Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Gagi

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Gagi » 14 Jan 2014, 12:20

U sred mog brainstorminga u vezi sa drive/dist pedalama, uvukla se ova mala crvena kutijica i privukla me efektu koji mi je bio najmanje na pameti a sad ne mogu da je izbijem iz glave.

Image

Da li je ima ili je svirao neko od kolega? Kakvi su utisci, pros&cons? Čini se kao stvarno kvalitetna odrađena stvar.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Jan 2014, 12:39

Za HOF ne znam, ali sam pre neki dan svirao Flashback istog formata i prijatno se iznenadio, za razliku od youtube video-a gde mi je uvek zvucao odsutno i nekako bezvezno, uzivo mnogo lepse radi. HOF mi se ni na jednom video-u nije dopao ali verujem da je uzivo mnogo bolji. Mislim da se secam kako je Baba Slim isprobavao HOF u Artistu i veoma se pozitivno izrazio, a svi znamo kolika je picajzla :PP

JA trenutno balim za ovim

Subdecay zauvek!

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 14 Jan 2014, 13:37

Gagi, ja sam u potrazi za reverbom imao priliku da je probam i svidja mi se (iako sam se na kraju odlucio za RV5)...
Naravno ako imas prilike i sam da se uveris super, jer su ukusi stvarno razliciti i varira zbog toga sta covek ocekuje od samog efekta (npr. da je neki mod posebno dobar,da ima shimmer mod i sl.) Kod ove pedal je plus sto imas i Toneprint koji mozes da preuzmes sa njihovog sajta ili sam da napravis svoj preko TonPrint Editora, to nisam imao prilike da cackam...izasla je i mini serija HOF.

Cortex,Subdecay !? oh,yeah :bow:

socio

Post by socio » 14 Jan 2014, 14:22

ne znam gde ovo da stavim, al moram da podelim

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Jan 2014, 14:32

socio wrote:ne znam gde ovo da stavim, al moram da podelim
Kradem! hahhahah do jaja :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 15 Jan 2014, 02:37

Gagi, u vezi HOF mogu ponoviti ovo što je i Cortex rekao - nisam ga probao, ali imam Flashback i jednostavno, to je to. Na stranu što je besmisleno dobro koliko mogu da imaju aplikacija te pedale (oš' true bypass, može; oš' buffered bypass, može; oš' samo efekat na izlazu, oš' da tera +4dB signal iz loopa ili miksera, oš' da učitavaš toneprint beamom sa android telefona usred svirke, može), nego sad sa besplatnim toneprint editorom ne postoji zapravo nijedan kontraargument za FB i HOF, osim cene eventualno. Jedino što bih mogao da ti preporučim, ako bi koristio npr. samo jedan reverb za kompletnu svirku, je da se raspitaš malo o Mini Hall of Fame. Preko editora možeš da joj podesiš sve parametre kao i na većoj pedali, a zauzvrat ostaje malo više mesta na boardu i osetno je jeftinija.
Da, ipak još jedna stvar koju bih mogao da preporučim: ako na pojačalu već imaš žičani reverb kojim nisi zadovoljan, raspitaj se malo o MOD reverbima, pa ako ti se svidja njihov zvuk, to bi bilo mnogo jeftinije rešenje. Ja znam da će mi to, kad jednom konačno uzmem Blues Juniora, biti jedna od prvih stvari na spisku.

Gagi

Post by Gagi » 15 Jan 2014, 10:44

Cortex, hvala na tom iskustvu i odgovoru :ziveli:

Midnight Rider, upravo čitam tvoju temu o reverb pedalama, ima dosta korisnih informacija, znam za ovaj mini HOF ali nekako mi je malo štur, u svakom slučaju hvala :ziveli:

tommytigh77, posedujem Line 6 Echopark pa mi je sa njim potreba za dilejem zadovoljena (za sada), HOF bi držao verovatno stalno uključenim sa tim što bi povremeno menjao modove tako da možda ne bi ni bio na pedalbordu no na pojačalu (slika dole :) ), tone print opcija je svakako interesantna :1:, MOD je ok i ali ne bih sad da se cimam sa ugradnjom i ostalim ako odlučim da udam pojačalo (a možda me i samo svrbe pare u džepu da kupim novu igračku :hide:) , hvala i tebi na savetima i iskustvu :ziveli:

... I na kraju da budem skroz iskren, mislim da su ovi faktori dosta uticali da, ako se budem odlučio za reverb pedalu, to bude HOF:

Image
(Landau)

Image
Image

(Ford) x 2 :krstise:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Jan 2014, 10:54

ko da je blasfemija sagnuti se i pomeriti potove malo :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Jan 2014, 11:09

Lol, Cortex pogadja u metu. :lol:

Elem, on topic - nemam ali ce da stigne uskoro:

Zoom MS-70CDR

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jan 2014, 17:52

koliko to kosta?
sta je to uopste?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 15 Jan 2014, 23:47

Mali multiefekt procesor/pedala, iako ima 1 futsvic u stvari mozes 4 efekta odjednom, ima cab simove u sebi, low cost pandan line6 m5 valjda. Ja vec dugo merkam istu ovu pedalu samo bas verziju, kazu radi bolje od g3/b3 zumovih procova. Za 100ak evra, jebe kevu

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jan 2014, 23:54

Da, za 100e sigurno vredi probati

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Jan 2014, 00:38

Da, kosta 100e, narucio sam preko Artista jer zvanicno oni rade Zoom-ov program, ali je trenutno nemaju na lageru pa su mi je porucili, svaka cast za to. :)

Elem, u ovu konkretno pedalu su spakovani dilejevi, reverbi i modulacije, gomila njih (80-tak ako se dobro secam specifkacije), a Trooper misli na MS-50G u kojoj se nalaze i simulacije pojacala, drajvova i jos gomile efekata. Ova za koju sam se ja odlucio je usmerena na modulacije i prostorne efekte - namera mi je da tom pedalom resim kompletnu sminku u FX loopu pojacala.

Navodno, ima isti DSP kao i njihovi veci procesori koji su poslednji izdati (G3, G3X i G5), iste algoritme odn. simulacije efekata, samo sto ova ima jedan footswitch za razliku od vecih procesora, ali kao i veci procesori moze da gura i do 6 efekata u lancu u okviru jednog preseta, naravno u zavisnosti od toga koliko su efekti sami za sebe zahtevni sto se tice DSP performansi.

Ono sto me je prelomilo u pravcu da prodam obe NUX pedale i da probam ovu varijantu jeste to sto sam imao prilike uzivo da vidim bas tu pedalu koja zanima Troopera, bass verziju. Drugar basista ju je doneo pred nasu svirku u Beceju, pa smo basista i ja prosli kroz neke efekte, uglavnom samo par overdrajvova i koji envelope filter, i to je sve radilo ODLICNO. Obojica smo bili i vise nego prijatno iznenadjeni i zvukom, a bogami i utiskom koji ostavlja sama izrada pedale. Metalno kuciste, prekidac deluje poprilicno robusno (jaka opruga, verovatno fazon osovine koja pritiska prekidac na pcb-u), a i ti potovi/tasteri odaju dobar utisak.

A u pedalama nema sta nema, za realno jako male pare u odnosu na to sto pruzaju...

Javljam utiske kad mi stigne i kad detaljno probam, za otprilike 3-4 nedelje. :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Jan 2014, 13:27

Neshto novo
Image

https://www.kupujemprodajem.com/Harley- ... er_id=6901

eto ko voli Rick a nema pare za isti...ovo radi sasvim korektno. :ziveli:

a ima i 12terac!

ovi likovi obojica nit sviraju nit shtimaju, al jbg, cuje se kolko tolko sound

Nedalm
Urednik