Cortex wrote:odlicno izgleda, pravi strat

Ja sam probao ssl-1 ove ali nikako nisam uspeo da podesim visinu da zvuk bude kako valja a da bridge ne bude tisi od necka. Na kraju ostao samo ssl-1 u bridgeu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ja bridge magnet podignem poprilično visoko, na 2-3 mm do žica, ali dobrano zavrnem drugu ton kontrolu koja je vezana na njega. A neck magnet spustim, bas strana maltene jedva da viri iznad maske. Na taj način imam otprilike istu jačinu i kolorit u prvoj i petoj poziciji, samo je dinamika i pick attack drugačiji. Na drajvu su potpuno komplementarni zvukovi, i to je ono što preferiram. U toku solaže mogu non-stop da šibam prekidač gore-dole a da pritom nivo gaina i boja tona ostanu isti.Funkomat wrote:Ja sam probao ssl-1 ove ali nikako nisam uspeo da podesim visinu da zvuk bude kako valja a da bridge ne bude tisi od necka. Na kraju ostao samo ssl-1 u bridgeu
volim da cujem ovako dijametralna misljenja. nemam strata, nego telca, ali radim skroz drugu stvar slicnom tehnikom: dignem bridge znatno vise od neck-a, da bih imao cistiju medjupoziciju i da bih mogao da imam razliku u gainu izmedju prve 2 i trece pozicije, jer bridz svakako uvek teram malo vise nagaren nego ostale, cak i na klinu.tommytigh77 wrote:![]()
Ja bridge magnet podignem poprilično visoko, na 2-3 mm do žica, ali dobrano zavrnem drugu ton kontrolu koja je vezana na njega. A neck magnet spustim, bas strana maltene jedva da viri iznad maske. Na taj način imam otprilike istu jačinu i kolorit u prvoj i petoj poziciji, samo je dinamika i pick attack drugačiji. Na drajvu su potpuno komplementarni zvukovi, i to je ono što preferiram. U toku solaže mogu non-stop da šibam prekidač gore-dole a da pritom nivo gaina i boja tona ostanu isti.Funkomat wrote:Ja sam probao ssl-1 ove ali nikako nisam uspeo da podesim visinu da zvuk bude kako valja a da bridge ne bude tisi od necka. Na kraju ostao samo ssl-1 u bridgeu
Naravno, i ovo što ti radiš je skroz logično rešenje. Ja razliku u gainu pravim maltretiranjem volume pota, pa zato volim da su svi magneti podjednake jačine.andrej] wrote:volim da cujem ovako dijametralna misljenja. nemam strata, nego telca, ali radim skroz drugu stvar slicnom tehnikom: dignem bridge znatno vise od neck-a, da bih imao cistiju medjupoziciju i da bih mogao da imam razliku u gainu izmedju prve 2 i trece pozicije, jer bridz svakako uvek teram malo vise nagaren nego ostale, cak i na klinu.
И ја са Телекастером радим исту ствар. Средња позиција ми тако боље звучи.andrej] wrote:nemam strata, nego telca, ali radim skroz drugu stvar slicnom tehnikom: dignem bridge znatno vise od neck-a, da bih imao cistiju medjupoziciju i da bih mogao da imam razliku u gainu izmedju prve 2 i trece pozicije, jer bridz svakako uvek teram malo vise nagaren nego ostale, cak i na klinu.
Naravno da je ovo bila jadna (samo)obmana.tommytigh77 wrote:Mislim da nakon ovoga mirne duše mogu da zatvorim poglavlje što se tiče modovanja gitare.
Najjeftinija? Ima u Univeru na Detelinari za nekih <300 kinti aluminijumski oval. Taman dovoljno tanak da može da se oblikuje, a opet i deblji od raznih folija. A od jednog ovala bude i za dve gitare.tommytigh77 wrote:Naravno da je ovo bila jadna (samo)obmana.tommytigh77 wrote:Mislim da nakon ovoga mirne duše mogu da zatvorim poglavlje što se tiče modovanja gitare.![]()
Usput se setih, kad sam skoro sve priveo kraju, da bi valjalo da konačno uradim i shielding gitare. Pa me zanima, da ne otvaram sad novu temu, koja bi bila neka najjeftinija varijanta a da opet ispadne pristojno i pouzdano? Ovo što ima da se naruči (sprejevi ili bakarne trake sa provodnim lepkom) mi je poprilično skupo za tako prostu aplikaciju, šta mislite?
to je to.majtimika wrote:woby house drzi samolepljivu alu traku kojoj je cak i lepak elektro provodan za nekih 100 din po traci bagatela a radi posao provereno
majtimika wrote:woby house drzi samolepljivu alu traku kojoj je cak i lepak elektro provodan za nekih 100 din po traci bagatela a radi posao provereno
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest