Briljantno receno.Nedalm wrote: Potrebne su kvalitetne komponente da bi se napravile fabrike koje prave jeftine komponente![]()
O Aristotele.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Briljantno receno.Nedalm wrote: Potrebne su kvalitetne komponente da bi se napravile fabrike koje prave jeftine komponente![]()
Moderator je i otvorio ovu temu. Njegovo je da li ce da je zatvori.Trzalica wrote:Koji je uopšte zaključak ove teme koja se protegla na četiri strane?![]()
![]()
![]()
![]()
To da komponente nisu (N I S U) kvalitetne kao nekada?!?![]()
Razloge vidim svi nabrajate, ... no, opet postoji neko "ali"?!?
Dajte zaključak pa da mod zatvori temu!
Iskreno, imam veoma pozitivno mišljenje o JCM seriji, takodje novijim signature serijama. Danas se vidim rade neki lampaši i u Vijetnamu, ... nemam neko predznanje o njihovom kvalitetu.Dersu Uzala wrote:Reci mi, sta ti mislis o Marshall pojacalima kao firmi? ....:
Ne rade to ekskluzivno Japanci nego je to globalno raširena praksa već duže vreme.dejankuki wrote: zato Dzapaneezi prave tzv programirano starenje.
O.K. zna li se približno "godina od koje se primenjuje ova "praksa"?Dushan S wrote:Ne rade to ekskluzivno Japanci nego je to globalno raširena praksa već duže vreme.dejankuki wrote: zato Dzapaneezi prave tzv programirano starenje.
Daj ne zezaj ... znam pouzdano da su radnici "udarnici" tada SFRJ zajednice na dugi KREDIT kupovali najobičnije radio aparate te EiNiš marke, a KVARILI SU SE kao da su ih tada proizvodili od najjeftinijih komponenti kinezi i koreanci u koprodukciji.sinisake wrote: Mada... drugar ima EI Nis audio pojacalo i zvucnike....Mislim da to nije kostalo citavo bogatstvo tada...
Gde je tu taj kvalitet "programibilno NEstarenje" i sl. etiketa????Isti ti "serviseri" danas gle čuda postaju vrhunski majstori za izradu HAND-MADE VINTAGE lampaških pojačala koje prodaju kao suvo zlato ... aloooo ... pa nisu se svi ispileli nakon osamdeset i neke BRE, i ne vide dalje od nosa!!!!
sinisake wrote:Zrtva si 'demokracke' propagande i indoktrinacije. SFRJ proizvodi za pobjedu!
Pitah o Marshallu kao firmi a ne da analiziras proizvodni program.Trzalica wrote:Iskreno, imam veoma pozitivno mišljenje o JCM seriji, takodje novijim signature serijama. Danas se vidim rade neki lampaši i u Vijetnamu, ... nemam neko predznanje o njihovom kvalitetu.Dersu Uzala wrote:Reci mi, sta ti mislis o Marshall pojacalima kao firmi? ....:
Što se tiče poslednjih pokušaja integrisanih verzija Valvestate, MG, nemam nikakvo mišljenje osim da su izradjena na blic isto kao i Vox, Fender i sl. ekvivalenti u tranzistorskoj tehnici. Ova integrisana pojačala se nalaze za vrlo povoljne novce, samim tim, i ne može se suditi o nekom kvalitetu ako se uzima u obzir da ipak kvalitet odredjuje cenu.
Btw. u čemu je fora? Misliš da JTM/JMP i sl. Marshall-i pobedjuju JCM seriju zato što ih zovu "Vintage", ili imaju zaista mnogo kvalitetnije komponente koji čine njihov radni vek mnogo dužim? Ili pak kada govorimo o trazistorcima da su nekadašnje Lead, Master Lead i sl. Mosfet serije bolje od poslednjih Valvestate serija (bez onih MG i sl. igračaka)? Da ne ubacujem u priču tamo neka USA Bugi vugi pojačala koja su nastala kao pandan maršalima navodno razbijaju kvalitetom samo zato što ih amerikanci glasnije reklamiraju?!?
1932.Trzalica wrote:O.K. zna li se približno "godina od koje se primenjuje ova "praksa"?Dushan S wrote:Ne rade to ekskluzivno Japanci nego je to globalno raširena praksa već duže vreme.dejankuki wrote: zato Dzapaneezi prave tzv programirano starenje.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest