Evo Cortexe detaljnije objasnjenje za moj nacin rada. Slikao sam par slika kad sam pravio kutiju za Toecutter:
1. Smislim dizajn, jelte, i odradim ga u Inkscape-u (open source program za vektorsko crtanje), i odstampam ga na foliji za grafoskope
2. Uzmem eddystone kutiju, (u ovom slucaju sam reciklirao stari orange squeezer, pa imam rupe od njega), i izsmirglam do besvijesti (ok, to je ustvari 10min)
To onda izgleda ovako:

kapljice vode mi slize da vidim koliko sam izsmirglao, ako se razlivaju - nije dobro, ako se skupljaju, dobro je.
3. Pazljivo nanesem foto sprej i ostavim ga da se osusi 1 dan
Ovo nije pozeljno raditi napolju, jer, ako upadne cestica prasine (kao sto je mislim_stvarno primijetio), tu ce nastati nevolja. Medjutim, to se moze otkloniti, ako upadne cestica, samo se iglom dovede do ivice kutije/pcb-a. Za izradu pcb-ova i ja koristim fotovitroplast, ovaj positiv mi je nuzno zlo, koje smrdi na kancerogeni isprdak zabe iz Cernobila.
Onda kutijica izgleda ovako:

4. Prislonim oslojeni dizajn pod izvor UV zraka, u ovom slucaju solarijum za facu, moze sijalica, stedna/obicna, i potopim u razvijac
Razvijac je NaOH, ima ga u Kelcu. Kad izadje iz razvijaca, kutija izgleda ovako:

5. Kiselina!!!Koristim HCL+hidrogen 12%. za 5-10 min se napravi veoma duboka brazda
kad se kutija ukiseli, onda uzmem cetkicu za zube, i njom nasilno protrljam kutiju. Posle toga izgleda ovako:

6. Busenje najdosadniji dio
7. Skidanje foto rezista i farbanje
Rezist skidam Cevtokom

Ona crvena pedala je onako ispala jer sam pokusavao da napravim da pozadina bude crna a slova crvena. Htio sam da prvo nanesem crnu, pa preko nje crvenu, pa onda da osmirglam crvenu na nekim mjestima i tako dobijem crveno - crnu kutiju.
Ali avaj, failovao sam, to ne ide tako lako, ali se zato dobije kul efekat.
Znaci, glavna fora kod crvene pedalice je polu uspjesan etch, u kombinaciji sa dva sloja razlicite boje. Gornji smirglam na nekim mjestima, i onda donji dodje do izrazaja.
Ako radite pcbe pegla-metodom, probajte je i na kutiji. Etch kao da dodaje neku dimenziju, nekako je mnogo mocnije kad je ugravirano u metal nego kad je naljepnica/sito stampa/ostale 2d fore.
Ja radim foto postupkom pcbove (peglom je nemoguce doci do vodova debljine 10tak mil, koje su obavezne za smd), pa posto vec imam tehniku, radim i na kutiji. Inace bih radio po tutorialu sto je mugen_gica zakacio.
Uzdravlje