Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by nemanjavelimirovic » 14 May 2013, 23:17

Dersu Uzala wrote:
Hotstepper wrote:Što bre ovako mračno...?
Platis Custom Shop Stradzu i Telca (2800$ each, tu negde) i posle par godina izvitoperi se vrat, buzzuje all over the place. Sad moraju da se nivelisu pragovi i da se majmunise oko setupa i sipke, ali tu nema puno pomoci. Relic job je katastrofa sto se da videti iz prilozenog a ton je posebna prica. Nijedna gitara nema onaj twang, mada ne znam koji su magneti u pitanju ali nije ni bitno. Zvuci sterilno, isprazno, nema onu neku trecu dimenziju, prostornost, kao da dolazi iz bunara. Nema twang, nema visokih, kao da si cebe prebacio preko gitare i zvucnika. 'Gluve' gitare. Natakario sam ih na Boogiejv zeleni kanal u Fender Tweed mode i poredio sa nekim svojim OLP Petruccijem koji je doduse teska budzevina, nista na njemu nije vise fabricko. Basswod body, maple neck, rosewood fretboard. DiMarzio Steve's Special i to u full humbucker modu. Ono peva, twangie as shit, a ova dva Fendera se guse, a setup na pojacalu identican, nista tako nisam. Taj OLP je kupljen za 150$ i ulozeno je jedno 150$ hardvera u njega (po nabavnim cenama za dilere). Hipshot tremolo, DiMarzio Air Norton i SS i civije su menjane. Znaci oko 300$. Plus paint job koji je bio free. Ovo 2800$ baka, radi ko govno. Kako se ljudi loze na Fender meni nije jasno. Pa jos custom shop shatro. Ubacili su na obe gitare vratove koji nisu pravilno seceni (quartersawn) i ovi krenuli da se krive na donjoj (high strings) ivici i kazem tu pomoci nema. Sva sreca it's bolt on, jednog dana ce moci baja da zameni kompletno vratove nadam se.

Onaj moj Totem shredcaster iz 2000. godine, na drugoj temi, em lepljen vrat em se bio kompletno odlepio pre jedno 6-7 godina (bajat lepak originalno koriscen), eno ga dan danas prav ko strela, cudo jedno.
bash tako! :ziveli:
Ja sam probao nekoliko Custom Shop telaca i stratova i mogu isto ovo da potvrdim, ne preteruje Dersu ni najmanje. potpuno shit instrumenti za kolicinu love koju dash za njih! Uvaljuju potpis Custom Shop za ljude koji se pale na isti, a to je bash potpuno wrong :grummel_2: . jbg. Hteo sam jednom da dam sve shto imam za neku profi djitru i bio da probam 10ak Fendjer Custom Shopova kod coveka koji je kolekcionar ili whatever, ni jedna mi se nije dojmila vishe od tadasnjeg baja telca koji sam nosio kao referencu...a koji je imao light swamp ash telo iz 10 komada cepanica. Sad sam to ispravio novim telom ,a mogu reci da im je vrat na bajama bolji od vratova na nekim CS fenderima, cak i fretwork koji ne grebe, za razliku od 3-4 CS fendera od preko 3k evra. Ne zezam se. :) Bez preterivanja, meni bolji klasik telac od mog ne treba... :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 16 May 2013, 23:25

Pridružujem se klubu :bambi: Image

muki17
Urednik

Post by muki17 » 16 May 2013, 23:28

Opa!!! Sta je ovo ljudi moji,telac postao mainstream totalni :mrgreen: Odlicno izgleda,cestitam :ziveli: Da cujemo,kako sta kad gde zasto? :mrgreen:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 16 May 2013, 23:36

Hvala matori! :ziveli:
muki17 wrote:kako kad gde
Bio danas do Mitrosa, probao i pazario. Svaka čast ovim iz BG mitrosa, jedno hiljadu puta bolja atmosfera nego u NS :)
muki17 wrote:sta kad gde zasto
Fender Modern Player Telecaster Deluxe Thinline
muki17 wrote:zasto
Od kad sam sa Nemanjom jednom menjao neku gitaru za onog Squiera Telecaster Custom II, jako mi se dopala ta kombinacija sa p90 magnetima (ili nekom njihovom varijantom)....Međutim kod tog telca mi je vrat delovao dosta jeftino odrađeno, mislim na osećaj pod rukom, ne na pragove itd...i dugo sam razmišljao šta da radim....Hteo sam da mi neko napravi takvog telca...i onda skontam da je Fender prošle godine izbacio ove gitare, plus su jako jeftine.Razmišljao sam jedno vreme i da uzmem onu Hamer gitaru, kopiju Gibson juniora, sa p90, koja je isto dobra gitara, pa da mi je oboss, malo sredi, međutim kad sam skontao ovaj model fendera, nije bilo više dileme :mrgreen:

Gitara po meni radi predobro, skroz je dobro setovana ne treba ništa da se dira (osim deblje žice da se stave, a onda će trebati i sve ostalo da se dira :D ), potovi rade super, izrada kompletna je na jako visokom nivou, svaka čast kinezima!
Zvuk je meni idealan, topliji od singlova, nije mutav kao hambakeri,bridž je dovoljno svetao, to sam se plašio da ne bude nešto tamniji, međutim taman lepo "gricka", a i nek magnet je odličan, čist, nije mutan....sa međupozicijama još nisam stigao da se igram, spavaju u domu pa ne smem da sviram....na suvo je glasnija od strata, kontam da ima veze do toga što je thinline, a i što ima nove žice :lol:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 May 2013, 23:49

Cestitke! Super gitarica za male pare. :) :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 17 May 2013, 00:00

Guitar_thrill wrote:Hvala matori! :ziveli:
muki17 wrote:kako kad gde
Bio danas do Mitrosa, probao i pazario. Svaka čast ovim iz BG mitrosa, jedno hiljadu puta bolja atmosfera nego u NS :)
muki17 wrote:sta kad gde zasto
Fender Modern Player Telecaster Deluxe Thinline
muki17 wrote:zasto
Od kad sam sa Nemanjom jednom menjao neku gitaru za onog Squiera Telecaster Custom II, jako mi se dopala ta kombinacija sa p90 magnetima (ili nekom njihovom varijantom)....Međutim kod tog telca mi je vrat delovao dosta jeftino odrađeno, mislim na osećaj pod rukom, ne na pragove itd...i dugo sam razmišljao šta da radim....Hteo sam da mi neko napravi takvog telca...i onda skontam da je Fender prošle godine izbacio ove gitare, plus su jako jeftine.Razmišljao sam jedno vreme i da uzmem onu Hamer gitaru, kopiju Gibson juniora, sa p90, koja je isto dobra gitara, pa da mi je oboss, malo sredi, međutim kad sam skontao ovaj model fendera, nije bilo više dileme :mrgreen:

Gitara po meni radi predobro, skroz je dobro setovana ne treba ništa da se dira (osim deblje žice da se stave, a onda će trebati i sve ostalo da se dira :D ), potovi rade super, izrada kompletna je na jako visokom nivou, svaka čast kinezima!
Zvuk je meni idealan, topliji od singlova, nije mutav kao hambakeri,bridž je dovoljno svetao, to sam se plašio da ne bude nešto tamniji, međutim taman lepo "gricka", a i nek magnet je odličan, čist, nije mutan....sa međupozicijama još nisam stigao da se igram, spavaju u domu pa ne smem da sviram....na suvo je glasnija od strata, kontam da ima veze do toga što je thinline, a i što ima nove žice :lol:
E to je pravi review :mrgreen: Odlcino,bas mi je drago sto si nasao to sto si trazio :ziveli: Baci neki demo kad nadjes vremena,nisam imao prilike da sviram tu kombinaciju,a zivo me interesuje kako disu p90 na telcu :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 May 2013, 01:04

Covece gitara izgleda predivno! Sve cestitke!
To ima onako bas sve sto ja volim, pobeda gitarica

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 17 May 2013, 10:43

Hvala ljudi :ziveli:
muki17 wrote:Baci neki demo kad nadjes vremena
Sad mi možda i nije problem da snimim, imam neki solidni aparat sa kamerom, ali je problem to upload-ovati sa ovim domskim netom, sinoć sam onu jednu sliku upload-ovao 10ak minuta....možda u junu posle ispita kad se vratim kući, tamo je upload nešto pristojniji :)

Gagi

Post by Gagi » 17 May 2013, 14:11

Guitar_thrill čestitke i od mene i uzdravlju da twanguješ, kako radi u kombinaciji sa ovim malim epifonom i koji je zvučnik unutra?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 17 May 2013, 14:27

Hvala!
Unutra je stock zvučnik, neki Eminence nisam siguran koji. Iskreno meni svaka gitara zvuči dobro kroz tog malog epija :D Ja volim kad je pojačalo blago "prljavo", a i magneti na ovom telcu sa malo prljaviji, tako da se lepo slažu...
Baš sam celo jutro poredio Strata i Telca, odsviram nešto na jednoj, pa na drugoj gitari...i definitivno je strat čistiji, i čuje se da su magneti "skuplji", ali zato ovaj telac ima neku toplinu i deblji ton.
Jedva čekam da probam tele na Blues Deluxe-u koji je kod kuće, jer mislim da će to biti dobitna kombinacija. Najbolji zvuk koji sam imao na tom pojačalu je upravo bio sa tih prethodim Squier telcom. Jer pojačalo ima malo oštriji ton i sa stratom zna malo da bode uši sa visokim, dok mu p90 magneti jako lepo legnu i taman ga toliko "utople" da to zvuči savršeno. (za mene, naravno :) )

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 May 2013, 18:53

nemanjavelimirovic wrote:Cestitke! Super gitarica za male pare. :) :ziveli:
:1: :D

Dobrodosao u Klub. :) :ziveli:

I, samo polako, prodaces Strata. :lol:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 May 2013, 19:00

Baba Slim wrote:
I, samo polako, prodaces Strata. :lol:
:1: :mrgreen:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 18 May 2013, 11:18

Baba Slim wrote: I, samo polako, prodaces Strata. :lol:
Nije da imam nešto protiv kad bih ostao na jednoj gitari...ostalo bi mi više para za pedale i pojačala :mrgreen:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 May 2013, 11:30

Da, u pravu si, ali samo sam pomenuo koja ce otici a koja ce ostati. :D :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 May 2013, 22:32

Spoiler:
Image
neck magnet sviram vec neko vreme i predobar je, jedini koji mi se u gitari svideo, dok sam bridge dobio danas prodavsi stari seymour duncan bridge pa ne mogu da kazem, videcemo posle prve probe, za sad zvuci vrlo dobro ali nista to ne znaci dok se proba ne odsvira hehe. eto malo u fazonu kupujmo domace

ali majtimika p90 zaborava nema. izmislicu gitaru samo da bih nabio neke njegove u nju xD

Post Reply