Da, kosta 100e, narucio sam preko Artista jer zvanicno oni rade Zoom-ov program, ali je trenutno nemaju na lageru pa su mi je porucili, svaka cast za to.
Elem, u ovu konkretno pedalu su spakovani dilejevi, reverbi i modulacije, gomila njih (80-tak ako se dobro secam specifkacije), a Trooper misli na MS-50G u kojoj se nalaze i simulacije pojacala, drajvova i jos gomile efekata. Ova za koju sam se ja odlucio je usmerena na modulacije i prostorne efekte - namera mi je da tom pedalom resim kompletnu sminku u FX loopu pojacala.
Navodno, ima isti DSP kao i njihovi veci procesori koji su poslednji izdati (G3, G3X i G5), iste algoritme odn. simulacije efekata, samo sto ova ima jedan footswitch za razliku od vecih procesora, ali kao i veci procesori moze da gura i do 6 efekata u lancu u okviru jednog preseta, naravno u zavisnosti od toga koliko su efekti sami za sebe zahtevni sto se tice DSP performansi.
Ono sto me je prelomilo u pravcu da prodam obe NUX pedale i da probam ovu varijantu jeste to sto sam imao prilike uzivo da vidim bas tu pedalu koja zanima Troopera, bass verziju. Drugar basista ju je doneo pred nasu svirku u Beceju, pa smo basista i ja prosli kroz neke efekte, uglavnom samo par overdrajvova i koji envelope filter, i to je sve radilo ODLICNO. Obojica smo bili i vise nego prijatno iznenadjeni i zvukom, a bogami i utiskom koji ostavlja sama izrada pedale. Metalno kuciste, prekidac deluje poprilicno robusno (jaka opruga, verovatno fazon osovine koja pritiska prekidac na pcb-u), a i ti potovi/tasteri odaju dobar utisak.
A u pedalama nema sta nema, za realno jako male pare u odnosu na to sto pruzaju...
Javljam utiske kad mi stigne i kad detaljno probam, za otprilike 3-4 nedelje.