Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
abogicevic

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by abogicevic » 22 Jan 2014, 22:37

Milanares wrote:Pu bre, što ste taki, ja baš mislio da uzmem vaučer pa da zakažem isprobavanje pa možda i kupovinu jedne ultex jazz III trze :)
Da, veoma je zanimljiv post vlasnika Mitrosa (ako je to uopšte on).
Međutim, takvi postovi mogu lako da se nađu na društvenim mrežama, npr. Facebook stranama koje broje po 250.000 - 300.000 fanova. Nisam siguran da bi to doprinelo imidžu firme. Pretpostavljam da je onaj ko je pisao pomenuti post hteo da stavi nešto do znanja "šačici" koja posećuje muzički forum i koja napada njegovu firmu (verujem da nas smatra "šačicom"). Međutim, ima ovde onih koji administriraju stranice koje su mnogo masovnije od recimo fb stranice "mitros music-a". Ne verujem da bi gazda baš voleo da se ime firme razvlači po takvim stranicama u negativnom kontekstu... Tako da bi, u tom smislu, gazda ipak radije pustio tog kupca da odabere lično tu fensi trzalicu. :D

Milanares

Post by Milanares » 22 Jan 2014, 23:30

Pa dobro sad, nije bash fensi...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 22 Jan 2014, 23:49

Ma samo pustajte ljude da probaju instrumente i da na sajtu imate ono sta je na lageru sta ne i to je to... Ljubaznost je tu i tamo, osecao sam se prijatnije npr u Sky-ju... Al ono nije frka to toliko, mada moze se i na tome poraditi... :ziveli:

kumkat
Site Admin

Post by kumkat » 23 Jan 2014, 00:00

bg011 wrote:
KnightOfDoom wrote:
Dushan S wrote:Pod uslovom da je ovo zaista gospodin Mitrović
Morao sam da proverim da ne ispadne da neko troluje. Posto je mail sa kojim se registrovao i "potvrdio" @mitrosmusic.com onda je ili on ili neko iz radnje.
To nista ne znaci, mnogi sajtovi (fogmo.com na primer) pruzaju uslugu falsiranja emailova, sa sve domain sufiksom, bez potrebe da posedujete isti. Mozete slati mailove koji izgledaju bilo kako. Ima cak i inbox za primanje poste. Ljudi, neko vas troluje zesce. Samo kazem.
Poslati moze ali da primi mail koji je namenjan za dneki drugi domen ....to jako tesko ....

komil

Post by komil » 23 Jan 2014, 00:19

abogicevic wrote:Tako je. I poruka u smislu "Ako ćete da nas smarate glupim pitanjima, naručite direktno od proizvođača i molim lepo! Pa lepo čekajte instrument, plaćajete carinu i skoknite do Kine ili Indonezije da isprobate instrument"

Ali neki su ozbiljno shvatili ovaj "novi poslovni model"
Pa (donekle) si u pravu. Vidi se iz aviona gomila sarkazma, ali sam model (kao dodatak) je ok, i koristi se i na zapadu, to se zove "drop shipping". Firmi treba veoma malo resursa da proda instrument na taj način, praktično baš ništa, a dobije neku kintu. Čak i da ne dobije kintu, neka firma bi to uradila, jer povećava obim prodaje, što se odražava na rabate itd.

Što se generalnog komentara tiče, moj stav će biti drugačiji zato što ja zaista očekujem manje od vas od jednog Mitrosa(?) Znam da u jednoj Rumuniji (a i nekim drugim susednim zemljama) neki njihov "Mitros" ima bukvalno tri gitare u radnji, i to ti je to. Uopšte ne očekujem da gazda neke radnje ovde bude civilizovan, uglađen i sl. Znam gde živim. Dogod je na nekom tasu više pozitivnih iskustava nego negativnih, meni će to biti potpuno ok. Meni je ustvari najviše žao što se ljudi ne bune ovako žustro na neke stvari koje se finansiraju iz budžeta...

bg011

Post by bg011 » 23 Jan 2014, 03:38

kumkat wrote:
Poslati moze ali da primi mail koji je namenjan za dneki drugi domen ....to jako tesko ....
Ne bas, kako je izgledala adresa? Sta je islo pre ,,@mitrosmusic.com"? Ovo je vec retoricko pitanje, ne ocekujem da odajes privatne podatke o clanu javno na forumu... Nego bitno je u smislu da mogu i ja da registrujem, na primer bg011@mitrosmusic.com, i da ti cak odgovorim sa tog maila. Taj sufiks ne dokazuje nista zivo, samo cini da account izgleda makar malo manje sumnjivo.
No natrag na temu, i na stranu sa mail adresom, da li vi stvarno verujete da je ovo za ozbiljno, pa idite na zvanicni sajt Mitrosa, na njihovu FB stranu, nema ni govora o bilo kakvoj promeni u rezimu rada, a kamoli u globalnoj praksi poslovanja! Takve promene u toliko velikom preduzecu se ne desavaju preko noci, a sta, mi ovde sa muzickog foruma, dobijamo onako pocasno prvi informacije o tome? Kao nagradu za sve ove godine price o Mitrosu, pa jos od Srdjana licno, gimme a break, otvorite malo oci ljudi, neko vas troluje zesce! Samo dok pisem o ovome se osecam kao da dokazujem da je nebo plavo, pa pogledajte celu onu pricu, jel ikome ista jasno u onim ,,kalkulacijama", samo gledajuci u one brojeve sam polomio mozak, kao da je gazda Trajko Saner pisao cenovnik, a ne (navodno) vlasnik najveceg uvoznika muzicke robe u ovoj zemlji. A za ostatak teksta necu ni da se trudim jer je toliko ocigledno a i bicu tuzan jer mi ispumpava energiju i entuzijazam! :bambi:

komil

Post by komil » 23 Jan 2014, 08:32

bg011 wrote:Nego bitno je u smislu da mogu i ja da registrujem, na primer bg011@mitrosmusic.com, i da ti cak odgovorim sa tog maila.
Ti ne možeš da odgovoriš sa bg011@mitrosmusic.com.. ne unosi zabunu...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 23 Jan 2014, 09:19

@bg011
Sad si se ti potpuno upecao. Naravno da nemaju nameru da menjaju nacin poslovanja prodavnice, nego, kao sto su ljudi primetili, mitrosov (ili "mitrosov") post je bio jako bezobrazan, sarkastican, uzasan za citanje (i mislio sam da ce do jutra biti obrisan iz razloga sto situacija moze da eskalira). Ovo ne bi bio prvi put da neko iz mitrosa pise na forumu. Da li je gazda ili neko drugi, manje bitno, ali s obzirom na overdrive-ovu pricu da ozbiljno uzimaju svako pisanje, ne bi me vise nista zacudilo.

evo malog tumacenja nekih delova, da se ljudi ne bi vise bunili i shvatali bukvalno onaj post, nesto sam preskocio, mozda sam nesto pogresio, ali...
Spoiler:
Imamo u planu novi model trgovine, koji ce Vam se, nadam se dopasti.

Cene instrumenata ce izgledati manje-vise ovako :

Mikrofoni, pojacala (sve vrste),zvucnici,mikseri,stalci,gitarske pedale,koferi,futrole,... :

1.Maloprodajna cena podeljena sa 115 eur/din = MP Eur cena
2.MP Eur podeljena sa 1.2 = Neto Eur cena
3.Neto Eur cena podeljena sa 1.17 = Eur neocarinjena, paritet Beograd
4.Eur neocarinjena podeljena sa 1.15 = neocarinjeno bez troskova transporta
5.Neocarinjeno bez transporta /1.15 = Cena robe bez transporta i bez troskova MP objekata

Dakle, cena izabranog artikla npr. Eur1.000,00 /1.2 /1.17 /1.15 /1.15 postaje Eur 538,00 = -46,2 % usteda

Instrumenti, gitare,... od Eur 1000,00 bi na kraju kostali Eur 617,00 =38,3% usteda.

Instrumenti ce se isporucivati nakon izvrsene uplate u inostrane banke, i bice poslati direktno iz fabrike na vasu adresu.
Troskove carinskog postupka snosi kupac.
u principu, kako rece sirac, ilustruje kako prodavnica formira cenu (samo krenite od nize cene da mnozite sa ovim procentima), i kaze kome se ne dopada mitrosova cena, neka ide u stranu banku uplati fabrici, i sam se drka i placa shipping carine i ostale dazbine
Veliki benefit za kupca je:

Ne mora da trosi vreme za odlazak do prodavnice, jer svakako zna sve unapred bolje od prodavca.
pljuje nas kako se pravimo da znamo vise od prodavca. Na zalost, mi koji dodjemo da se raspitamo o odredjenom instrumentu, najcesce znamo vise o njemu od prodavca jer smo proveli sigurno neko vreme citajuci o njemu, a prodavac nema toliko vremena plus mora da zna o velikom broju instrumenata u prodavnici (mada ovo na zalost nije tacno za mnoge prodavce u mitrosu, al' jbg...)
Instrumenti ce se moci prethodno isprobati na odredistu proizvodjaca.
objasnjava benefit postojanja prodavnice u gradu
Kupac ce biti zadovoljan cenom, nece trositi svoje dragoceno vreme, niti ce nasi prodavci imati potrebu da trose (dragoceno) vreme za ono sto kupac svakako vec moze sam da obavi.
proziva nas sto kukamo kako je mitros preskup, pa opet izaziva da pokusamo samo da dovucemo instrument za manje para
Za prodavca, takodje postoje velike prednosti:
Nece morati da se muce koga kako oslovljavati, persirati ili sa "johny,druze,dude,pal,..." i kako se brzo prilagoditi.
Nece biti tuzni kada im odredjeni broj kupaca ispumpaju energiju i entuzijazam prema poslu koji vole i zapostave kulturne kupce koji su dosli da potrose novac.
Nece morati da se cude sta znaci "sveze ili bajato" u prodavnici tehnicke robe.
prva dva su realni problemi za radnike u prodaji, ali izneti na patetican nacin. Trece je bullsh1t, jer gitare ipak nisu isto sto i tosteri, ako nista drugo, zice su horor kad mnogo stoje.
Prodavnica ce se zatvoriti za slucajne prolaznike, i poslovace kao prodajna galerija za placenim vaucerima za ulazak, vauceri ce biti uracunati u cenu proizvoda i vazice 7 dana.
Takodje, i dalje cemo nuditi da kupcu mi obavimo uvoz,carinjenje,pdv,... bez dodatne provizije, kao sto je to i danas uracunato u MP cenu.

Nadam se da cemo svi uzivati u ovome.
sarkazam, u fazonu, budite srecni sto su nam vrata otvorena svima, naravno da nece (bar se ja nadam) naplacivati ulaz
Nismo javno preduzece, i nemamo obavezu obavestavanja javnosti oko poslovnog uspeha, ali cu podeliti sa vama da smo jako zadovoljni poslovnim rezultatima, i dalje imamo ogromne kolicine gitara (nisu sve u jednoj prodavnici i nisu sve boje i varijante uvek moguce), i svih ostalih instrumenata.
komentar na nase komentare kako im dobro ide
S postovanjem,

Srdjan Mitrovic
cist sarkazam :mrgreen:
P.S
Nasa web stranica pocinje da se ozbiljno azurira ovih dana, i brand by brand, cene shop-web ce se konacno uskladiti.
Ako imate komentar na ovaj tekst, molim da ga posaljete na nas FB profil.
ovo poslednje mi tako smrdi na pokusaj da se jos nekim ljudima (nama sa mf-a) "zahvali na dosadasnjoj saradnji i zamoli da kupuju na drugom mestu", pa je potrebno saznati ko su dzukci sa mf-a

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Jan 2014, 10:00

Баш зато што мислим да си у праву, и да исправно тумачиш ово обраћање, сматрам да никако не треба да се брише ово обраћање Срђана Митровића. Коначно имамо једини прави одговор на све досадашње недоумице око тога зашто одређене ствари функционишу тако како функционишу.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 23 Jan 2014, 10:39

znam, ukapirao sam brzo da ne treba da se brise :)

Samo, i dalje je uzasno ovakvo obracanje, i potpuno neverovatno...

Varenika

Post by Varenika » 23 Jan 2014, 12:29

al realno nije lako prodavcima tamo. Puno likova koji dodju tamo da kupe zice i trzalice ili ne kupe nista uzmu da probavaju gitare po pola sata i vise i prave guzvu preveliku u prodavnici i onda svi budu previse nervozni.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 23 Jan 2014, 12:48

u pravu si, ali to ne opravdava ovakav nacin obracanja, pogotovo ako je zaista od gazde.

Ja volim tamo da odem jer od mog pocetka sviranja, Voja prodavac (sada je neki sef ili sl) i jos neki ljudi su bili vrlo ljubazni i pomogli su mi kad god sam imao nesto da uzmem, ali u poslednje vreme, nije tako sjajna situacija...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 23 Jan 2014, 14:45

+1
U mitrosu kad ubodes, bude bas fin "provod". Kad sam uzimao kod njih gitaru i pojacalo, bilo je tu probavanja i probavanja, Voja (to je onaj visoki lik, jel da?) se uvek cimao za sve sto me zanima itd. Cak i kad nisam nista kupovao, kad su raspolozeni, super moze da prodje, desilo mi se da mi pokazu nesto kao "e, sad nam stigla ova pojacala, hoces na njih da se nakacis" itd.
Ali zato kad je los dan, onda je LOS dan. Ono, kao da si ulaskom u radnju izgazio groblje njihovih predaka.
I da, neko gore pomenu rasprave zaposlenih, bio sam jednom svedok kad pred ~15 musterija neki sef dolazi i saopstava radnicima da svima ide 15% od plate zbog nekog manjka pazara. Ne radi se to tako...

Frostensen

Post by Frostensen » 23 Jan 2014, 15:28

+1 Za Voju, a i za ostale sa kojima sam imao posla tamo. Ponekad se vidi kad su nadrndani i nije im dan pa onda i ja cutim i ne pitam nista van onog po sta sam dosao. Za ove ispade o kojima pisete pojma ne znam, nadam se da necu doziveti nesto slicno..

nesharm

Post by nesharm » 24 Jan 2014, 08:29

Srdjan Mitrovic je covek operisan od marketinga, imao je on slicne gafove, izvredja konkurenciju da svi to citaju na FBu, sad ovo, bilo je tu jos gluposti. Realno, sve te stvari su njegov problem, i problem njegove firme, sto mi to uopste moramo da znamo, citamo, ili bilo sta. Mene kao kupca zanima samo sta nudi i cena toga, za funkcionisanje njegove firme me bas briga.

Takodje +1 za Voju, mnogo se vise iscima od ostalih likova tamo.

Post Reply