evo i ja da kazem nesto iz moga iskustava,ako se koristi vosak(koji vec imate prirodni,rafinisani ili kako god.),moze i PA parafin da se koristi takodje,sistem je sledeci,vosak treba nanositi u tankim slojevima a onda ga utrljavati kruznim pokretima pamucnom ili jos bolje vunenom tkaninim u pravcu kazaljke na satu mislim na kruzne pokrete,brzina mora da bude takva da se trenjem stvori odgovarajuca temperatura (cca. 30-40-tak stepeni)koja ce lagano da otapa vosak i omoguci mu da lagano difunduje u najsitnije pore drveta u adekvatnoj koncentraciji i da se veze tamo gde treba da bi ostvario svoju funkciju/ulogu na drvetu...
dobra su takodje i cvrsta egzoticna ulja recimo nerafinisano palmino, kokosovo...,ali ih je jako tesko naci na ovim prostorima za ovakvu namenu...,dobro je i laneno ulje(ima ga po prodavnicama zdrave hrane),preporuka da se kupi sto kvalitetnije laneno ulje,neko je spomenuo orahovo isto dolazi u obzir,takodje je neko spomenuo i maslinovo...,sa limunovim pazite dobro posto ako se pretera u koncenraciji i kolicini hoce da odlepi freatboard,i takodje hoce da razglavi sve srafljene delove,mislim da omeksava drvo oko rupa za srafove(spoj vrata i tela kod set nek gitara,zatim srafove pickguarada,civija..) pa zato VELKI oprez sa kolicinama i koncentracijama...Neko je nepisano pravilo da se koriste visoko molekulska ulja,a o njima ima dosta pisano na netu pa progooglajte....
P.S.:nadam se da sam nekome pomogao sa ovim....pozz.!!!Coca!!!