pisac wrote: Zasto ulazis u rasprave i konflikte sa ljudima?
konflikti su dobri, jednoumlje nije.
Ja sam borac za muziku, za razvijanje talenta, očuvanje pravih vrednosti i onoga što muzika donosi.
Kada vidim da ljudi koriste muziku zarad samopromocije, zarad smorenih aplauza još smorenije publike bez kriterijuma i ukusa - humano estetsko i etičko u meni se buni.
Smatram da ni jedan umetnik ne sme da dozvoli da zavlada prosečnost, odrađivanje, gruvanje, povlaživanje jeftinim strastima.
Smatram da je kultura jedino što ovo društvo može da izbavi iz mulja deprsije, agresije, tuposti.
Biti kulturan je teško, ali isplativo
Biti džudža je lako i sebično.
Provociram i provociraću sve one koji imaju kratak fitilj, jer znam da im se fitilj skratio usled trošenja raznog đubreta.
Nikoga ne krivim. Pogotovo mnoge mlade koji su zapravo žrtve sveopšteg posrnuća i erozije vrednosti, kulturnih ponajviše.
Ali..koje sredstvo humanista može da ima, osim da isporovcira, zapita?
Ja to radim. I po tome kakve su reakcije, vidim da sam u pravu.
Sa kulturnim, prosvećenim (pa i muzički obrazovanim) ljudima, nemam taj problem.
Sve nesuglasice se završe tamo gde i treba - na različitosti.
Kultura kod čoveka stvara snagu, (i što je možda najvažnije) strpljenje.
Toleranciju i disciplinu.
Našim muzičarima (speaking of culture) nedostaje strpljenje.
Sve je zaiebanicja, sve vrišti od nestrpljenja i besa, a ako ćemo dublje u psihoanalizu - i od straha.
Kažem, nije nikom zameriti. Ljudi su preplašeni.
Smatraju da će im život proći ako ne iskuse ovo ili ono, ako ne požure i uhvate voz, ako ne zgrabe..otmu..
Takva je klima danas. I to je jako loša klima za kulturu, muziku naročito.
Naravno da mi nije namera da bilo koga vređam jer, slabo koga poznajem. Vi ste za mene samo reči, misli i kao takve vas tretiram.
Kod nekih ima štofa (to su oni koji se osete prozvanim, koji reaguju - jer bi inače gledali svoja posla i ignorisalime kao nebitnog, dosadnog)
Kod nekih nema pomoći i tu nema bože pomozi (to su oni koji sada dok mi raspredamo, gruvaju..uvereni da su muzičari, da šire kulturu, a zapravo su samo gladni aplauza po svaku cenu, i možda poneke čkepi)
i da, držim da sam kulutran, iskren..jedino, i to priznajem javno, imam jednu manu, a to je da mnogo lažem