Izvini ako ti moje sugestije zazvuce glupo, ali posto sam se i sam maltretirao sa razlicitim brendovima i debljinama zica bar da ti ponudim neka od mojih iskustava. Ne znam gde kupujes zice, a veruj mi, to je stvar od najvece vaznosti. Koliko god se proizvodjaci qrcili sa "vakuum" pakovanjima, "prolonged life and freshness" i sl, najvaznije za zvuk zica (a pogotovo na akustici) je da budu SVEZE. I najbolje zice ce brzo da izgube svezinu ako su stajale u radnji na polici godinu-dve, a onda ces mnogo lakse i da ih pokidas i mnogo pre ce da koroziraju. Zato kad kupujes zice slobodno i bez blama pitaj koje su im najskorije stigle, prijatno ces se iznenaditi. Recimo da meni "svez" zvuk zica na akusticnoj (imam neki Washburn jumbo sa ozvukom) traje desetak dana, ali gitara perfektno stimuje i po 2-3 meseca. Od brendova sam izmenjao svasta, recimo da Martin SP fosfor-bronza i Earnie Ball Earthwood bas lepo pasu, a prijatno sam bio iznenadjen i sa nekoliko paketa DR zica za akusticnu (one su npr. imale ubedljivo najduzi vek "svezine", ali nisu zvonile lepo kao Martinke) i Roto sound. Sve u svemu, nadji nekog prodavca u radnji u kojoj kupujes i informisi se o tome kad su im koje zice stigle, imaces bar malo manje briga. Pozdrav!xakep wrote:Probaj ove, izgleda da nisu lose. Earthwood sam imao pre nekog vremena na drugoj gitari tako da nije za poredjenje ali utisak mi je da su ove jos bolje. Mada, kako rekoh, nisam do sad montirao Earnie Ball, ni na elektricnu ni na akusticnu, a da nije bilo pucanja na samoj montazi tako da sam i s njima zavrsio saradnju. Mislim, cim sam video medju zicama reklamu-poziv da ih lajkujem na FB nisam ni trebao da ocekujem nesto normalno.
Sto se tice eksperimentisanja sa zicama, ovo je trece pakovanje (Martin, Fender, EB) sto ce reci da sam potrosio skoro 2,500 dinara na eksperiment koji za sad nije pokazao ni u naznakama da ce se problem resiti sto ce reci da dalje tvrdoglavo insistiranje na eksperimentisanju cisto bacanje para.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest