Imamo u planu novi model trgovine, koji ce Vam se, nadam se dopasti.
Cene instrumenata ce izgledati manje-vise ovako :
Mikrofoni, pojacala (sve vrste),zvucnici,mikseri,stalci,gitarske pedale,koferi,futrole,... :
1.Maloprodajna cena podeljena sa 115 eur/din = MP Eur cena
2.MP Eur podeljena sa 1.2 = Neto Eur cena
3.Neto Eur cena podeljena sa 1.17 = Eur neocarinjena, paritet Beograd
4.Eur neocarinjena podeljena sa 1.15 = neocarinjeno bez troskova transporta
5.Neocarinjeno bez transporta /1.15 = Cena robe bez transporta i bez troskova MP objekata
Dakle, cena izabranog artikla npr. Eur1.000,00 /1.2 /1.17 /1.15 /1.15 postaje Eur 538,00 = -46,2 % usteda
Instrumenti, gitare,... od Eur 1000,00 bi na kraju kostali Eur 617,00 =38,3% usteda.
Instrumenti ce se isporucivati nakon izvrsene uplate u inostrane banke, i bice poslati direktno iz fabrike na vasu adresu.
Troskove carinskog postupka snosi kupac.
u principu, kako rece sirac, ilustruje kako prodavnica formira cenu (samo krenite od nize cene da mnozite sa ovim procentima), i kaze kome se ne dopada mitrosova cena, neka ide u stranu banku uplati fabrici, i sam se drka i placa shipping carine i ostale dazbine
Veliki benefit za kupca je:
Ne mora da trosi vreme za odlazak do prodavnice, jer svakako zna sve unapred bolje od prodavca.
pljuje nas kako se pravimo da znamo vise od prodavca. Na zalost, mi koji dodjemo da se raspitamo o odredjenom instrumentu, najcesce znamo vise o njemu od prodavca jer smo proveli sigurno neko vreme citajuci o njemu, a prodavac nema toliko vremena plus mora da zna o velikom broju instrumenata u prodavnici (mada ovo na zalost nije tacno za mnoge prodavce u mitrosu, al' jbg...)
Instrumenti ce se moci prethodno isprobati na odredistu proizvodjaca.
objasnjava benefit postojanja prodavnice u gradu
Kupac ce biti zadovoljan cenom, nece trositi svoje dragoceno vreme, niti ce nasi prodavci imati potrebu da trose (dragoceno) vreme za ono sto kupac svakako vec moze sam da obavi.
proziva nas sto kukamo kako je mitros preskup, pa opet izaziva da pokusamo samo da dovucemo instrument za manje para
Za prodavca, takodje postoje velike prednosti:
Nece morati da se muce koga kako oslovljavati, persirati ili sa "johny,druze,dude,pal,..." i kako se brzo prilagoditi.
Nece biti tuzni kada im odredjeni broj kupaca ispumpaju energiju i entuzijazam prema poslu koji vole i zapostave kulturne kupce koji su dosli da potrose novac.
Nece morati da se cude sta znaci "sveze ili bajato" u prodavnici tehnicke robe.
prva dva su realni problemi za radnike u prodaji, ali izneti na patetican nacin. Trece je bullsh1t, jer gitare ipak nisu isto sto i tosteri, ako nista drugo, zice su horor kad mnogo stoje.
Prodavnica ce se zatvoriti za slucajne prolaznike, i poslovace kao prodajna galerija za placenim vaucerima za ulazak, vauceri ce biti uracunati u cenu proizvoda i vazice 7 dana.
Takodje, i dalje cemo nuditi da kupcu mi obavimo uvoz,carinjenje,pdv,... bez dodatne provizije, kao sto je to i danas uracunato u MP cenu.
Nadam se da cemo svi uzivati u ovome.
sarkazam, u fazonu, budite srecni sto su nam vrata otvorena svima, naravno da nece (bar se ja nadam) naplacivati ulaz
Nismo javno preduzece, i nemamo obavezu obavestavanja javnosti oko poslovnog uspeha, ali cu podeliti sa vama da smo jako zadovoljni poslovnim rezultatima, i dalje imamo ogromne kolicine gitara (nisu sve u jednoj prodavnici i nisu sve boje i varijante uvek moguce), i svih ostalih instrumenata.
komentar na nase komentare kako im dobro ide
S postovanjem,
Srdjan Mitrovic
cist sarkazam
P.S
Nasa web stranica pocinje da se ozbiljno azurira ovih dana, i brand by brand, cene shop-web ce se konacno uskladiti.
Ako imate komentar na ovaj tekst, molim da ga posaljete na nas FB profil.
ovo poslednje mi tako smrdi na pokusaj da se jos nekim ljudima (nama sa mf-a) "zahvali na dosadasnjoj saradnji i zamoli da kupuju na drugom mestu", pa je potrebno saznati ko su dzukci sa mf-a