Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by sirac-šunka » 17 Mar 2013, 20:36

rockozaurus wrote:
Mugen_Gica wrote:http://www.kupujemprodajem.com/japanska ... d=22119737
Nikad skuplja gitara od sperploce :)
A ti si nesto kao "Vidovita Zorka",pa mozes da vidis i kroz boju!? :krstise:
Ja kontao da je imao dotičnu gitaru, pa nisam ni dovodio tu izjavu u pitanje... :?

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 17 Mar 2013, 21:10

rockozaurus wrote:
Mugen_Gica wrote:http://www.kupujemprodajem.com/japanska ... d=22119737
Nikad skuplja gitara od sperploce :)
A ti si nesto kao "Vidovita Zorka",pa mozes da vidis i kroz boju!? :krstise:
A zasto ne procitas moj drugi odgovor sircu?

rockozaurus

Post by rockozaurus » 18 Mar 2013, 07:30

Nemam nameru da vodim spor,ovo je ipak vedrija tema... :) Malo me nervira ta tendencija da se kopa po KP(i drugim sajtovima) i da se na "msice"vade oglasi koji treba da se bacaju na "stub srama"...Ipak, tamo neki "Milovan"zeli da proda tu svoju muku i da zaradi neki dinar i ne radi se uvek,po pravilu,o nekom spekulantu i prevarantu...Odmah da kazem da gitara nije moja ili nekog mog prijatelja.Ova gitara se valja dosta dugo na oglasima a verovatno ce tako i ostati ako se cena ne koriguje...Iz tvog odgovora nije sasvim jasno da li je ovo nekad bila tvoja gitara ili imas istu,pa si je nesto preradio..?Ono sto ja hocu da kazem je da se kod tih Hondo gitara nikada ne zna...Bas kad pomislis da je sperka a ono prvoklasni alder i obrnuto...Do sada mi je proslo kroz ruke nekoliko takvih gitara i mogu ti reci da se desavalo da dve gitare koje vanjski izgledaju sasvim jednako nemaju nista drugo zajednickog u sebi...Jedna je od prvoklasnog drveta,stabilnm hardverom,odlicnim finisem,DiMarzio pikapovima(dosta modela je izlazilo fabricki sa DiMarziom),itd.Druge,pak,sa sperkom(ne mislim da je to bas uvek mana),bezveze pikapovima i budjavim hardverom...Sve zavisi gde je pravljena,kada je pravljena itd.Zato imas ono Hondo i Hondo II....Neke su radjene u Japanu,neke u Koreji a imam informaciju da su neko vreme pravljene i u Americi!?Zato je i dijapazon cena veoma veliki.Ali da se ne lazemo i naj skuplji Hondo nikada nece biti vrhunska gitara,kao i mnoge druge gitare pravljene nekada (i sada) u Aziji... :ziveli:

P.S. Sad videh da se covek koji prodaje gitaru zove Mile... :XD:

Perce

Post by Perce » 18 Mar 2013, 09:59

jagoda wrote:
:D :D :D "Signature of madness" !!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Image
Auuu sunce ti poljubim......

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Mar 2013, 10:41

sine ovo je jedna od jacih stvari koje sam ovde video hahaha do jaja

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Mar 2013, 14:11

"kome treba da kompletira..." šta sa ovim da se kompletira?! :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Mar 2013, 14:19

Funkomat wrote:šta sa ovim da se kompletira?! :D
Штаке за лудаке :) Али буквално.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 Mar 2013, 14:49

Pa što ste takvi, može i neka moderna instalacija, skulputura i to... :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Mar 2013, 15:12

pa to, kupis jednu od onih lutaka za izloge, zabijes joj ovo u stomak ali tako da i dalje moze da se procita signature of madness, okacis shal oko ovog vrata za gitaru a stavis kesu na glavu lutke sa nacrtanim licem npr orla ili orlushe na njoj and you are about done there. hit kc grada :P

misim realno da mi zatreba vrat od gitare na kome pise signature of madness i da je te boje nema leba da bih ga napravio brzo ili za 25e. ovako lepo covek ima tacno ono sto ti treba, ti njemu pare on tebi item i svima lepo.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 Mar 2013, 15:38

Cortex wrote:pa to, kupis jednu od onih lutaka za izloge, zabijes joj ovo u stomak ali tako da i dalje moze da se procita signature of madness, okacis shal oko ovog vrata za gitaru a stavis kesu na glavu lutke sa nacrtanim licem npr orla ili orlushe na njoj and you are about done there. hit kc grada :P
Eto, početna cena 50 EUR, ja bi prvi licitiro!

E da, i ruke da budu okrenute naopako samo da bi izgledalo bizarnije... :P

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 18 Mar 2013, 15:48

rockozaurus wrote:Nemam nameru da vodim spor,ovo je ipak vedrija tema... :) Malo me nervira ta tendencija da se kopa po KP(i drugim sajtovima) i da se na "msice"vade oglasi koji treba da se bacaju na "stub srama"...Ipak, tamo neki "Milovan"zeli da proda tu svoju muku i da zaradi neki dinar i ne radi se uvek,po pravilu,o nekom spekulantu i prevarantu...Odmah da kazem da gitara nije moja ili nekog mog prijatelja.Ova gitara se valja dosta dugo na oglasima a verovatno ce tako i ostati ako se cena ne koriguje...Iz tvog odgovora nije sasvim jasno da li je ovo nekad bila tvoja gitara ili imas istu,pa si je nesto preradio..?Ono sto ja hocu da kazem je da se kod tih Hondo gitara nikada ne zna...Bas kad pomislis da je sperka a ono prvoklasni alder i obrnuto...Do sada mi je proslo kroz ruke nekoliko takvih gitara i mogu ti reci da se desavalo da dve gitare koje vanjski izgledaju sasvim jednako nemaju nista drugo zajednickog u sebi...Jedna je od prvoklasnog drveta,stabilnm hardverom,odlicnim finisem,DiMarzio pikapovima(dosta modela je izlazilo fabricki sa DiMarziom),itd.Druge,pak,sa sperkom(ne mislim da je to bas uvek mana),bezveze pikapovima i budjavim hardverom...Sve zavisi gde je pravljena,kada je pravljena itd.Zato imas ono Hondo i Hondo II....Neke su radjene u Japanu,neke u Koreji a imam informaciju da su neko vreme pravljene i u Americi!?Zato je i dijapazon cena veoma veliki.Ali da se ne lazemo i naj skuplji Hondo nikada nece biti vrhunska gitara,kao i mnoge druge gitare pravljene nekada (i sada) u Aziji... :ziveli:

P.S. Sad videh da se covek koji prodaje gitaru zove Mile... :XD:
Te sa jovom i dimarzio magnetima su vec one kvalitetnije hondo gitare. Ne ovaj sg. Sg-evi su im od sperploce. Imam jos uvek jedan, druga gitara koju sam kupio. A moze uvek da se skine taj pickgurad sa magnetima i da se vidi da je sperploca. Ne stavljam ja ovog coveka na stub srama sto ima tu gitaru, imam je i ja. Samo napominjem da je cena prevelika. Ono nisu dimarzio magneti, niti je hardver vrhunski. Ali magneti kao takvi ( bar moji ) su zapravo korektni. Za sperplocu ton je ok. Ali ne i za 180 evra. Vlasnici firme su iz Ameriku. Gitare su pravljene na istoku.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 18 Mar 2013, 21:37

Pa ovo je legendardno :D

Mogut

Post by Mogut » 18 Mar 2013, 22:26

Hahaha, jbt gde kopate ova ludila. Posebno vrat, smejem se već 15 min.
Poneseš ga na neku utakmicu beton lige kao navijački rekvizit :XD: .

xspaceman

Post by xspaceman » 18 Mar 2013, 22:41

Mogut wrote:Hahaha, jbt gde kopate ova ludila.
...pa u Aranđelovcu gradu...

Post Reply