Bio pre par godina na nekom vintage and rare guitars show u kraju, mene to generalno ne zanima ali ovo kao bilo iza coska. Uglavnom odemo mi tamo, svakakve su gitare u pitanju, bitno je samo da su ili stare ili retke. Bilo ih dosta u svirljivom stanju, ali oni najskuplji komadi (uglavnom Stradze i Telci, retko je bilo Gibsona iz nekog razloga), to je u takvom vintidj stanju da je neupotrebljivo. Jer ako bi ovi vlasnici (u stvari lihvari) dotakli ista da se to dovede u red, gitara vise ne bi bila troo. Nit su intonirane, nit su setapovane, prljave, musave , lepljive (vintidj bato), da je to bilo tako ogavno iskustvo. Prosto kapiras da nit su oni tu zbog muzicara (a bilo je poznatih faca actually, masa ovih iz LA-ja) nit su kupci vecinom muzicari nego isto neki lihvari, trejderi i 'kolekcionari'. Ja nisam neki strucnjak za to, pa mnoge stvari nisam ni kapirao, meni to nije imalo rhyme or reason, Stradze iz 50-tih recimo 40k dolara neki, i sad iz iste godine telac 15k, a u istom su stanju manje vise, ili dva telca, iz pedesetih, razlika par godina, a cena duplo veca, i tasko. Kazem, nemam pojma oko tih kolekcionarskih fora.
Sve u svemu, jedno od najgrdjih iskustava related to instruments, u zivotu. Kapiram da bi neki momci tamo proveli ceo dan u transu, mi smo zapalili sa gadjenjem posle jedno sat i po dva u vr' glave.