Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Gagi

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Gagi » 29 Jun 2013, 09:41

Gagi, dobro je!
Već sam mislio da sam ja jedini na forumu koji se loži na stratove :)
Kako su male ove gitare :)

Nodi i Margos samo za vas :ziveli:

http://www.fender.com/en-RS/custom-shop ... r-sunburst

http://www.fender.com/custom-shop/guita ... r-sunburst

dweezil

Post by dweezil » 29 Jun 2013, 10:32

sto sam torimastiji neako mi sunburst reljici deluju sve provaljenije, pceo sam vise da gotivim neke gay friendly colours kao roze, crvena i nezno plava, i rezeda, i ona tangerine kako se vec zove, posebno sa rosewood fretboardom izgledaju bash onako primamljivo, burstovi su mi dosadni

Oako neshta :metal:

Image

Milanares

Post by Milanares » 29 Jun 2013, 10:38

Stratovi zakon. Jos uvek i jos dugo :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 29 Jun 2013, 12:42

dweezil wrote:sto sam torimastiji neako mi sunburst reljici deluju sve provaljenije, pceo sam vise da gotivim neke gay friendly colours kao roze, crvena i nezno plava, i rezeda, i ona tangerine kako se vec zove, posebno sa rosewood fretboardom izgledaju bash onako primamljivo, burstovi su mi dosadni
+1 te surferske bojice...ne mogu reći da mi se sunburst ne sviđa, samo primećujem kako sam sve tolerantniji prema ovim "nastranim" bojama :bambi:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 29 Jun 2013, 13:01

Мени је Страт увек био лепши у солид боји, а сурферске фарбе су одувек биле потпуно феноменалне. Много је досадно стално гледати црни, црвени и бели Страт. Генерално су ми Фендери увек лепши кад су скроз офарбани, sunburst ми је увек изгледао као неки крпеж.

dweezil

Post by dweezil » 29 Jun 2013, 13:08

pa bash tako deckici™ moji :bambi:

Milanares

Post by Milanares » 29 Jun 2013, 13:12

+ walnut stain.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Jun 2013, 14:52

Gagi wrote:...eto ti ćeš možda imati prilike da iskopaš tu tajnu...
Nije nikakva tajna, bio je ranije endorsee. U stvari platili su mu samo da se slika i da mogu da koriste njegovo ime na sajtu a da zadrzi gitare. A njega te gitare ne tangiraju, Suhr je voce bre. Niko ko ima ikakav opus iza sebe ne svira te gitare. Cak im je i onaj Gutjrie zabego prvom prilikom. Svira onaj luzer Reb Beach, ali on bi dupe prodao, ko zna sta ce svirati iduce godine.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 29 Jun 2013, 15:02

Neznam, meni je sve lepo od boja i sunburst (ako nije lose odradjen naravno), i crno i crveno i plavo i belo i zeleno (surf, blaze zelena i plava su lepe), srebrno...sljokice...sve je to lepo jbg.

Meni omiljene boje su crna i crvena, a sunburst je na neki nacin kombinacija tih boja pa mi je zato vrh. :) :ziveli:

ToneChaser

Post by ToneChaser » 29 Jun 2013, 16:17

Kristijan wrote:Мени је Страт увек био лепши у солид боји, а сурферске фарбе су одувек биле потпуно феноменалне. Много је досадно стално гледати црни, црвени и бели Страт. Генерално су ми Фендери увек лепши кад су скроз офарбани, sunburst ми је увек изгледао као неки крпеж.

hahaha...Pazi sledi upozorenje - zalazis u "filozofske teme" a to je mLogo opasno ovde, mene uvek kamenuju kad ovako nesto napisem ! :XD:

Sto se tice sunbursta i ja sam pre imao slicno misljenje (a sada sam mozda uzdrzan) - kada vidim sunburst boju nekako me je to podsvesno vuklo da mislim da je ta gitara manje kvalitetna od skroz ofarbanog strata, sto ti kazes kao neki krpez.

Tenji

Post by Tenji » 01 Jul 2013, 18:08

Image

bancika

Post by bancika » 01 Jul 2013, 19:29

ToneChaser wrote:
Kristijan wrote:Мени је Страт увек био лепши у солид боји, а сурферске фарбе су одувек биле потпуно феноменалне. Много је досадно стално гледати црни, црвени и бели Страт. Генерално су ми Фендери увек лепши кад су скроз офарбани, sunburst ми је увек изгледао као неки крпеж.

hahaha...Pazi sledi upozorenje - zalazis u "filozofske teme" a to je mLogo opasno ovde, mene uvek kamenuju kad ovako nesto napisem ! :XD:

Sto se tice sunbursta i ja sam pre imao slicno misljenje (a sada sam mozda uzdrzan) - kada vidim sunburst boju nekako me je to podsvesno vuklo da mislim da je ta gitara manje kvalitetna od skroz ofarbanog strata, sto ti kazes kao neki krpez.
zar nije upravo obrnuto? Kad farbas gitaru u solid boju mozes ispod da uradis bilo sta, mozes da je sastavis iz sper ploce ili od parketa :) Kad je burst ili stained finish nema lazi nema prevara, sve se vidi. Plus, burst zahteva par faza vise nego solid, ne moze nikako da bude jeftiniji od solid finisha.
Ja ne volim mnogo solid, ali zato candy apple varijante...moram nekad da imam takvu :bravo:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Jul 2013, 19:44

Tenji wrote:Image

:shock:
bliznakinje :homer:
jos su zelene boje
:homer: :homer: :homer:
a jedna zelenooka, druga crnooka :D
bancika wrote:Kad je burst ili stained finish nema lazi nema prevara, sve se vidi.
zapravo, razmisli kako fender radi burstove. Imaju onaj veneer, ispod telo od 5 ili 7 dascica, i kada rade sunburst, stranice su solid crne, i ti vidis top i back koji izgledaju vrlo lepo. naravno, kad se posteno radi onda si u pravu. :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Jul 2013, 20:32

bancika wrote:
zar nije upravo obrnuto? Kad farbas gitaru u solid boju mozes ispod da uradis bilo sta, mozes da je sastavis iz sper ploce ili od parketa :) Kad je burst ili stained finish nema lazi nema prevara, sve se vidi. Plus, burst zahteva par faza vise nego solid, ne moze nikako da bude jeftiniji od solid finisha.
Ja ne volim mnogo solid, ali zato candy apple varijante...moram nekad da imam takvu :bravo:
Није. Ради се о односу дизајна трупа и боје. Уопште нисам залазио у то шта је испод фарбе. Рецимо мени никако не иде непрозирна фарба на Лес Пол, јер је то гитара која има елементе дизајна који асоцирају и на акустичну гитару (силуета) и на виолину (трбух). Страт је гитара која изгледа као да је могла да изађе и из калупа, као да је ливена, и зато ми увек боље изгледа кад је офарбан непрозирном бојом.

А кад смо код тога шта може да се нађе испод burst фарбе, знам поуздано (и није никаква тајна) да таква фарба иде и на гитаре које имају труп и од 5 делова, таман она тамна фарба прекрије пресек да се не види о чему се ради, а оно што се на местима која су само лакирана види је фурнир, а не пуно дрво. Дакле burst није никакав гарант квалитета, само је трип што се тиче дизајна.

Иначе ја волим гитаре које имају прозиран финиш, али да је скроз прозиран, без burst зафрканција. Увек ми је burst деловао као да неко покушава да на нападан начин направи да инструмент делује патинирано, па зато кажем да то по мени изгледа као крпеж.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 01 Jul 2013, 20:38

Kill surf city wrote:Image

nista novoImage, need dem presets :bambi:
Image

:kokice:

Post Reply