Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
muki17
Urednik

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by muki17 » 18 May 2013, 23:54

Kako mu je seksi kutija,strasno :D :metal:

fattwang

Post by fattwang » 19 May 2013, 08:00

Cortex wrote:
Spoiler:
Image
Hajde sredi malo te žice :grummel_2:

Preporuka, zameni 3-way switch.
Nađi CRL brand kakav se ugrađivao u nekadašnje telekastere (stato i novo)
Image
Image
Danas se u nove gitare ugrađuje OAK-Grigsby brand
Image
Razlika je ogromna, CRL (sa oprugom) nikada ne ostaje "izvan brzine", u nedefinisanoj poziciji, samo ga čukneš i on škljocne na pravo mesto. Ovo je još više uočljivo za stratokaster i njegov petopozicioni selektor.
Napomena CRL ne proizvodi 4-way selektor, samo 3 i 5 varijantu, dok OAK pravi 3, 4, 5 i superswitch.

dweezil

Post by dweezil » 19 May 2013, 11:09

kjul info @fattwang ...btw ciji je onda ovaj Fender 4 way switch? Btw u seriji oba pickupa rade toliko mocno da posle i sam bridge zvuci knjiskavo i jadno, frustrira kad se stavi 4-way def :bambi:

Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 May 2013, 11:19

"The Stratocaster features three single coil pickups, with the output originally selected by a 3-way switch. Guitarists soon discovered that by jamming the switch in between the 1st and 2nd position, both the bridge and middle pickups could be selected, and similarly, the middle and neck pickups could be selected between the 2nd and 3rd position.[9] This trick became widespread and Fender responded with the 5-way pickup selector (a standard feature since 1977), which allowed these tonal combinations and provided better switching stability."

fattwang

Post by fattwang » 19 May 2013, 15:41

dweezil wrote:ciji je onda ovaj Fender 4 way switch?
OAK-Grigsby. Konstrukcijski isti kao 3 ili 5 verzije koje se ugrađuju u Fendere (tele/strat) tekuće produkcije.

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 01 Jun 2013, 17:41

Dobar Telac 8)

eyeless

Post by eyeless » 01 Jun 2013, 22:10

Zdravo drustvo,

Da li ste imali prilike da se susretnete sa Modern Player Telecaster Plus gitarama? Konkretno mislim na

Code: Select all

http://www.fender.com/guitars/telecaster/modern-player-telecaster-plus-maple-fingerboard-honey-burst/
Jako mi se svidja izgled i dizajn gitare (pogotovo ovaj Honey Burst model) i ukoliko mislite da je u pitanju kvalitetna gitara, razmislio bih ozbiljno o kupovini iste. Cena je $600 na zvanicnom Fender sajtu i verujem da je u SR ili u Evropi oko 600 EUR sto je kolicina novca koju bih mogao da izdvojim za novu gitaru. Iskreno, ni ne znam da li ista moze da se nadje u BGu?

Ovo bi mi bila prva Fender gitara (sviram neki bangavi "entry level" Squier Strat u ovom trenutku), a oduvek sam zeleo Telecaster-a. :) U uzi izbor ulazi i ova gitara koju sam pronasao u Mitrosu:

Code: Select all

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/11014-Fender-Standard-Telecaster-Maple-Fretboard--Brown-Sunburst/
Da li mozda mislite da je ovaj Telecaster iz Mitrosa bolji izbor i zasto, molim vas? Verujem da je rec o modelu koji je napravljen u Meksiku?

Muzika koju sviram i volim da sviram su rock i blues (sa primesama alternative rock-a i trip-hopa). Zelim da mi sledeca kupovina bude Fender gitara, konkretno Fender Telecaster (po mogucstvu Vintage Sunburst, Honey Burst i sl.).

Bilo koji savet i smernice na koje bih trebao da obratim paznju su dobrodosle.

Hvala puno.

Ratko

Post by Ratko » 02 Jun 2013, 21:31

Malo me zbunjuje tvoje pitanje. Pre svega, Modern Player serija u USA kosta 400 $, kod nas 50 000 dinara(Mitros, ako ima na lageru). Telecaster plus nije tipican telecaster ( ima srednji magnet viska, kao na stratu. i humbucker bridge sa splitovanjem ) pa je pitanje sta tebi u stvari treba, klasican telecaster ili nesto sto lici na isti. Za 600 evra se u Srbiji moze kupiti polovan USA standard, ili nov Classic Player, Classic Series ili Road Worn (ako sacekas akciju koja obicno bude tokom leta ili oko Nove godine). Sto se kvaliteta izrade tice pogledaj prethodnu stranu ove teme, momak je kupio Modern Player thinline telecaster, kinez kao i ovaj koji tebe interesuje, koji ne mora da bude los. Standard telecaster FSR, bar na sajtu zastupnika, postoji za 44 500 dinara.

eyeless

Post by eyeless » 03 Jun 2013, 01:27

Hvala na odgovoru Ratko.

Ne razumem se previse u gitare i poceo sam da citam i saznajem puno toga zadnjih dana, te je moje pitanje mozda bilo nejasno ili nelogicno. Ocigledno nisam lepo video/razumeo cene. Sve do 60ak hiljada dinara mi igra i samo sam zeleo da dobijem savet sta je bolja kupovina (za rock, blues) od dva modela koja sam naveo u prethodnoj porukici.

Modern Player kosta 50K din, a Meksicki Standard 60K din u Mitrosu - razlika u ceni od nekih 10-11K din mi ne pravi problem i samo sam hteo da dobijem savet od vas koji se razumete vise da li je zaista Meksicki Fender znacajno kvalitetnija gitara (izrada, zvuk, drvo, elektronika, civije, magneti... sta god) od Modern Player Plus gitare. Razumem da te dve gitare mozda nemaju istu namenu (zbog razlike u magnetima izmedju ostalog), ali imaj u vidu da moji muzicki dometi sigurno nece trpeti zbog viska ili manjka ovog ili onog magneta. :) Oba pomenuta modela ce vise nego dobro da zadovolje moje potrebe, siguran sam.

Modern Player sam razmatrao samo zbog dizajna i boje koji su upravo ono sto sam zeleo. Da nisam slucajno naisao na istu, sigurno bih se odlucio za Fender Standard Telecaster (Brown Sunburst, made in Mexico) za oko 60K din. Prosto me je zanimalo da li Modern Player ima nekih propusta, problema zbog kojih bi je trebalo izbegavati ili je to kvalitetna Fender gitara koja ce trajati.

Hvala.

neki

Post by neki » 03 Jun 2013, 07:30

eyeless wrote:Hvala na odgovoru Ratko.

Ne razumem se previse u gitare i poceo sam da citam i saznajem puno toga zadnjih dana, te je moje pitanje mozda bilo nejasno ili nelogicno. Ocigledno nisam lepo video/razumeo cene. Sve do 60ak hiljada dinara mi igra i samo sam zeleo da dobijem savet sta je bolja kupovina (za rock, blues) od dva modela koja sam naveo u prethodnoj porukici.

Modern Player kosta 50K din, a Meksicki Standard 60K din u Mitrosu - razlika u ceni od nekih 10-11K din mi ne pravi problem i samo sam hteo da dobijem savet od vas koji se razumete vise da li je zaista Meksicki Fender znacajno kvalitetnija gitara (izrada, zvuk, drvo, elektronika, civije, magneti... sta god) od Modern Player Plus gitare. Razumem da te dve gitare mozda nemaju istu namenu (zbog razlike u magnetima izmedju ostalog), ali imaj u vidu da moji muzicki dometi sigurno nece trpeti zbog viska ili manjka ovog ili onog magneta. :) Oba pomenuta modela ce vise nego dobro da zadovolje moje potrebe, siguran sam.

Modern Player sam razmatrao samo zbog dizajna i boje koji su upravo ono sto sam zeleo. Da nisam slucajno naisao na istu, sigurno bih se odlucio za Fender Standard Telecaster (Brown Sunburst, made in Mexico) za oko 60K din. Prosto me je zanimalo da li Modern Player ima nekih propusta, problema zbog kojih bi je trebalo izbegavati ili je to kvalitetna Fender gitara koja ce trajati.zao mi tvojih 60 000 pa ajde jos jednom... u toj klasi gitara svaka bukvalno svaka gitara,svakog modela je prica za sebe... pokusaj da utvrdis kakav ti vrat odgovara i sa nekim ko ima dosta iskustva otidji do mitrosa i probaj probaj probaj....to jest neka ti pomagac kaze koja je dobra i vredi...to zahteva stvarno vremena i trudaali ne zuri usput ces i nauciti i osetiti po zvuku koja je bolja i zasto je neka losa i gluva kako neki vole da kazu...mislim to je sve deo sporta kojim se bavis i uzivaj u tome...moze se stvarno kupiti i dobra i jeftina gitara a na oglasima imas trenutno par dobrih fender telaca za mnogo manje novca nego u mitrosu pa zasto ne probas i tu varijanu...nemanjin telac je stvarno povoljan da ne moze biti povoljniji... a ima ih jos...sretno.i mani se dizajna i boje .ne svira fensi boja nego ono sto je ispod boje ako si pravi svirac...ako ces da je gledas na zidu i divis joj se,onda izaberi neki rooster imas ih prelepe u vise boja za 50 eura.sretno

Hvala.

fattwang

Post by fattwang » 03 Jun 2013, 08:04

Prvo dobro razmisli koju gitaru ustvari želiš. Pomenuti Modern player je telekaster samo spoljnim oblikom a ne svojom suštinom. Raznih SSH gitara ima mnogo pa ne moraš da se ograničiš na Fender brend.
Ako želiš telekastera, kako kažeš, onda uzmi klasiku, jedino to twanguje.
Image
:ziveli:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 03 Jun 2013, 23:40

:1:

catcool

Post by catcool » 04 Jun 2013, 23:51

Ratko wrote:Malo me zbunjuje tvoje pitanje. Pre svega, Modern Player serija u USA kosta 400 $, kod nas 50 000 dinara(Mitros, ako ima na lageru). Telecaster plus nije tipican telecaster ( ima srednji magnet viska, kao na stratu. i humbucker bridge sa splitovanjem ) pa je pitanje sta tebi u stvari treba, klasican telecaster ili nesto sto lici na isti. Za 600 evra se u Srbiji moze kupiti polovan USA standard, ili nov Classic Player, Classic Series ili Road Worn (ako sacekas akciju koja obicno bude tokom leta ili oko Nove godine). Sto se kvaliteta izrade tice pogledaj prethodnu stranu ove teme, momak je kupio Modern Player thinline telecaster, kinez kao i ovaj koji tebe interesuje, koji ne mora da bude los. Standard telecaster FSR, bar na sajtu zastupnika, postoji za 44 500 dinara.
I ja sam bio u iscekivanju neke akcije u Mitrosu, ali sudeci po onome sto su meni bliski ljudi koji rade tamo rekli vise nece biti takvih akcija ili bar ne u tom obimu i sa tako velikim procentom snizenja kao sto je doskora bilo. Mitros je svojevremeno sa tim popustima bio jedan od najjeftinih Fender dilera u Evropi, ali to vise nije tako. Realno mi je zao sto svojevremeno nisam pazario nekog roadworn telca koji su sada preko 1000 eur.

eyeless

Post by eyeless » 05 Jun 2013, 00:07

Hvala svima na savetima. Mislim da sam razumeo poentu. :) Jos kada bi bilo dovoljno modela koji me zanimaju na stanju da probam... Hvala.

neki

Post by neki » 05 Jun 2013, 07:13

catcool wrote:
Ratko wrote:Malo me zbunjuje tvoje pitanje. Pre svega, Modern Player serija u USA kosta 400 $, kod nas 50 000 dinara(Mitros, ako ima na lageru). Telecaster plus nije tipican telecaster ( ima srednji magnet viska, kao na stratu. i humbucker bridge sa splitovanjem ) pa je pitanje sta tebi u stvari treba, klasican telecaster ili nesto sto lici na isti. Za 600 evra se u Srbiji moze kupiti polovan USA standard, ili nov Classic Player, Classic Series ili Road Worn (ako sacekas akciju koja obicno bude tokom leta ili oko Nove godine). Sto se kvaliteta izrade tice pogledaj prethodnu stranu ove teme, momak je kupio Modern Player thinline telecaster, kinez kao i ovaj koji tebe interesuje, koji ne mora da bude los. Standard telecaster FSR, bar na sajtu zastupnika, postoji za 44 500 dinara.
I ja sam bio u iscekivanju neke akcije u Mitrosu, ali sudeci po onome sto su meni bliski ljudi koji rade tamo rekli vise nece biti takvih akcija ili bar ne u tom obimu i sa tako velikim procentom snizenja kao sto je doskora bilo. Mitros je svojevremeno sa tim popustima bio jedan od najjeftinih Fender dilera u Evropi, ali to vise nije tako. Realno mi je zao sto svojevremeno nisam pazario nekog roadworn telca koji su sada preko 1000 eur.
avgusta 2011 te baja telekaster limited edition bio za tacno 500 eura, beli keni vejn separd za oko 650,road worn telekaster za oko 700 ako se dobro secam i sve mi se cini da ce to opet biti samo pratite sajt. kad god odem u mitros a idem dva puta mesecno duva promaja i tacno znam koja gitara gde stoji pa zakljucite sami...

Post Reply