Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
djomla

Re: Oprema Koju Imate

Post by djomla » 16 Oct 2014, 21:11

bancika wrote:Valjda je 50ica koreanska a 100ka japanski gotoh. Nisam 100% siguran. U svakom slucaju, japanski je oko 100$ a koreanski oko 50 pa po tome mozes da vidis. Mozda im je oznaka jeenaka ceni :shock:

Pitam posto sam u dilemi izmedju ta dva modela umesto dafaultnog koji je na mexican stratu. Da li se isplati WS50 stavljati, cenim da da :)

bancika

Post by bancika » 16 Oct 2014, 22:08

na jeftinijoj verziji obicno metu onaj sugavi blok od cinka ili koja vec bese legura sto je kinezi obozavaju i sto prave sve od toga. Zato recimo na GFS sajtu na slikama za wilki-ja vesto ne pokazuju tremolo block ni na jednoj slici http://www.guitarfetish.com/Wilkinson-S ... p_895.html
a za ovaj tremolo kome je block napravljen od mesinga, pokazuju vec na prvoj slici http://www.guitarfetish.com/105mm-Chrom ... _1158.html

Verovatno je ok i taj, pogotovo za te pare...nisam ga probao doduse, pa ne mogu da tvrdim. Ako je osnova i sedla od celika, trebalo bi da bude makar pristojno.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Nov 2014, 18:12

Image

Odlican. Za sad mi jedino tap tempo bezveze resen ali ne moze sve...

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 05 Nov 2014, 02:58

Meni smeta druga stvar, što su dugmići previše blizu prekidaču, i u toku svirke mi se dešava da časkom odem iz ''toneprint'' moda u looper, i obrnuto. Inače, za sve ostalo... Što kažeš, ne može sve. :ziveli:

Gagi

Post by Gagi » 05 Nov 2014, 08:58

Toneprint pedale nisu za veći br. cipela od 42 :lol: meni je problem da dođem do toggle prekidača a de ne mrdnem neki od potova, a nemam nešto posebno debele prste, mada to je cena za veličinu ovih pedala što mi u poslednje vreme biva veoma važno.
Čestitke Funkomat, obavezno čekiraj toneprint opcije, ja sam se iskreno oduševio kakvih sve ima za HOF i Coronu, totalno novi horizonti, a ako imaš vremena možeš i sam da izradiš neki mod pomoću editora:
Image

Par saveta za korišćenje toneprint opcije, jer sam i sam imao malih muka dok sam provalio :), ako već nisi obavezno apdejtuj firmware pedale preko USB kabla kao i instaliranu toneprint aplikaciju preko telefona (ako koristiš) jer neće da radi. Kad se sve to sredi sve je u par klika, works like a charm.
Javi utiske :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Nov 2014, 11:03

e da je gilmour ovo imao... :P

alter ego'd

bancika

Post by bancika » 05 Nov 2014, 11:13

Cortex wrote:e da je gilmour ovo imao... :P
...verovatno bi koristio default podesavanje i svirao :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Nov 2014, 11:20

pa to i kazem. nema niceg korisnog u iznosenju svog misljenja nasuprot necijoj sreci, ali kad vidim ekran i softver za nesto a ima veze sa gitarskom pedalom izgubim svu volju za sviranjem. nadam se da vi tone print momci nemate istu reakciju i d ce dosta dobre muzike proizici iz koriscenja ovih naprava :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Nov 2014, 11:57

Gagi wrote: Čestitke Funkomat, obavezno čekiraj toneprint opcije, ja sam se iskreno oduševio kakvih sve ima za HOF i Coronu, totalno novi horizonti, a ako imaš vremena možeš i sam da izradiš neki mod pomoću editora:
Hocu hocu. :ziveli:
bancika wrote:
Cortex wrote:e da je gilmour ovo imao... :P
...verovatno bi koristio default podesavanje i svirao :)
Posto je on generalno poznat po tome da NE eksperimentise sa opremom... :)
Cortex wrote:pa to i kazem. nema niceg korisnog u iznosenju svog misljenja nasuprot necijoj sreci, ali kad vidim ekran i softver za nesto a ima veze sa gitarskom pedalom izgubim svu volju za sviranjem. nadam se da vi tone print momci nemate istu reakciju i d ce dosta dobre muzike proizici iz koriscenja ovih naprava :ziveli:
Kontam da ce se koristiti jedno do dva podesavanja, kao i na svakoj drugoj pedali ali sto se ne bi covek poigrao. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Nov 2014, 12:07

:ziveli: taj rad.
inace, istina, i hendrix i gilmour su bili teski experimentatori ali prilika tadasnjih efekata je bila takva da nisi mogao tako lako da preteras valjda, dok danas...medjutim sve je to individualno, za nekoga je i distorzija nepotreban dodatak zvuku a kamoli nekakve swirly modulacije

bancika

Post by bancika » 05 Nov 2014, 12:14

da, bilo bi interesantno videti gde bi oni povukli granicu...sigurno mnogo pre nas :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Nov 2014, 12:31

pa da, jer bi im prebrzo krenulo oduzimati od pesme. dok kod nas, ili bar mene, zvuk cesto i jeste pesma. sto je takodje okej, sve je to ok, ali eto, treba dati sansu, i oprostiti uspeh svakome™

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 07 Nov 2014, 00:46

Dnevna doza prosecnog gitariste: Ode u radnje da kupi akustaru, vrati se sa elektricnom... :mrgreen:
No nije ni elektricna ni akusticna, vise neki hibrid, ali svakako odlicna za razglas i nema 'fonije. James Neligan Guitars :nixweiss:
Firma nije poznata, ali je i cena vrh. jedna jedina je stigla u Mitros kako su mi rekli. Provao sam gitare u rangu do 50.000 dinara i par skupljih, ovo mi se najvise svidelo (210e sam je platio). Probao sam Takamine, Washburn, Ibanez, Fender, Epiphone, Sigma....(sve proizvodjace koji imaju u nasim radnjama)... neke jeftinije, neke skuplje, puno gitara za jedan dan i ovo mi se ipak najvise svidja jer ja mnogo vise sviram elektricne gitare, tako da je to meni to. izrada vrh, super preamp, jako niska akcija, super civije. I stavio sam da vidim kako ce mene izdrzati DiAddario EXP. :ziveli:
Image
Tjest:

Lucky82

Post by Lucky82 » 07 Nov 2014, 09:26

Gitara zvuci i izgleda prvoklasno.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Nov 2014, 09:27

Izgleda do jaja, mada zvuci malo tezgaroski, sto je do jaja. :)
Cestitam matori

e.. gde si bese rekao da si kupio onaj stalak za vise gitara?

Post Reply