Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
fattwang

Re: Oprema Koju Imate

Post by fattwang » 26 Apr 2016, 22:26

RadeRas wrote:Da postavim ja moju kolekciju fuzeva ručni radovi 101%! :metal: Evo jedna umetnička fotografija:
Spoiler:
Image
Divlja trešnja, veoma stara, prelepi godovi. Pedale rade fenomenalno. Fuzz Face kolo, tranzistori u pedalama su BC108C, BC109C, AC128 i AC551! :bow:
Google "Slike" asociraju, između ostalog, i na ovakvu scenu.
Divlja svinja, veoma stara, prelepa dlaka. Rade fenomenalno.
Spoiler:
Image

RadeRas

Post by RadeRas » 26 Apr 2016, 22:45

nisu to Google slike, sam sam uradio kutije, dubio, bušio, brusio, evo ti jedna na blic mobilnog u sobi ako ne veruješ:
Spoiler:
Image
Medju njima se našla i poslednja koju radim, sa 4 potenciometra Fulltone 69 klon, kapice potenciometara za nju uradio od šljive, lepo izgledaju stvarno uzivo. Prošla slika je slikana u travnjaku danju pod dnevnim svetlom, kutije stvarno lepo ispale nije da se hvalim! :cao:

fattwang

Post by fattwang » 26 Apr 2016, 23:01

RadeRas wrote:nisu to Google slike, sam sam uradio kutije, dubio, bušio, brusio, evo ti jedna na blic mobilnog u sobi ako ne veruješ:
Ma verujem, to je bila asocijacija koju predlaže Google. :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 26 Apr 2016, 23:07

fattwang wrote:
RadeRas wrote:nisu to Google slike, sam sam uradio kutije, dubio, bušio, brusio, evo ti jedna na blic mobilnog u sobi ako ne veruješ:
Ma verujem, to je bila asocijacija koju predlaže Google. :ziveli:
Fala. :ziveli: sad cu da pronadjem i postavim sliku koju sam uradio i poklonio drugu od jasena..BC108B tranzistori su u pitanju iz veoma starog pojačala. Našao, opet su kapice od šljive jer su tamnije i lepo se slažu sa bojom Jasena:
Spoiler:
Image
ova više nije moja na žalost :) :ziveli:

pisac

Post by pisac » 27 Apr 2016, 08:21

Svaka ti cast,covece.Ovo je zahtevan a sajdzijski precizan posao.Samo sa potenciometrima od metala,ili od tamnijeg.drveta,u istoj boji kao i kuciste,bile bi lepse,ozbiljnije...onda bi mogao to i da komercijalizujes mozda,jer je ovo jedinstvena ideja,a rad je odlican.E-bay,ili postavis video na YouTube sa onim SOLD...sa nekim lepim logoom FUZZ , pedala bi izgledala perfektno.Pozdrav.

bancika

Post by bancika » 27 Apr 2016, 11:33

cool, lepo uradjeno. Pre puno godina sam pravio slicno od jasena, pa nosio na lasersko graviranje.

Image

btw, prinova za tacnu sa trzalicama :) Iron Age spearhead i Jazz III, po jedna od koske i bivoljeg roga. Prilicno su dobre i cool izgledaju. Spearhead je malo ostrija i prezicnija od Jazz III, ali obe su odlicne. Tek su jutros stigle pa imam samo prve utiske i fotke sa neta, ali za sada obecavaju. Zapita se covek...super je sto imamo sve ove fancy sinteticke materijale od kojih prave trzalice, ali mozda su ove prirodne way to go.

Image

Image

clapton

Post by clapton » 27 Apr 2016, 11:41

Ne znam, probao sam neke rucne radove. Od koske, drveta i ne znam cega ali mi za sad jedino ljubicasti Tortex odgovara. :)

bancika

Post by bancika » 27 Apr 2016, 11:51

stvar ukusa. Meni tortex nikako ne odgovaraju. Lose su im obradjene ivice, sam materijal nekako tupo zvuci. Nemas ni preciznost, ni brzinu, ni dobar ton. Od dunlopovih mi je ultex ubedljivo najbolji materijal.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 27 Apr 2016, 13:13

Čudno, meni Ultex zvuči tuplje od Tortexa, zato ih ne volim. Tortex možda ima fabrički malo sirove ivice, ali uz malo ''milovanja'' o tepih dobiju vrlo glatku površinu, koja ostaje takva i tokom upotrebe, tj. ne postaju hrapave kad se habaju i to mi je njihova glavna prednost. I da, ne pucaju za razliku od celuloida. U odsustvu Dunlop Primetone (koje su opet zamena za ručno radjene kopije Wegena koje sam svojevremeno imao), ljubičasti ili plavi Tortex mi je bio jedina zamena. ALI sa korišćenjem tupe strane, doduše.

clapton

Post by clapton » 27 Apr 2016, 13:31

e to zaboravih da pomenem. obavezno tupa strana. a i bas bas sporo se trose.

cuh li ja Hendersona da koristi Tortex?

bancika

Post by bancika » 27 Apr 2016, 14:02

tommytigh77 wrote:Čudno, meni Ultex zvuči tuplje od Tortexa, zato ih ne volim. Tortex možda ima fabrički malo sirove ivice, ali uz malo ''milovanja'' o tepih dobiju vrlo glatku površinu, koja ostaje takva i tokom upotrebe, tj. ne postaju hrapave kad se habaju i to mi je njihova glavna prednost. I da, ne pucaju za razliku od celuloida. U odsustvu Dunlop Primetone (koje su opet zamena za ručno radjene kopije Wegena koje sam svojevremeno imao), ljubičasti ili plavi Tortex mi je bio jedina zamena. ALI sa korišćenjem tupe strane, doduše.
mozda sam upotrebio los izraz, vise suplje nego tupo. Ultex mi je nekako uravnotezen, kao klavir, ima svega. Tortex mi je tisi i scooped nekako. A hoce da zvuci ostro i hrapavo kad je neobradjena ivica, ali to zbog ivice.

Uf wegen, meni je jedna od omiljenih. Iako nije ostar vrh kakav inace preferiram, nekako uspeva da bude i precizna i brza i da zvuci dobro...a i b'ate, neunistiva. Ala je napravio cika Michel :)

Image

RadeRas

Post by RadeRas » 27 Apr 2016, 20:04

pisac wrote:Svaka ti cast,covece.Ovo je zahtevan a sajdzijski precizan posao.Samo sa potenciometrima od metala,ili od tamnijeg.drveta,u istoj boji kao i kuciste,bile bi lepse,ozbiljnije...onda bi mogao to i da komercijalizujes mozda,jer je ovo jedinstvena ideja,a rad je odlican.E-bay,ili postavis video na YouTube sa onim SOLD...sa nekim lepim logoom FUZZ , pedala bi izgledala perfektno.Pozdrav.
Eh, drago mi je da ti se svidja, nisam ja za tako nešto. Kada bi hteo da prodaješ kutije trebao bi imati stolarski alat da lakše to izvedeš. Ovako sa limitiranim alatom od jedne električne rende, danima podešavaš ručno uglove kutiji, turpijaš, šmirglaš, meriš, .. imao sam kažem u šupi dva panja divlje trešnje koji su stajali sigurno 30 godina i više. Ove kutije koje sam uspeo da izvučem iz drveta koji je bio sav naprsao, izujedan od moljaca, imaju neku vrstu sentimentalne vrednosti za mene. Moji starci su to ostavili još da stoji. :bow:
Moram da kažem da sam prvo krenuo da ih radim jer nisam imao nikakvu alternativu u vidu neke metalne kutije, jedino mi je ovo palo na pamet da uradim kako bih ubacio pločicu i kao bajagi napravio svoju prvu pedalu. Ali kako su ispale lepe, iskoristio sam svaki deo koji je mogao da se izradi u kutiju. Danas sam iz jednog ostatka uspeo da izvučem još jedan komad, ovaj je definitivno poslednji, mislim da će on biti big muff ako pre toga sredim ovaj klon fultona hehe
Eh kada bih mogao da ih graviram kao što je gore čovek nosio na lasersko, pa da ispišeš i tekst na drvetu, kako bi to lepo izgledalo, profi :D

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 27 Apr 2016, 20:08

clapton wrote:cuh li ja Hendersona da koristi Tortex?
Jok, on i Landau koriste Fender 1mm (celuloid), naravno sa tupom stranom. Meni celuloid trzalice super zvuče ali su beskorisne, non-stop pucaju, pa ima smisla da ih koriste samo oni koji ih dobijaju u džakovima k'o njih dvojica. Tortex mi ima najbliži ton pa ih zato volim.
bancika wrote:Tortex mi je tisi i scooped nekako.
To se i traži. :)
bancika wrote:Uf wegen, meni je jedna od omiljenih. Iako nije ostar vrh kakav inace preferiram, nekako uspeva da bude i precizna i brza i da zvuci dobro...a i b'ate, neunistiva. Ala je napravio cika Michel
Mada sam ja imao kopije ovih još debljih i tupljih, ne volim 'pointy' trzalice, imamo totalno drugačiji ukus:
Image
Sad koristim Primetone koje su Dunlop kopija baš ovog modela Wegena, nije to taj materijal i ton, jbg, ali osećaj je maltene isti.

RadeRas

Post by RadeRas » 27 Apr 2016, 20:12

trzalice od koske i roga su zanimljive. Ima neko na oglasima koji pravi od roga trzalice. Mislio sam da naručim od njega par komada ali ima samo deblje komade a ja navikao da sviram sa tanjim varijantama. ALi ako su tamburašima dobre mislim da bi vredele i za gitaru. Kako su se pokazale te od roga i koske? Krzaju li se brzo ili se ravnomerno izjedaju? Ako su trajnije, možda naručim neku od roga. Ja mislim da nije teško da se urade od roga toga bar ima po mesarama sigurno. Šmirglama se to postiže. ali pipav posao dosta za tako male stvari.

clapton

Post by clapton » 27 Apr 2016, 23:33

tommytigh77 wrote: Sad koristim Primetone koje su Dunlop kopija baš ovog modela Wegena, nije to taj materijal i ton, jbg, ali osećaj je maltene isti.
koje model tacno? da ih probam.

Post Reply