Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Funkomat » 23 Jan 2013, 13:38

Image

Image

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Jan 2013, 13:44

KP'd ? Kako zvuci, nikad nisam video vrat djitre na banjo telu ?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Jan 2013, 13:48

Nije to vrat gitare vec sestozicani bendzo. :)

Hillybilly

Post by Hillybilly » 23 Jan 2013, 13:49

6 string banjo, sigurno si slusao 7 Mladih... cesto su ga koristili!

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Jan 2013, 13:52

Funkomat wrote:Nije to vrat gitare vec sestozicani bendzo. :)
To sam :sustinski: rekao. Zato sto nisam pre video ni svirao, samo one sa tankim vratovima.
Hillybilly wrote:6 string banjo, sigurno si slusao 7 Mladih... cesto su ga koristili!
Nisam. :hide:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Jan 2013, 14:17

Какви су утисци? И пошто си га платио?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Jan 2013, 15:07

Utiske cu javiti uskoro. Dao sam jednu pedalicu u zamenu.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Jan 2013, 15:42

bome nek se cepa, sedneš ispred gajbe, zapališ cigaru, a ti još u ns pa ima de da se pobegne na neko sunce, neki lep dunav, i clawhammer ceo dan

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Jan 2013, 15:47

I naravno incest.

Samo da skontam kako da ga ozvucim...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Jan 2013, 15:50

Ма много размишљам о томе да једном набавим и бенџо, али ме понајвише привлачи петожичани, па ме баш занима шта кажеш на овај шестожичани.

Двејне, служи ли мене сећање добро, да ли твој колега из бенда има шестожичани? Јеси ли ти свирао тај бенџо?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Jan 2013, 19:49

aha, ima 6-žičani neke marke Eco™, italijanski bendžo, star 20 godina, ali je izrada užasna, mislim jeftin instrument, ne treba očekivati nešto, ali treba pomenuti da je "neudoban" za sviranje... bendžo je baš u haosu tako da to što ima 6 žica nema neku prednost jer je intonacija užasna i 5 i 6 žicu je poželjno izbegavati... na njemu su inače gitarske žice jer ovde ne mogu da se nadju žicu za bendžo, ali ok, rade poso™

sa onim pickerima, ili kako se zove, što se stavlja na prste, neznam da sviram a i nemam ih pa to nisam probao, prstima ga nema svrhe svirati jer je prosto ružan ton, tup, nejasan, to je do instrumenta svakako...

uglavnom imam neke rifčiće sam snimio čisto da čuješ zvuk.. uglavnom, instrument je primenljiv u principu, u datim uslovima(cpbuja)... za nešto bolje se treba cimati preko grane

u svakom slučaju, 6 žica nisu nužno prednost, bendžo se ionako svira u drugim štimovima zbog upotrebe otvorenih žica, barea, čega već ne, a i ta 6 žica nekako odlazi van spektra nečega što po defaultu kapiramo kao "zvuk bendža", tako da ono jedina prednost je da ga naštimaš ko gitaricu i pikaš tako, ako si već navikao na taj štim..

evo snimci, jbga nema šta mnogo da se čuje jer sam snimio samo ta dva rifića dok je bio kod mene, ali ono "zvuči na bendžo", što je dovoljno za zezanciju :D
edit: pročitao sam prvi deo posta pa sam samo pisao o tom bendžu lol :mrgreen:

poenta bi bila da ta 6 žica ne donosi manje više ništa, osim promene u razmeri vrata i verovatno razmaku žica, što je sad već stvar ukusa, meni lično deluje petožičani kao bolji izbor, a i izbor petožičanih je svakako širi

inače ima više vrsta šestožičanih bendžo, tj. hibridnih bendžoa, recimo bendžo-mandolina ili obrnuto(telo od bendža, vrat od mandoline and vice versa), pa bendžo-gitara ili guitar banjo kako god, treba pogledati po netu, ja neznam mnogo o tome

ima kul sajt i imaju kul forum, rade recenzije instrumenata i svašta - http://www.banjohangout.org/forum/

ako bi ja tražio nešto žestožičano pucao bi na ovako nešto
Spoiler:
Image
http://bernunzio.com/product/august-pollman-2/

ovo je hibrid mandoline i bendža
tako da treba i to imati u vidu, ima mnogo tih "srodnih" instrumenata koji su haos, tako da eto možda ne treba ni ograničiti samo na bendžo, štaznam™ ja bi čak tu uvrstio i buzuki, koji može da se koristi isto kao tenor bendžo(znači trza bez pikiranja) i svašta... a kad bi pucao na bendžo išao bi na neku standard varijantu, recimo Goldtone pravi fine bendžose za 400-500 dolara, što ja kontam da je minimum za neki "pristojan" bendžo, a ne za neku kanturinu marke Eco™

baš sam se raspisao i verujem udavio, ali jebiga, al ako nekom znači ijedna reč koju sam na pisao onda mi nije žao ovih koje sam udavio :mrgreen: :ziveli:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 23 Jan 2013, 20:40

6 string banjo je u principu za dixieland jazz svirku i ako se ne varam na njega idu gitarske zice.
Za country, bluegrass, western swing, old time, celtic i sl. obavezno 5 string.
Za bluegras obicno koriste closedback (resonator) banjo a za folk, old time i sl. openback...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 23 Jan 2013, 21:02

Uf, ja sam probao petozicani bendzo kod jednog batice sto ej svirao u T pabu kad i moj bend, jako zanimljiv instrument, a vratic k'o za devojcice

Bozha

Post by Bozha » 23 Jan 2013, 21:08

Duane wrote:bome nek se cepa, sedneš ispred gajbe, zapališ cigaru, a ti još u ns pa ima de da se pobegne na neko sunce, neki lep dunav, i clawhammer ceo dan
... i uterujes strah u kosti kajakasima! 8)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Jan 2013, 22:40

Дефинитивно бих тражио нешто што има бенџо резонатор, тај тон ме занима, тако да нисам у фазону ових комбинација са резонатором мандолине. Уме и то да звучи готивно али за ово за шта мене интересује не звучи подједнако готивно као "класични" бенџо. Хвала за снимак.

Post Reply