Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
U slučaju squier-a ovo ne važi. Ako ste listali stare Fender kataloge uvek stoji "modern C-shpa ultra comfortable neck" ili slično, za Precision Special stoji "precision body with jazz bass neck" itd. itd., stvar je uvek ista, Squier gitare su namenjene početnicima, tako da širok precision vratu tu nije našao mesto, bar ne kod ovih osnovnijih modela, standard, affinity, special... za ove nove nisam siguran.Funkd wrote:Precision vrat je siri i ima veci profil od JB...
E sinko, taj rouzvud nije mrdno od 1999.-te, ali kasnije, sići ću i do toga.Funkd wrote: Ovaj rosewood ce da se trosi. Koliko brzo, to niko ne zna, ali svakako hoce. I sam Jaco je rekao da na svom freteless-u (takodje povadjeni pragovi) nikad nije vezbao..
sirac-šunka wrote:
![]()
Čika-Čeda
Svi skvajeri i vecina novih fendera su utanjili da ne moze odvratnije. Izuzetak je par fenderovih vintage reissue/classic serija, uglavnom najskupljih u klasi. Jazz bass iz 75te ima masivniji vrat od svih novih precisiona.sirac-šunka wrote:Ako ste listali stare Fender kataloge uvek stoji "modern C-shpa ultra comfortable neck" ili slično, za Precision Special stoji "precision body with jazz bass neck" itd. itd., stvar je uvek ista, Squier gitare su namenjene početnicima, tako da širok precision vratu tu nije našao mesto, bar ne kod ovih osnovnijih modela, standard, affinity, special... za ove nove nisam siguran.
Ovako nesto, ali jos bolje, punije! Ja sam napanjio ceo preamp na max + Markbass combo 1x12" i radi un fantastik.nnkvocka wrote:Kvockara je kao i proslog oktobra bio na Euroblast festivalu u Njemackoj i opet svratio do MusicStore-a da ispita trziste. Bilo je novih predrkanih Prestige Ibaneza, a bogme i onaj Premium izgleda ko lutka samo sto zvuci ko stara SR baba. Nego, ono sto je bilo prosle godine, bilo je i ove, a to su oni famozni FAME basevi. Izgledaju kao Ibanez/Mayones, ali zvuce bolje od oba! Konkretno sam probao ovaj komad:
http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Baes ... 004931-000
Trenutno najotvoreniji i prijatno (stakleni) praskavi zvuk koji moze da se dobije. Dosta me podseca na MusicMan-a u nekoj default poziciji, s tim sto ovaj Fame ima naravno 2 magneta pa tu moze da se izvuce i neki prec zvuk. Malo sam takodje bacio oko na konstrukciju i premetio da furnir koji se nalazi izmedju tela i topa nije bas najsjajnije odradjen...ali kada se uzme u obzir kakve Yamahe, Warwicke, Ibaneze i MAYONESE prodaju za 1200eur, ovaj se bukvalno israo po svima njima. Nasa tragedija je sto cak ni ovih anonimusa nema kod nas, ali bitno je da Rooster, Roytek i HelloKitty imas odmah na ulazu u muzicku radnju
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest