udovi su danas 50-50 (sa pragovima, bez pragova), tako da ti poredjenje sa fretless basovima ne stoji. A kako to znam. Pa gugl izbacuje pola slicica sa pragovima, pola bez.

ma i ja sam gledao slike sa gugla bre, nego nisam video ud sa pragovima dok ti nisi okačio jebiga
u svakom slučaju moć, a ne kontam čemu pragovi ako će biti tako raspičkareni na sve strane?
u svakom slučaju moć, a ne kontam čemu pragovi ako će biti tako raspičkareni na sve strane?
ove sazove sam vidjao tamo kod tebe u gradu u onom "persijskom" kraju, tako ga valjda zovu, valjda tamo iranci zive... westwood, tu negde, onaj bulevar, de je onaj gitar centar
- Dersu Uzala
Na uglu Westwood bulevara i Pico bulevara?
Pa tu je odma iza coska Ademov bircuz, da znas sledeci put (Kafe Aroma).
http://www.aromacafe-la.com/

Pa tu je odma iza coska Ademov bircuz, da znas sledeci put (Kafe Aroma).
http://www.aromacafe-la.com/

- Dersu Uzala
Zajebavam se, nisam ni ja video sa pragovima do malopre. Nisu Arapi imali tehnologiju za toDuane wrote:ma i ja sam gledao slike sa gugla bre, nego nisam video ud sa pragovima dok ti nisi okačio jebiga

jes' pico blvd !
e tu nedaleko sam vidjao brdo nekih lo fi iranskih radnji... ono u knjizari prodaju te sazove... ja seljak nisam uzeo bar neki jeftin, deluje strava
joj šta je ovo piše "pljeskavica" u meniju lol, neki naš?
ražnjići lol
e tu nedaleko sam vidjao brdo nekih lo fi iranskih radnji... ono u knjizari prodaju te sazove... ja seljak nisam uzeo bar neki jeftin, deluje strava
joj šta je ovo piše "pljeskavica" u meniju lol, neki naš?
ražnjići lol
- Dersu Uzala
Pa taj je tu iza coska, 5 minuta autostopama.
Sledeci put da znas. Ne radi ...sredom valjda.
Nas brate, tu su svi nasi i dodju Ameri koji vole da krkaju nase (a koji ne voli
).
Sledeci put da znas. Ne radi ...sredom valjda.
Nas brate, tu su svi nasi i dodju Ameri koji vole da krkaju nase (a koji ne voli

Duane wrote:...a ne kontam čemu pragovi ako će biti tako raspičkareni na sve strane?

Zanimljivost gitare je u patentu Walter J. Vogt-a koji je osmislio sistem klizajucih pragova, tako da konacno i na gitari moze da se dobije precizna intonacija za svaki polustepen u Hertz... i to je glavna ideja....("A guitar with fret mobile has a tonal precision comparable to a piano or cembalo."), a ideja microtuninga, deljenje oktave na +-12 polustepena, i polustepene na cente, je zanimljiva, (koga zanima, time se bavio Alois Hába...) Naravno, za duvace i gudace to nije nista novo, oni itekako razlikuju enharmonske tonove G# i As... Zapravo, temperovan sistem je vestacki konstrukt...
E sad, da je pipavo jeste, pa je to verovatno razlog zasto nema vece primene. Zamislite stimovanje svakog praga svake zice ponaosob sa hromatskim stimerom

Svojevremeno sam malo experimentisao sa microtuningom na Synth-u, malo bih ga rastemperovao

i meni djeluje kao bespotrebna zajebancija... ako hoces te mikro varijacije u tonu, stisni zicu malo jace, suptilno je zabenduj pa odsviraj i eto tona koji god pozelis, doduse tako im je malo ogranicena upotreba, ali barem na gitari ton bilo koje visine moze da se dostigne. Pada mi na pamet opet Dzimi Hedrix.
u posljednje vrijeme se ko virus siri neka konstatacija da je on svirao na rastelovanoj gitari. Ja sam ga slusao jako jako puno, i mozda sam ja gluv ali to nisam cuo. A cuo sam tonove koji zvuce "slightly off" ali koji savrseno leze u melodiji, i koji doprinose nevjerovatnoj ekspresivnosti. Da je svirano bez toga, bilo bi losije...
a to da je rastelovan dolazi od likova koji ocigledno nisu pripremili uvo, nego slusaju motorne testere, pa onda dolaze do fantasticnih zakljucaka kad ga negdje cuju. Ili su to negdje procitali pa ponavljaju...
u posljednje vrijeme se ko virus siri neka konstatacija da je on svirao na rastelovanoj gitari. Ja sam ga slusao jako jako puno, i mozda sam ja gluv ali to nisam cuo. A cuo sam tonove koji zvuce "slightly off" ali koji savrseno leze u melodiji, i koji doprinose nevjerovatnoj ekspresivnosti. Da je svirano bez toga, bilo bi losije...
a to da je rastelovan dolazi od likova koji ocigledno nisu pripremili uvo, nego slusaju motorne testere, pa onda dolaze do fantasticnih zakljucaka kad ga negdje cuju. Ili su to negdje procitali pa ponavljaju...
Valjda ce biti u Mitrosu,i valjda nece promeniti cenu 
http://www.musicworldbrilon.de/Gitarren ... 45684.html

http://www.musicworldbrilon.de/Gitarren ... 45684.html
Ali... i Hendriks je motorna testeraVarenika wrote:nego slusaju motorne testere

-
U moje vreme™ stablo se obaralo muzika se pravila iskljucivo sikiricom. 

-
Prezirem muziku ovog lika, ali mi nije smetalo da pogledam vidoje.
:mein gott:
:mein gott:
- Dersu Uzala
Bio ok lik onomad. Ne pamtim kad sam ga poslednji put cuo. Al ne pamtim ja mnogostosta.