Washburn WD20S

dejanmajkic

Washburn WD20S

Post by dejanmajkic » 14 Jul 2012, 12:08

Kupio sam juce navedenu gitaru u Artistu, samo cu reci da je gitara mrak. Kao prvo probao sam Washburn D10S i WD10S nisu bile lose, cak i lepo sviraju, ali kad sam uzeo u ruke W20S pao sam u nesvest koliko dobar ton ima, bukvalno je ton isti kao na youtube snimcima onih prodavnica, znaci full. Gitara jeste malo skuplja od ove 2, ali za 200 evra mislim da je najbolji izbor za nekog ko se razume u gitare i zeli da svira nesto ozbiljnije upravo WD20S. probao sam i Takamine g320s i g220s, probao sam i cort earth 100 i 200, ali mislim da ova gitara ima specifican ton zbog toga sto mu je ruzino drvo na ledjima i stranicama, pa daje cist i bistar ton, bez imalo buzza i ostalih sranja, probao sam i WD30S ali nisam primetio razliku, ko zna mozda sam samo naleteo na dobar komad :) svima bih toplo preporucio da probaju Washburn WD20S jer je gitara mnooooogoooo dobra za pare za koje se prodaje. Pozdrav svima, nadam se da cu nekom pomoci ko se mozda dvoumi sta da uzme, necete se pokajati odlican izbor. :cao:

xakep

Re: Washburn WD20S

Post by xakep » 24 Nov 2012, 21:29

Da se ne vracam na onu moju temu nego da napisem na ovoj temi sa konkretnom gitarom u naslovu.

Pre svega, da potvrdim gore navedeno u vezi ove gitare. Nisam je poredio sa svim pomenutim modelima ali ne samo da je bolja od WD10S i to mnogo vise nego sto je razlika u ceni (5000din) nego mi mnogo bolje zvuci i od WD36S koja je dvostruko skuplja.

Nego da pitam sta sam hteo... Raspala su mi se oba kapoa plastikanera pa hocu da kupim neki bolji, konkretno Dunlop Trigger medjutim nisam siguran da li treba da uzmem ravan ili kriv. Na ovoj gitari fingerboard nije ravan ali mi se cini da nije ti toliko zaobljen kao elektricni Fender recimo. Nisam u prilici da isprobam oba niti da je nosim u prodavnicu da tamo isprobavam pa bih konsultovao vlasnike WD Washburna i ostale koji su imali prilike da vide fingerboard na ovim gitarama.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 25 Nov 2012, 07:10

Узми закривљени. Раван је добар за класичну гитару. Имам тај закривљени каподастер и пасује одлично на свакој акустичној гитари овог типа.

xakep

Post by xakep » 25 Nov 2012, 09:37

Hvala na informaciji!

xakep

Post by xakep » 26 Nov 2012, 23:19

Setio sam se da sam trebao da pitam jos nesto pre nego sto pazarim kapo.

Da li kod nas moze negde da se kupi Shubb kapo?

parker

Post by parker » 27 Nov 2012, 00:47

mislim da ne, a i triger je perfektan i ne treba bolji..

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 Nov 2012, 08:02

:1:

xakep

Post by xakep » 27 Nov 2012, 11:36

Hvala +1.

joesatriani7

Post by joesatriani7 » 04 Dec 2012, 13:40

Да не бих отварао нову тему да питам овде. Да ли неко може да ми каже нешто више о Washburn WJ 20 S modelu. Дакле џамбо гитара позната ми је спецификација гитаре па ме занима да ли је неко имао прилике да свира? Нисам видео да иједна продавница у Бг има ову гитару купио бих је на не виђено из музичке радње у Нишу . На јутјубу сам нашао овај модел фактички исти ка 20 http://www.youtube.com/watch?v=bnmSaFNb8wo и много ми се свидео звук, а и волим џамбо гитаре. Хвала поз

xakep

Post by xakep » 27 Mar 2013, 19:09

A sad nesto sasvim drugacije....

Polako ali sigurno mi se smucila ova gitara i vec sam u fazi da je pitanje trenutka kad cu da na njoj da napravim rimejk My Generation ili Wild Thing sa Monterey festivala.

Pre neki dan sam namestio treci komplet zica od kad je imam, ovoga puta najskuplji (najbolji?) Slinky 011 i ponavlja mi se prica od prethodnih zamena - zvuk traje 2-3 dana odnosno 2-3 sata svirke i sto je jos gore intonacija se drasticno pogorsava. Kad su zice nove i boze pomozi, na stimeru vidim da bezi tu i tamo ali mi uglavnom ne smeta u svirci. Treci dan pocinje da se raspada a cetvrti vec ne moze da se nastimuje. Najocigledniji slucaj je sa E6 zicom kad se svira G dur G na trecem polju ide za 1/4 tona vise tako da ni naobicnija pesmica ne moze da se sastavi. Na jos nekoliko mesta na vratu se cudno ponasa: na jednom polju je dobar ton, na sledecem nije pa onda sledecem opet dobar. Ocigledno da ne vaze nikakva geometrijska pravila.

Dajte mi neki savet sta da radim. Sumnjam da se nesto moze postici podesavanjem vrata bas zbog ovog nepravilnog ponavljanja fals tonova. Kad sam je kupovao iskamcio sam nesto kao 6 meseci usmene garancije i ostalo je jos oko mesec dana do isteka. Sta mislite kako bi u Artistu reagovali na ovakvu reklamaciju i da li bi uopste vredelo zvati ih. Oslabili su mi zivci poslednjih godina a i ova gitara mi se, kako rekoh, vec smucila tako da bi mi pukao film na prvu pomisao da nisu zainteresovani za resenje problema na obostrano zadovoljstvo.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 Mar 2013, 22:37

Можда ипак треба да зовеш Артист да видиш шта можете да удесите. Мени заиста не пада на памет шта је проблем. Односно, можда просто твоја специфична хемија не сарађује лепо са жицама које стављаш. Ја годинама на електричној користим Ерни Бол Слинки, и служе ме одлично, а чуо сам од разних људи да код њих исте те жице брзо поцрне и почну да буду проблематичне. Успут, можда ипак да пробаш да стављаш жице за акустичну гитару. Слинки су за електричну.

xakep

Post by xakep » 28 Mar 2013, 00:23

Image

Nije meni problem hemija nego fizika. Ocekujem da se posle par sati sviranja u par dana zice razvuku i sve legne kako treba a desava se suprotno - gitara prakticno ne moze ni da se nastimuje.

Inace zice su izgleda dobre mada je su tanke zice na prva dva polja pocrnele posle ekspresnih pola sata. Inace, kao i svaki put do sad sa akusticnim Earnie Ball, pukla mi je zica na montazi tako da prelazim na Rotosound ako me gitara i svirka budu uopste zanimali posle ovih trauma.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 28 Mar 2013, 06:38

Аха, ове нисам никад користио. Види, ја користим Ernie Ball Earthwood .011 и супер сам задовољан. Једноставно пробај са другим жицама, могуће је да ће све да буде у реду. И рецимо пробај да не буду фосфор-бронза, чисто да видиш каква је ситуација.

xakep

Post by xakep » 28 Mar 2013, 10:08

Probaj ove, izgleda da nisu lose. Earthwood sam imao pre nekog vremena na drugoj gitari tako da nije za poredjenje ali utisak mi je da su ove jos bolje. Mada, kako rekoh, nisam do sad montirao Earnie Ball, ni na elektricnu ni na akusticnu, a da nije bilo pucanja na samoj montazi tako da sam i s njima zavrsio saradnju. Mislim, cim sam video medju zicama reklamu-poziv da ih lajkujem na FB nisam ni trebao da ocekujem nesto normalno.

Sto se tice eksperimentisanja sa zicama, ovo je trece pakovanje (Martin, Fender, EB) sto ce reci da sam potrosio skoro 2,500 dinara na eksperiment koji za sad nije pokazao ni u naznakama da ce se problem resiti sto ce reci da dalje tvrdoglavo insistiranje na eksperimentisanju cisto bacanje para.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 28 Mar 2013, 11:04

xakep wrote:Probaj ove, izgleda da nisu lose. Earthwood sam imao pre nekog vremena na drugoj gitari tako da nije za poredjenje ali utisak mi je da su ove jos bolje. Mada, kako rekoh, nisam do sad montirao Earnie Ball, ni na elektricnu ni na akusticnu, a da nije bilo pucanja na samoj montazi tako da sam i s njima zavrsio saradnju. Mislim, cim sam video medju zicama reklamu-poziv da ih lajkujem na FB nisam ni trebao da ocekujem nesto normalno.

Sto se tice eksperimentisanja sa zicama, ovo je trece pakovanje (Martin, Fender, EB) sto ce reci da sam potrosio skoro 2,500 dinara na eksperiment koji za sad nije pokazao ni u naznakama da ce se problem resiti sto ce reci da dalje tvrdoglavo insistiranje na eksperimentisanju cisto bacanje para.
Izvini ako ti moje sugestije zazvuce glupo, ali posto sam se i sam maltretirao sa razlicitim brendovima i debljinama zica bar da ti ponudim neka od mojih iskustava. Ne znam gde kupujes zice, a veruj mi, to je stvar od najvece vaznosti. Koliko god se proizvodjaci qrcili sa "vakuum" pakovanjima, "prolonged life and freshness" i sl, najvaznije za zvuk zica (a pogotovo na akustici) je da budu SVEZE. I najbolje zice ce brzo da izgube svezinu ako su stajale u radnji na polici godinu-dve, a onda ces mnogo lakse i da ih pokidas i mnogo pre ce da koroziraju. Zato kad kupujes zice slobodno i bez blama pitaj koje su im najskorije stigle, prijatno ces se iznenaditi. Recimo da meni "svez" zvuk zica na akusticnoj (imam neki Washburn jumbo sa ozvukom) traje desetak dana, ali gitara perfektno stimuje i po 2-3 meseca. Od brendova sam izmenjao svasta, recimo da Martin SP fosfor-bronza i Earnie Ball Earthwood bas lepo pasu, a prijatno sam bio iznenadjen i sa nekoliko paketa DR zica za akusticnu (one su npr. imale ubedljivo najduzi vek "svezine", ali nisu zvonile lepo kao Martinke) i Roto sound. Sve u svemu, nadji nekog prodavca u radnji u kojoj kupujes i informisi se o tome kad su im koje zice stigle, imaces bar malo manje briga. Pozdrav!

Post Reply