Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Mugen_Gica

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Mugen_Gica » 11 Mar 2013, 22:27

rockozaurus wrote:
wicker man wrote:http://www.kupujemprodajem.com/gitara-k ... d=22119022

vredi li to koliko trazi,ako ne,koja je realna cena?
Pa, za te pare ces da kupis polovan Hamer Vector i nema da mislis da li vredi ili ne vredi... :D
Bakusi su vrlo skupi po ibeju. Nisam siguran za brajana, ali ostali idu i po 1500. Firma iz Japan, ali Brajan se valjda pakuje u koreji. U teoriji mahagoni all the way. Ali opet, nisam siguran za Brian model.

bg011

Post by bg011 » 11 Mar 2013, 22:52

Mugen_Gica wrote: Bakusi su vrlo skupi po ibeju. Nisam siguran za brajana, ali ostali idu i po 1500. Firma iz Japan, ali Brajan se valjda pakuje u koreji. U teoriji mahagoni all the way. Ali opet, nisam siguran za Brian model.
Sad sam i ja bacio pogled, interesantno.
Dva problema, prvi je - to sto stoji na ebay-u ne znaci nista za nase trziste, pod dva, sve te dzitre su znatno bolje izradjene od te strele, koja je i povrh toga u vrlo losem stanju.

bancika

Post by bancika » 11 Mar 2013, 23:12

kako u losem kad covek kaze da je kao nova

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 11 Mar 2013, 23:40

bg011 wrote:
Mugen_Gica wrote: Bakusi su vrlo skupi po ibeju. Nisam siguran za brajana, ali ostali idu i po 1500. Firma iz Japan, ali Brajan se valjda pakuje u koreji. U teoriji mahagoni all the way. Ali opet, nisam siguran za Brian model.
Sad sam i ja bacio pogled, interesantno.
Dva problema, prvi je - to sto stoji na ebay-u ne znaci nista za nase trziste, pod dva, sve te dzitre su znatno bolje izradjene od te strele, koja je i povrh toga u vrlo losem stanju.
Ma hajde molim te. TO u losem stanju kod gitara znaci da je vrat kriv. Potovi se srede za male pare, boja ... pa jeboga ti, ni to nije skupo. Ako su vrat prav i civije/most/magneti ok onda ovo ostalo i nije neki problem. A to sto kazes ibej i srbija ... vidis da je on prodavao usa strata pa da je trazio 3000 e dok taj isti na ibeju kosta 3000e pa i da te razumem za tu recenicu, ovako ne pije vodu. A i kako znas da li je brajan sranje model? Tek si sad otkrio Bakus marku, kao i ja. To dok se ne proba moze biti holy grail ili smece vece od URAL-a ( kog cu izgleda biti ponosni vlasnik <3 ).

nesharm

Post by nesharm » 12 Mar 2013, 00:51

Mene vise brine ta rdja, znaci da je gitara bas matora, i pitanje u kakvom su stanju pragovi. A cim prodavac kaze da je sa rdjom kao nova, model za preskociti, sto neko kaze - Hamer Vector i ne razmisljas.

majtimika

Post by majtimika » 12 Mar 2013, 13:38

rdja znaci da je matoro i da je radilo dugo, a samim ti i da je vetovatno kvalitetno, zajebi budalastine ja po slikama samo vidim da se pozlata izlizala sto i nije tako strasno, na kraju krajeva probaj pa ces znati, ovi ga kenjaju na osnovu slika na kojima gitara uopste ne izgleda tako lose, da je fender razjeban do bola i da kosta deset puta vise svi bi rekli uzimaj to je vrh, ne veruj puno ljudim sa foruma puno price malo iskustva

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 12 Mar 2013, 14:05

nesharm wrote:Mene vise brine ta rdja, znaci da je gitara bas matora, i pitanje u kakvom su stanju pragovi. A cim prodavac kaze da je sa rdjom kao nova, model za preskociti, sto neko kaze - Hamer Vector i ne razmisljas.
Rdja ... pa drvo ne rjda xD, kapice od magneta mozda, ali to je najmanje vazan deo. Potovi su potrosna roba. A bridz skini pa uzmi smirglu, 220 npr, i skini, pa onda vodenom dovedi do sjaja. Isto i sa civijama. Opet ti fatalni pragovi ... ako gitara dobro zvuci vredi menjati pragove. Koliko bre kosta to menjanje pragova? Nije tonu zlata. Sem toga momak ocigledno prodaje gitaru za 150e. Realno to je nista za gitaru od punog drveta koja je lepo sazrela.

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 12 Mar 2013, 23:02

Pogledajte,

Rec je o istom prodavcu koji nudi les paula "bez packi":

http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-1 ... d=22134561

http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitar ... as-4288703

http://www.pik.ba/artikal/2561927/gibso ... red-amber/

Kad sam ga upitao zasto je navedena gitara najskuplja u Srbiji (za 400 eura u odnosu na cenu u Hrvatskoj, odnosno, za 150 eura u odnosu na cenu u BIH), odgovorio mi je da se gitara prodaje u tim zemljama (?), pa bi ta razlika otisla na troskove transporta u Srbiju. Mis`im ...

Sutra cu da postavim pitanje zasto mu je, na vecini oglasa, maskiran serijski broj instrumenta.

bg011

Post by bg011 » 12 Mar 2013, 23:28

Mugen_Gica wrote:A to sto kazes ibej i srbija ... vidis da je on prodavao usa strata pa da je trazio 3000 e dok taj isti na ibeju kosta 3000e pa i da te razumem za tu recenicu, ovako ne pije vodu.
Ovo nisam razumeo, mozes da pojasnis?
Mugen_Gica wrote:A i kako znas da li je brajan sranje model? Tek si sad otkrio Bakus marku, kao i ja. To dok se ne proba moze biti holy grail ili smece vece od URAL-a ( kog cu izgleda biti ponosni vlasnik <3 ).
Pa i ne znam da li je sranje ili sveti gral, nije ni bitno. Nije poznat. Pet puta lakse bi prodao nesto poznato kao Gibsona ili Fendera nego nesto sto nije dokazano, pogotovo ovde kod nas. Ne kazem da je to kako ispravno, ali je tako, jbg.
majtimika wrote:rdja znaci da je matoro i da je radilo dugo, a samim ti i da je vetovatno kvalitetno, zajebi budalastine ja po slikama samo vidim da se pozlata izlizala sto i nije tako strasno, na kraju krajeva probaj pa ces znati, ovi ga kenjaju na osnovu slika na kojima gitara uopste ne izgleda tako lose, da je fender razjeban do bola i da kosta deset puta vise svi bi rekli uzimaj to je vrh, ne veruj puno ljudim sa foruma puno price malo iskustva
A to je tvoja dzitra, jel? :lol: Rdja uopste ne mora da znaci da je radilo dugo, vec da je cuvano u losim uslovima, a kamoli kvalitetno! Niko nista ovde ne ,,kenja", ja sam samo rekao koliko mislim da ona vredi, prosto - to je gitara potpuno nepoznate marke koja ide za 150 eura i zahteva dodatno ulaganje da se dovede u svirljivo stanje. I kada je neko majke ti rekao za fender ,,razjeban do bola" koji kosta deset puta vise, da je vrh? Pa ova tema je puna postova gde se smejemo takvim oglasima! :krstise:

majtimika

Post by majtimika » 13 Mar 2013, 20:27

aj ne prdi

bg011

Post by bg011 » 13 Mar 2013, 22:42

Jeo sam suljpa, moram. Jeli, sto si obrisao oglas sad kad si provaljen? :XD:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Mar 2013, 23:00

Ajde ti bg011 lepo iskuliraj. Oglas nije njegov i gotovo, niti majti ima ikakav interes da bilo kome sta podvaljuje. Nov si ovde, zato, samo polako sa paranojom. Kada neko odavde i okaci oglas, i taj oglas zavrsi u ovoj temi, uvek sledi normalan komentar pre svega od osobe sa foruma koja je okacila oglas...

Ovde si promasio, zato polako. Ili jednostavno nastavi da drkas ako ti je bas stalo do toga. :ziveli:

bg011

Post by bg011 » 13 Mar 2013, 23:29

Ma znas koliko si me uplasio sa time sto sam nov, tresem se prosto da me ne banuju. :XD: Sta sam uopste lose rekao, samo se zezam malo, a ovaj mi kaze da ,,ne prdim", ti mi kazes da drkam, vi ste bas neko prijateljski nastrojeno drustvo! I vrlo kulturno! :bambi:

On topic, Epifon LP za 750 eura! :facepalm:

http://www.kupujemprodajem.com/Les-Paul ... d=22357009

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Mar 2013, 23:55

bg011 wrote:Ma znas koliko si me uplasio sa time sto sam nov, tresem se prosto da me ne banuju. :XD:
Nije ovde nikome cilj da bilo koga zastrasuje. A ova tvoja reakcija je na nivou deteta iz predskolske ustanove.
bg011 wrote:Sta sam uopste lose rekao, samo se zezam malo...
Humor ti uopste nije bio na mestu, jer optuzivanje drugih za laganje i podvalu nije kulturna sala i zabava, vec je neukusno, u najmanju ruku.
bg011 wrote:a ovaj mi kaze da ,,ne prdim", ti mi kazes da drkam,
Jeste, kazem ti da ne drkas, krajnje prijateljski, jer nema potrebe, i jos plus nemas osnova za takvo podjebavanje.
bg011 wrote:vi ste bas neko prijateljski nastrojeno drustvo! I vrlo kulturno! :bambi:
Verovao ili ne, ali ovde 99% je upravo takva atmosfera, dok ne dodju likovi koji se postave ili pokusaju da se "zezaju" kao ti. A onda kad im se vrati ni upola istom merom - odmah problem.

Sto se mene tice, iz najbolje namere sam ti rekao da iskuliras, a ti kako hoces. Zelim ti dobru zabavu, i lep boravak i ucestvovanje na forumu. :ziveli:

bg011

Post by bg011 » 14 Mar 2013, 00:24

Ja tebi najprijateljskije kazem da ne lupetas gluposti, nikog nisam optuzio ni za kakve prevare, citaj malo temu! Decko je postavio gitaru i prodaje je za to sto jeste, majtimika ga je branio govoreci da svi koji ovde pisu nemaju iskustva.To je to. A tebe ja isto tako prijateljski molim da mi sjases sa one stvari, i prestanes da spamujes temu! :ziveli:

Post Reply