Trouble Style nedoumica :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
banedown

Trouble Style nedoumica :)

Post by banedown » 31 Oct 2012, 21:55

Evo nekoliko stvari o mojim muzickim afinitetima. Slusam prevashodno sporiju, tezu, bluesy muziku (Sabbath, Electric Wizard, Trouble, Church Of Mysery, etc) i zeleo bih na taj nacin i da sviram.
Potpuni sam pocetnik i cilj mi je da sviram u svojoj sobi i pretocim neke svoje ideje u muziku.
Budzet mi je do 300 evra za polovnu dok bi za novu mogao odvojiti i vise mada bih i za polovnjaka dao vise ako bi moglo na vise rata :)
Da li mi mozete predloziti nekoliko modela koji se uklapaju u moj "profil"?

umart

Re: Trouble Style nedoumica :)

Post by umart » 31 Oct 2012, 22:09

to nije bluesy muzika kume,to je stoner i dum. :metal:

SG Tokai-jev ili Vintage-ov.meni je Tokai bolji,ali mozda ce ti biti presvijetao ako ne volis malo zavrnut tone pot (sto ja skoro uvijek uradim kad sviram wizarde,sabbath-e i ekipu).Vintage meni nije lijepo legao u rukama a ni po uvu,ali je definitivno manje svijetao.i vintage i tokai furaju i crvene i crne boje,tako da sto se tice estetike ne moz' da promasis.i jedan i drugi siju Epiphone g400 i ekipu i to uveliko.

alternativno,mozes da probas i par Tokai-jevih LPjeva koji zbog vecih tijela imaju malo vise low enda,ali oni malo izlaze iz tog randa (mislim da su oko 330e),i oni mogu za taj zvuk samo tako da posluze,cak je svojevremeno bio jedan komad u artistu koji se ubio za takav rad.ostalo nije ni primaci ovome za te pare.naravno,mozes i sam da izobilazis sopove,probas sve so mozes i doneses svoj sud,a mozes i da pozoves nekog od nas da izobidju sa tobom da se sigurno uzme "biran" ( :D ) komad,tj u svakom slucaju ako bas si totalni pocetnik ti savjetujem da svakako pozoves nekog iskusnijeg sa tobom da podje u soping.

puno srece ti zelim svakako :metal:

edit:sad vidjeh da razmatras polovnjake,precesljah oglase,sem jednog lespolikog peavey-ja i par polovnih Vintage LPja nista zanimljivo za takvu sviraniju a za te pare.definitivno mislim da je u ovom slucaju bolje da uzmes novu gitaru.

banedown

Post by banedown » 31 Oct 2012, 22:23

doom all over the world xexe. Inace nikada mi nije islo to deljenje bendova po zanrovima ali znas sta pricam. Inace meni je SG omiljeni dizajn gitare, za Vintage sam cuo da moze biti jako dobar dok za Tokai prvi put cujem. Imam druga koji svira elektricnu pa cu videti da sa njim obidjem sto vise prodavnica. Sta mislis o polovnjacima? Vidim da na kupujem prodajem bas i nije neki izbor SG gitara?

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 31 Oct 2012, 22:33

винтиџ

Image

епифон

Image

banedown

Post by banedown » 31 Oct 2012, 22:38

Uffff ovaj vintage ubija koliko je lep :D

umart

Post by umart » 31 Oct 2012, 22:53

nema,par epija,par apollo i slicnih gluposti,ponekad naleti i pokoji rad mirka tasica ali taj sto se vrti nije za tebe iz nekoliko razloga oko kojih nema potrebe da te smaram sad,samo mi vjeruj na rijec.mnogo bolji su ti i vinidz i tokai,samo je sad pitanje koji ce tebi ljepse leci u ruke i ljepse ti zazvucati,to su za te pare jako,jako dobri instrumenti.a znao sam iz pika da je SG ono sto se trazi,ta zika,a da bude nesto drugo,nece da moze :metal:

meni je licno tokai vizuelno ljepsi od vintidza,ali to su ukusi,nije to to ovako na slikama:

Image

osim malo sireg tijela i zaobljenijih kataveja,meni SG nije bez bajndinga na vratu,barem ovi Standard ripofovi.Tokai mi vise vuce na 60's i 70's standarde,a to su THE SG-jevi stonera i duma.jedini koga ja znam da je svirao kasniji standard je dzeningz iz katidrala,svi ostali su na starijim SGjevima sa malom maskom,jedini jus oborn koji ne Hebe sisteme sa svojim epi g400 iz ko zna kad,ali njegov ton je tek posebna prica.

banedown

Post by banedown » 31 Oct 2012, 23:01

Covece svaka ti cast! Ubadas pravo u centar sa preporukama :) Samo treba mi malo vremena da savladam sve termine koje koristis, katavej, bajnding... jbg totalni pocetnik.

EDIT: pronasao sta je katavej i bajnding! vise nisam totalni pocetnik :)

luci

Post by luci » 01 Nov 2012, 00:25

i ja se definitivno slazem, SG all the way, samo izaberi od ta tri, Vintage, Tokai i Epi koji ti se najvise svidja i svirka moze da pocne...

umart

Post by umart » 01 Nov 2012, 00:27

ono ako nema bajnding na vratu tu nema price o hamovima i trapezoid inlejima,samo tackice i p90 i samo cherry red.ali to onda iziskuje i epske brkove,dzaba sva svirka bez toga. :metal:

elem,povedi tog druga do artista i music media centra,prvo vidite sta imaju sve od ovih SGjeva (cisto sujmam da ce da imaju i cherry i ebony i jedni i drugi,bice super ako budu imali ista) trazite ako mogu da vas skopcaju na neko EL34 pojacalo i da vas malo odvrnu i krljnite malo gejn pa sam prosudi sta ti vise godi.posle,kad se bude imalo malo love kupis malo kvalitetnije civije ako uzmes Tokai (to im je jedina prava slaba tacka,mislim rade one i to sasvim ok,ali eto mozda je to do mene,ja sam po pitanju civija jako razmazen) i sa tom gitarom mozes slobodno gdje hoces,za sobu neces imati potrebu neku narocitu da je mijenjas cak ni kada budes imao za npr pravog gibsona,ovo uvijek moze da ti bude gitara za drljanje po probama,dangubama,da se vuca po kuci kad ti uleti u glavu neki rif i sl.mislim,ja bi bez blama izasao na donington sa tokai-jem.

banedown

Post by banedown » 01 Nov 2012, 22:18

]Hvaalaa svima, ostaje mi da se ukomponujem sa drugom i da jedan dan odemo do bgd-a i uzmemo tog madafikng Tokai-a! Naravno probacemo i vintage i epifona ali me je umart jako potpalio za Tokai :metal:
http://www.youtube.com/watch?v=VZp5EoIF ... ure=relmfu

umart

Post by umart » 02 Nov 2012, 01:37

opet da se ogradim,ja ne tvrdim da je tokai bolji od vintage-a,cak stavise nijanse su u pitanju i to najvise estetske,slican je i ton samo je vintage malo tamniji i samim tim blizi tonski pravom SGju.nekom mozda presudi ovo,nekom neka sitnica tipa binding,nekom ljepsi srednji kod tokai-ja,nekom se vise svidi onaj ili ovaj vrat...nema pravila.

s' druge strane tvrdim da su i tokai i vintage svjetlosnim godinama iznad epiphona.cak nije ni zanemarljivo skuplji od tokai-ja.tokai je oko 27 i po hiljada,epi ravno 30 i sitan kusur,vintage 32 i kusur.mislim,u ovoj konkurenciji epi stvarno nema sta da trazi.

Post Reply