Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Kristijan » 27 Jun 2013, 13:42

Baba Slim wrote:Koje ludilo... Mislim, ne treba mi ni u snovima, ali EHX su kraljevi... :lol:
Spoiler:
Ово је супер забавно да се код куће зафркаваш кад си наварен, само не знам уопште где бих ово користио уживо.

ToneChaser

Post by ToneChaser » 27 Jun 2013, 22:34

Dve gitarice sa moj epaklene teme hehe :P :mrgreen:

Image

Image

+ ovi patchevi za moj gt10

http://www.jameslimborg.com/boss-gt-10-patches.html

Gagi

Post by Gagi » 28 Jun 2013, 19:28

Ajde ja ću :)

Image
Image
Image

Mike's new signature Fender Custom Shop strats.
Će da vidimo...
Spoiler:
pošto verovatno nikad nećemo moći da probamo :(

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 Jun 2013, 19:39

Image

nista novoImage, need dem presets :bambi:

nodi

Post by nodi » 28 Jun 2013, 19:45

Gagi, dobro je!
Već sam mislio da sam ja jedini na forumu koji se loži na stratove :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Jun 2013, 19:53

nodi wrote:Već sam mislio da sam ja jedini na forumu koji se loži na stratove
eh, da si se par godina ranije registrovao na forum, stratovi bi ti izasli na nos :mrgreen: :lol:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 28 Jun 2013, 20:58

Zar je toliko godina prošlo? :deda:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Jun 2013, 22:00

ima dosta. :D pa, ti i ja smo ovde od '08, a cenim da je onaj udarni talas sa dvejnovim trolovanje "kupi fender" dosao 10 (eventualno 9te), a onaj deo kad su svi pokupovali po neki strat samo malo kasnije :mrgreen: ispiranje mozga uspesno :lol:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 Jun 2013, 22:07

Gagi wrote: Mike's new signature Fender Custom Shop strats.
Interesantno je da u dvoristu iza kuce ima desetak Suhr gitara koje su mu ovi slali kao endorsement i za photo shoots ali ih ne gotivi niti ih koristi uopste. A ove ce' probamo kad odemo sledeci put kod MIke-a, da mu odnesemo Scala Backbones malo da se igra.. Njemu je inace vencani kum moj dugogodisnji poznanik, takoreci prijatelj, nas lik.

ToneChaser

Post by ToneChaser » 28 Jun 2013, 22:43

mislim_stvarno wrote:ima dosta. :D pa, ti i ja smo ovde od '08, a cenim da je onaj udarni talas sa dvejnovim trolovanje "kupi fender" dosao 10 (eventualno 9te), a onaj deo kad su svi pokupovali po neki strat samo malo kasnije :mrgreen: ispiranje mozga uspesno :lol:

Cccc znaci kakve ste vi onda bili paljevine nekada, a sada ismejavate nove clanove koji dodju na forum i cepidlacite :mrgreen:

:hide:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 29 Jun 2013, 00:08

mislim_stvarno wrote: onaj udarni talas sa dvejnovim trolovanjem "kupi fender" dosao 10 (eventualno 9te)
to nije bilo trolovanje :mrgreen:
ToneChaser wrote: Cccc znaci kakve ste vi onda bili paljevine nekada, a sada ismejavate nove clanove koji dodju na forum i cepidlacite :mrgreen:
:hide:
ja sam i dalje paljevina :nixweiss:

onćopik:
Image
Image

Margos

Post by Margos » 29 Jun 2013, 02:32

Gagi wrote:Ajde ja ću :)

Image
Image
Image

Mike's new signature Fender Custom Shop strats.
Će da vidimo...
Spoiler:
pošto verovatno nikad nećemo moći da probamo :(
Kako su male ove gitare :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Jun 2013, 04:00

I like all 3 of 'em. Valjda nisu i njemu sjebali sva tri vrata doduse :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Jun 2013, 04:48

Image
Image

Kacmo vec na temi, da spomenem mali kuriozitet.
Kacio sam ove gitare a imate i ceo album online, svirao sam ove dve gitare nedavno i sta reci...To je neki CS stradza reissue 61' valjda ili tako neka pozerima bitna godina, a telac je CS tamo neki reissue '50 i neko, koje god je izvikanije...

Ova dva konkretno komada su low entry u smislu cenovnika, straja je valjda oko $2,600 i change a telac oko $2,800 i sitnis. Fine, Custom Shop jel.

Stradza je standardni taj gorepomenuti stradza koji se moze pazariti u americkom izdanju AVRI whatever the fuck, al sa jednom izmenom! Ima curly da ne kazem bird's eye maple neck. Znaci, ovi iz CS shopa su viknuli Hesusa (ili Sesara, Alehandra, ko god je bio u smeni at yelling distance) 'donesi more Hesus crnog AVRI stradzu sa kamare (standardnih Made in USA crnih AVRI stradza od 900-1200$ po glavi). Hesus ga prineo, ovaj uzeo sa gomile vrat za tog stradzu (kad se delju vratovi za tog AVRI stradzu ovi ubace i par bird's eye maple planks i posalju u CS) prisrafio i sad te to kosta umesto dodatnih 100$ za taj pticiji javor, kosta te brale preko extra 1,300 baka pa ti vidi. A da, pecat, nikako ne zaboraviti stambilj. Nazdravlje.

Telac je vec bio zajebaniji. Ne samo sto mislim da to nije standard color (mada neam pojma) vecma mu je narucen i relic job. Kako su to oni odradili da se videti. Naplatili su taj relic 1600 baka za taj posao a mozda gresim dusu, mozda je uracunat tu i taj famozni pejntdzob. Ne bi me cudilo. Opet, nazdravlje.

Medjutim, kako su te gitare zavrsile kod mene? Pa doneo ih lik koji je narucio gitare pre dve godine na popravku mom ortaku. Oba vrata su poceli da se izoblicavaju sa donje stane (low E po visini, high E po frekvenci :mrgreen: ) po duzinskoj osi pa je sredinji segment vrata (recimo od sedmog do petnaestog praga ispupcen toliko da buzz-uju zice a ne moze se regulisati sipkom niti podmetanjem viseg konjica bese ili podizanjem tremolo sistema ili kobilice. Znaci skidaj pragove, zacepi slotove, senduj fretboard za korektan radijus, busi slotove, polazi nove pragove koji sad moraju da budu malo visi, znaci stavi vise pragove pa ih turpijas i krunises mic po mic. Pa ih poliras. Kad je shvatio u cemu je zec sa CS i da bi mu ovi naplatili dva somica za dva replacement vrata (odradice i to ali nije pri parama), decko doso kod ortaka i ovaj mu to zavrsio za bagatelu. Sad bar svire kako treba. Ali ko zna da li ce vrat i dalje da se vitoperi.

Uzgred, vrat se vitoperi na obe jer je los komad drveta, nije pravilno (quartersawn) secen, a bio je blizi spoljnjem delu debla i guten-tag.

Eto tako stvari stoje pilici moji. :bambi: :ziveli:

To vi je taj relic dzob.

Image

Gagi

Post by Gagi » 29 Jun 2013, 09:06

Dersu Uzala wrote:
Gagi wrote: Mike's new signature Fender Custom Shop strats.
Interesantno je da u dvoristu iza kuce ima desetak Suhr gitara koje su mu ovi slali kao endorsement i za photo shoots ali ih ne gotivi niti ih koristi uopste. A ove ce' probamo kad odemo sledeci put kod MIke-a, da mu odnesemo Scala Backbones malo da se igra.. Njemu je inace vencani kum moj dugogodisnji poznanik, takoreci prijatelj, nas lik.
Da, baš sam se pitao zašto ne rabi precious Suhr koji bi u stvari trebalo da bude nafuraniji brend u odnosu na narodno oslobodilački Fender, eto ti ćeš možda imati prilike da iskopaš tu tajnu :), Dersu računam i da ćeš preneti svoje utiske u vezi svega što si pomenuo za susret Backbones-a i Mike-a, ako bi se i našla neka diskretna fotka obećavam da ću ti doneti kojegod naše pivo pošto u narednih godinu-dve treba da obiđem rodbinu u Phoenix-u :ziveli:
Njemu je inace vencani kum moj dugogodisnji poznanik, takoreci prijatelj, nas lik.
Ah uspeo ti je teaser, budi drug pa daj neki info :wink:

Post Reply