Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Hajde sredi malo te žiceCortex wrote:Spoiler:
OAK-Grigsby. Konstrukcijski isti kao 3 ili 5 verzije koje se ugrađuju u Fendere (tele/strat) tekuće produkcije.dweezil wrote:ciji je onda ovaj Fender 4 way switch?
Code: Select all
http://www.fender.com/guitars/telecaster/modern-player-telecaster-plus-maple-fingerboard-honey-burst/
Code: Select all
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/11014-Fender-Standard-Telecaster-Maple-Fretboard--Brown-Sunburst/
eyeless wrote:Hvala na odgovoru Ratko.
Ne razumem se previse u gitare i poceo sam da citam i saznajem puno toga zadnjih dana, te je moje pitanje mozda bilo nejasno ili nelogicno. Ocigledno nisam lepo video/razumeo cene. Sve do 60ak hiljada dinara mi igra i samo sam zeleo da dobijem savet sta je bolja kupovina (za rock, blues) od dva modela koja sam naveo u prethodnoj porukici.
Modern Player kosta 50K din, a Meksicki Standard 60K din u Mitrosu - razlika u ceni od nekih 10-11K din mi ne pravi problem i samo sam hteo da dobijem savet od vas koji se razumete vise da li je zaista Meksicki Fender znacajno kvalitetnija gitara (izrada, zvuk, drvo, elektronika, civije, magneti... sta god) od Modern Player Plus gitare. Razumem da te dve gitare mozda nemaju istu namenu (zbog razlike u magnetima izmedju ostalog), ali imaj u vidu da moji muzicki dometi sigurno nece trpeti zbog viska ili manjka ovog ili onog magneta.Oba pomenuta modela ce vise nego dobro da zadovolje moje potrebe, siguran sam.
Modern Player sam razmatrao samo zbog dizajna i boje koji su upravo ono sto sam zeleo. Da nisam slucajno naisao na istu, sigurno bih se odlucio za Fender Standard Telecaster (Brown Sunburst, made in Mexico) za oko 60K din. Prosto me je zanimalo da li Modern Player ima nekih propusta, problema zbog kojih bi je trebalo izbegavati ili je to kvalitetna Fender gitara koja ce trajati.zao mi tvojih 60 000 pa ajde jos jednom... u toj klasi gitara svaka bukvalno svaka gitara,svakog modela je prica za sebe... pokusaj da utvrdis kakav ti vrat odgovara i sa nekim ko ima dosta iskustva otidji do mitrosa i probaj probaj probaj....to jest neka ti pomagac kaze koja je dobra i vredi...to zahteva stvarno vremena i trudaali ne zuri usput ces i nauciti i osetiti po zvuku koja je bolja i zasto je neka losa i gluva kako neki vole da kazu...mislim to je sve deo sporta kojim se bavis i uzivaj u tome...moze se stvarno kupiti i dobra i jeftina gitara a na oglasima imas trenutno par dobrih fender telaca za mnogo manje novca nego u mitrosu pa zasto ne probas i tu varijanu...nemanjin telac je stvarno povoljan da ne moze biti povoljniji... a ima ih jos...sretno.i mani se dizajna i boje .ne svira fensi boja nego ono sto je ispod boje ako si pravi svirac...ako ces da je gledas na zidu i divis joj se,onda izaberi neki rooster imas ih prelepe u vise boja za 50 eura.sretno
Hvala.
I ja sam bio u iscekivanju neke akcije u Mitrosu, ali sudeci po onome sto su meni bliski ljudi koji rade tamo rekli vise nece biti takvih akcija ili bar ne u tom obimu i sa tako velikim procentom snizenja kao sto je doskora bilo. Mitros je svojevremeno sa tim popustima bio jedan od najjeftinih Fender dilera u Evropi, ali to vise nije tako. Realno mi je zao sto svojevremeno nisam pazario nekog roadworn telca koji su sada preko 1000 eur.Ratko wrote:Malo me zbunjuje tvoje pitanje. Pre svega, Modern Player serija u USA kosta 400 $, kod nas 50 000 dinara(Mitros, ako ima na lageru). Telecaster plus nije tipican telecaster ( ima srednji magnet viska, kao na stratu. i humbucker bridge sa splitovanjem ) pa je pitanje sta tebi u stvari treba, klasican telecaster ili nesto sto lici na isti. Za 600 evra se u Srbiji moze kupiti polovan USA standard, ili nov Classic Player, Classic Series ili Road Worn (ako sacekas akciju koja obicno bude tokom leta ili oko Nove godine). Sto se kvaliteta izrade tice pogledaj prethodnu stranu ove teme, momak je kupio Modern Player thinline telecaster, kinez kao i ovaj koji tebe interesuje, koji ne mora da bude los. Standard telecaster FSR, bar na sajtu zastupnika, postoji za 44 500 dinara.
avgusta 2011 te baja telekaster limited edition bio za tacno 500 eura, beli keni vejn separd za oko 650,road worn telekaster za oko 700 ako se dobro secam i sve mi se cini da ce to opet biti samo pratite sajt. kad god odem u mitros a idem dva puta mesecno duva promaja i tacno znam koja gitara gde stoji pa zakljucite sami...catcool wrote:I ja sam bio u iscekivanju neke akcije u Mitrosu, ali sudeci po onome sto su meni bliski ljudi koji rade tamo rekli vise nece biti takvih akcija ili bar ne u tom obimu i sa tako velikim procentom snizenja kao sto je doskora bilo. Mitros je svojevremeno sa tim popustima bio jedan od najjeftinih Fender dilera u Evropi, ali to vise nije tako. Realno mi je zao sto svojevremeno nisam pazario nekog roadworn telca koji su sada preko 1000 eur.Ratko wrote:Malo me zbunjuje tvoje pitanje. Pre svega, Modern Player serija u USA kosta 400 $, kod nas 50 000 dinara(Mitros, ako ima na lageru). Telecaster plus nije tipican telecaster ( ima srednji magnet viska, kao na stratu. i humbucker bridge sa splitovanjem ) pa je pitanje sta tebi u stvari treba, klasican telecaster ili nesto sto lici na isti. Za 600 evra se u Srbiji moze kupiti polovan USA standard, ili nov Classic Player, Classic Series ili Road Worn (ako sacekas akciju koja obicno bude tokom leta ili oko Nove godine). Sto se kvaliteta izrade tice pogledaj prethodnu stranu ove teme, momak je kupio Modern Player thinline telecaster, kinez kao i ovaj koji tebe interesuje, koji ne mora da bude los. Standard telecaster FSR, bar na sajtu zastupnika, postoji za 44 500 dinara.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests