predlog za prvu pedalu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

buckethead

predlog za prvu pedalu

Post by buckethead » 08 Apr 2013, 22:17

potreban savet od iskusnih gitarista koju pedalu prvo da kupim,mislim na distorziju..u razumnoj ceni do 100 e :D
:ziveli:

Bojjan96

Re: predlog za prvu pedalu

Post by Bojjan96 » 08 Apr 2013, 23:12

Vidi Boss DS1,DS2,vidi koja ti više odgovara,imaš milion primera i testova po youtube-u. To ja uvek nekako preporučim kao prvu pedalu ako je distorzija u pitanju.

Moj savet ti je samo nemoj procesor nikako,pogotovo za te pare :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Apr 2013, 23:35

Sto nisi bar neke stvari naveo za kakvu upotrebu ti treba?

-imas li pojacalo?
-ako da koje?
-sta nameravas da sviras?

Ovako potpuno je sve jedno da li ce neko da ti kaze uzmi behringer tube overdrive, marshall guvnor ili metalzone...

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 09 Apr 2013, 00:13

mislim_stvarno wrote:Ovako potpuno je sve jedno da li ce neko da ti kaze uzmi behringer tube overdrive, marshall guvnor ili metalzone...

Ahahaha. 101% true! :ziveli:
Znaš da sam razmišljao da pomenem OD3 I bluesbreakera Marshala. :D

socio

Post by socio » 09 Apr 2013, 00:19

slazem se sa mislim_stvarno.
mada ako ti je budzet 100e mozes i da uzmes recimo na KP dve polovne, jedna OD/dist/fuzz, druga reverb/delay/chorus recimo, opcija imas kolko oces

Trzalica

Post by Trzalica » 09 Apr 2013, 19:50

mislim_stvarno wrote: Ovako potpuno je sve jedno da li ce neko da ti kaze uzmi behringer ...
Stvarno, šta bi falilo da neko ko vežba gitaru u kućnim uslovima, na nekom "sobnom" pojačalu, tranzistorcu u 99% slučajeva, ... kupi Behringer pedale? Za tih 100€ ima da kupi ceo set, "petardu" da popuni pedalboard, i imaće više zvučnih mogućnosti od mnogih "muzičara" sa ovog foruma. :ziveli: Da nabavi recimo, Distortion, Chorus, Delay, to lepo spakuje sa HellBabe Wah-om u nizu ... šta mu treba dalje? Neki Overdrive možda da se poigra kada skupi još 20€ pride ... Naučiće da svira, da koristi efekte, kasnije kada stane na binu ispred Stones-a, može da se iživljava i kupuje "boutique" pedale i da ga ovaj set košta 1000€ umesto 100€! :lol:

djomla

Post by djomla » 09 Apr 2013, 20:04

Trzalica wrote:
mislim_stvarno wrote: Ovako potpuno je sve jedno da li ce neko da ti kaze uzmi behringer ...
Stvarno, šta bi falilo da neko ko vežba gitaru u kućnim uslovima, na nekom "sobnom" pojačalu, tranzistorcu u 99% slučajeva, ... kupi Behringer pedale? Za tih 100€ ima da kupi ceo set, "petardu" da popuni pedalboard, i imaće više zvučnih mogućnosti od mnogih "muzičara" sa ovog foruma. :ziveli: Da nabavi recimo, Distortion, Chorus, Delay, to lepo spakuje sa HellBabe Wah-om u nizu ... šta mu treba dalje? Neki Overdrive možda da se poigra kada skupi još 20€ pride ... Naučiće da svira, da koristi efekte, kasnije kada stane na binu ispred Stones-a, može da se iživljava i kupuje "boutique" pedale i da ga ovaj set košta 1000€ umesto 100€! :lol:
Trzo ... svaka ti je ka' Njegoseva ...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Apr 2013, 21:39

Trzalica wrote:Stvarno, šta bi falilo da neko ko vežba gitaru u kućnim uslovima, na nekom "sobnom" pojačalu, tranzistorcu u 99% slučajeva, ...
ne fali nista. ja i svirke sviram na marshalu tranzistorcu sa behringer wahom i diy od pedalom. I kao sto si rekao za mlade i neiskusne, i generalno one koji nemaju preterano prefinjeno uvo (ili su to umislili :mrgreen: ), 3-4 behringer pedale su bolji izbor nego jedna bosova, ali to je moje misljenje. Neko ce reci "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino"...

socio

Post by socio » 09 Apr 2013, 22:42

ja imam behringer to800 kopiju tubescreamer-a, nista joj ne fali... analogno kolo, radi vec 10ak godina... ne mogu da se pozalim, pogotovo za te pare...

buckethead

Post by buckethead » 10 Apr 2013, 16:00

fala na predlozima :D
pojacalo mi je 20w Aster,za vezbu super
sviram hard rock,metal :P

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 10 Apr 2013, 19:35

Ako si sobni svirač, i zezaš se sa drugarima na probama, ja bih isto podržao soluciju kupovine recimo 4-5 polovnih Behringer pedala (možda ne sve odjednom ako ne možeš), da se jednostavno upoznaš sa efektima, šta od kojeg da očekuješ, i jednostavno da na relativno jeftin način počinješ da stičeš predstavu šta ti se sviđa ili ne...

Ako ih nađeš polovne recimo, već u startu će biti jeftine, pa i da odlučiš da ih prodaš nekad, sigurno nećeš puno ni izgubiti, a veruj mi, umeju JAAKO dobro da rade, bez obzira na obavezni disklejmer - ''za te pare''. :)

Od Behringera sam imao:

- Štimer TU300 - dugo sam ga koristio bez ikakvih problema, fenomenalan, precizan, i poprilično brzo reaguje. Topla preporuka za podni štimer. Prodao sam ga jedino jer na procesoru koji sam kupio imam ugrađen štimer koji zadovoljava moje potrebe.
- Digitalni delay DD100, baš davno, jedna od prvih ako ne i prva Behringer pedala koju sam posedobao - digitalni delay, radi to što trea da radi bez puno filozofije, ne sećam se da je unosio puno šuma, dakle ok
- Vintage Delay VD-400 - APSOLUTNA POBEDA!! Fenomenalno radi, prelep voicing, 300ms, i skoro 0 šuma! Plaćen 20e na Thomann-u. Ovo bih čak kupio ponovo za te pare, čisto da imam da se zajebavam sa samooscilacijama.
- Ultra Shifter US600 - odlično radi spravica, kopija Boss PS-5, već dugo je kod kolege forumaša kome sam je prodao i bio je zadovoljan, i još jedan kolega sa foruma je ima, i isto je zadovoljan
- Ultra Octaver UO100 - ovo je možda najlošija od svih koje sam posedovao - popriličan šum u bajpasu, poprilično loš tracking čak i na niskim notama, a na visokim notama se uglavnom gubi ili ga nema uopšte :) Ali nema veze, simpatična pedala da se zezaš...
- Hellbabe wah - dobar wah, plaćen 3000rsd, može pristojan zvuk da se izvuče, gomila opcija, a i plastika uopšte nije naivna, tako da ako tražiš baš baš jeftin wah, slobodno ga uzmi i to je to..

Moj drugar je ranije koristio Ultra (ili Super) Chorus i bio je zadovoljan, kaže uopšte nije radila loše.
A gitarista sa kojim sviram u bendu je na par proba donosio Tremolo pedalu, i iznenađujuće dobro radi, isto 0 šuma koliko sam mogao da primetim, a tremolo sabija.

Sigurno sam neku i zaboravio, ali eto. Super je što danas zaista postoji izbor da ne znaš gde da se okreneš, mnogo bolje nego kad smo mi počinjali da sviramo pa si u Srbiji imao da kupiš Boss u Mitrosu i to je to. :lol: Da sad počinjem da sviram, uopšte se ne bih opterećivao već bih lepo kupio nekoliko Behringerovih pedala (recimo 2-3 različita drajva - npr TO800 i neki dist, Chorus, Delay, Wah) i ajd ćao, bar za početak, a onda vremenom menjaš/unapređuješ kako hoćeš i kako možeš. :ziveli:

buckethead

Post by buckethead » 10 Apr 2013, 21:18

da uzmem onda dist isto behringer
npr:Behringer WD300 WARP DISTORTION ili Behringer DM100 DISTORTION MODELER ?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 10 Apr 2013, 21:22

Što da ne... Evo testa obe:

Samo, obavezno nazovi radnju da pitaš da li ih imaju, i naravno idi da probaš ako ih imaju na lageru pa koja ti se više sviđa, jer im se suviše često došava da nemaju u radnji to sa sajta. Ako nema Mitros, potraži i u Artistu, i oni rade Behringer pedale.

Sad kad sam preslušao oba testa, meni se lično više sviđa Distortion Modeler, jer mislim da lepše radi, za moj ukus barem, i u ovom testu, ali očigledno ne može baš baš da isporuči TOLIKU količinu gaina kao ova druga, tako da, sve zavisi šta ti se više sviđa.

Takođe kapiram da, kada bi recimo iskombinovao TO800 kao overdrive sa ovim Distortion Modelerom, i staviš OD ispred Dista u lancu, mogle bi lepo da se slože da OD (koji bi bio za neki manji gain ako te to uopšte zanima) lepo potera Dist kad zatreba, a moži žeš veći opseg muzike da pokriješ, recimo.

socio

Post by socio » 10 Apr 2013, 21:32

mitros ima samo na sajtu ali u praksi, nemaju behringer vec dugo niti ce ga imati, kako mi kazu
to je meni malo bezveze, ako vec ubacujes na sajt novu robu, izbaci onu koju vise neces drzati definitivno kao sto je slucaj sa behringerom

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 10 Apr 2013, 23:10

Odavno planiram da uzmem wah za oko nekih 40evr da se malo igram po kući?
Znači ok je behrigner za tu vrstu sviranja koja meni treba?

Post Reply