to nije bluesy muzika kume,to je stoner i dum.
SG Tokai-jev ili Vintage-ov.meni je Tokai bolji,ali mozda ce ti biti presvijetao ako ne volis malo zavrnut tone pot (sto ja skoro uvijek uradim kad sviram wizarde,sabbath-e i ekipu).Vintage meni nije lijepo legao u rukama a ni po uvu,ali je definitivno manje svijetao.i vintage i tokai furaju i crvene i crne boje,tako da sto se tice estetike ne moz' da promasis.i jedan i drugi siju Epiphone g400 i ekipu i to uveliko.
alternativno,mozes da probas i par Tokai-jevih LPjeva koji zbog vecih tijela imaju malo vise low enda,ali oni malo izlaze iz tog randa (mislim da su oko 330e),i oni mogu za taj zvuk samo tako da posluze,cak je svojevremeno bio jedan komad u artistu koji se ubio za takav rad.ostalo nije ni primaci ovome za te pare.naravno,mozes i sam da izobilazis sopove,probas sve so mozes i doneses svoj sud,a mozes i da pozoves nekog od nas da izobidju sa tobom da se sigurno uzme "biran" (

) komad,tj u svakom slucaju ako bas si totalni pocetnik ti savjetujem da svakako pozoves nekog iskusnijeg sa tobom da podje u soping.
puno srece ti zelim svakako
edit:sad vidjeh da razmatras polovnjake,precesljah oglase,sem jednog lespolikog peavey-ja i par polovnih Vintage LPja nista zanimljivo za takvu sviraniju a za te pare.definitivno mislim da je u ovom slucaju bolje da uzmes novu gitaru.