Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tommytigh77

Re: Oprema Koju Imate

Post by tommytigh77 » 28 Apr 2016, 09:14

Image
Primetone Jazztone 307, 3mm. Imaju u Mitrosu jednom u dve godine, pa onda kupim 2-3 komada. Taman toliko i potraju ako ih ne izgubim.

clapton

Post by clapton » 28 Apr 2016, 09:27

tommytigh77 wrote:Image
Primetone Jazztone 307, 3mm. Imaju u Mitrosu jednom u dve godine, pa onda kupim 2-3 komada. Taman toliko i potraju ako ih ne izgubim.
Probacu, mada su baš debele pa nisam siguran da ce mi pasovat.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Apr 2016, 09:48

Mnogo je bre to debelo ljudi, kako, kako svirate sa tim? :D

Meni danas stizu sledece pjedalice:

Image

Image

Image

Javljam utiske kad isprobam. Najvise me zanima da li ce mi boss rv6 zameniti rv5 na koji sam se ultra navikao i smatram da je predivan reverb.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 28 Apr 2016, 10:29

Cortex wrote:Image
:homer:

Milanares

Post by Milanares » 28 Apr 2016, 10:32

Svaka čast!
ja sam dobio prime tone sculpted plectra standard 1mm, fantastična trzalica, ultex je ali jako fino obrađen, probao bih i deblje samo ja nikad ne bih dao tih 500 din za jednu trzu :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Apr 2016, 10:34

tommytigh77 wrote:
Cortex wrote:Image
:homer:
E probao sam ga ranije na 10ak minuta u MItrosu i delovao mi je jako tezak za koriscenje ali je verovatno stvar navike, videcemo. Ton je dobar, sve standardno.
Naravno, uzeo sam ga jer standardni crybaby tezi osamsto kila (makar je to subjektivni osecaj dok ti je pedalboard obesen o rame sa njim u sebi) a i naravno da bih oslobodio mesto za jos jednu pedalu :mrgreen:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 28 Apr 2016, 10:45

Cortex wrote:Mnogo je bre to debelo ljudi, kako, kako svirate sa tim?
Uz dobru artikulaciju desne ruke, sa ovim trzalicama je zapravo sve mnogo lakše i preciznije. Ko voli da malo jače kopa po žicama, ili pretežno svira ritam, nije za njega. Neverovatno je koliko sam ljudi u zadnje vreme uspeo da konvertujem u ''vernike'' ovih trzalica. Isprva se uplaše, ali kad probaju da sviraju s njima, začude se koliko je lakše i udobnije svirati. Žao mi je samo što ne snimam reakcije. :) Problem je samo što vrlo retko imaju da se nadju u Srbiji. Od tih debelih trzalica, jedino su široko dostupne Big Stubby, ali one imaju totalno drugačiji (čitaj: odvratan) tone & feel.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 28 Apr 2016, 10:48

Milanares wrote:probao bih i deblje samo ja nikad ne bih dao tih 500 din za jednu trzu :)
Zadnji put su ove što ja koristim u mitrosu koštale oko 250 dinara. Kupio dve i dobio treću gratis.

Milanares

Post by Milanares » 28 Apr 2016, 10:54

bancika

Post by bancika » 28 Apr 2016, 11:05

Milanares wrote:O ovima govorim:

Image
e, imam ja dve takve, dali mi na promociji kad su ih izbacili pre dve godine...samo mi mnogo velike za sviranje. Nekad cu da ih prekrojim u nesto kao jazz III :)

materijal je onaj ultex/ultem, tako da su dosta slicne kao ove, samo su im ivice oborene u speed bevel. Al to mozes sam da uradis finom smirglom za 5 minuta i ustedis 450din :)

Image
RadeRas wrote:trzalice od koske i roga su zanimljive. Ima neko na oglasima koji pravi od roga trzalice. Mislio sam da naručim od njega par komada ali ima samo deblje komade a ja navikao da sviram sa tanjim varijantama. ALi ako su tamburašima dobre mislim da bi vredele i za gitaru. Kako su se pokazale te od roga i koske? Krzaju li se brzo ili se ravnomerno izjedaju? Ako su trajnije, možda naručim neku od roga. Ja mislim da nije teško da se urade od roga toga bar ima po mesarama sigurno. Šmirglama se to postiže. ali pipav posao dosta za tako male stvari.
Cuj, krzanje :) Kakvo krzanje, koska je tvrda kao...koska :) I rog je tvrd, ali ne bas kao koska. Oba materijala su jako trajna.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Apr 2016, 11:09

tommytigh77 wrote:
Cortex wrote:Mnogo je bre to debelo ljudi, kako, kako svirate sa tim?
Uz dobru artikulaciju desne ruke, sa ovim trzalicama je zapravo sve mnogo lakše i preciznije. Ko voli da malo jače kopa po žicama, ili pretežno svira ritam, nije za njega. Neverovatno je koliko sam ljudi u zadnje vreme uspeo da konvertujem u ''vernike'' ovih trzalica. Isprva se uplaše, ali kad probaju da sviraju s njima, začude se koliko je lakše i udobnije svirati. Žao mi je samo što ne snimam reakcije. :) Problem je samo što vrlo retko imaju da se nadju u Srbiji. Od tih debelih trzalica, jedino su široko dostupne Big Stubby, ali one imaju totalno drugačiji (čitaj: odvratan) tone & feel.
E pa mozda je do toga. Dok sa levom rukom nesto i umem da uradim, desna ruka mi je uzasna i voli da nepotrebno bije po zicama. Tako da mi je verovatno zbog toga big stubby koji je jedina od tih koju sam probao - i bila odvratna.
Jbg ne sviramo svi mi taj micro-movement shred kao ti :P :P :**

zekaisapa

Post by zekaisapa » 28 Apr 2016, 13:32

Image

pisac

Post by pisac » 28 Apr 2016, 18:52

zekaisapa wrote:Image
Kako te sluzi ovaj Mooer mini wah,i gde si ga kupio i posto si platio?Danas sam video neke minijaturne pedalice made by Mooer,malo vece od kutije sibica...da ne verujes!Duplo manja od standarnih Bossovih,recimo.Kad uporedis tvoj wah sa Cry Baby,recimo,kakve su impresije?

veljapa

Post by veljapa » 28 Apr 2016, 19:51

Ja sam u fazonu da kupim tu mooer volume pedalu ali mi se ne svidja ideja da se gasi kad pomerim nogu ako sam dobro razumeo napisano.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 28 Apr 2016, 20:02

veljapa wrote:Ja sam u fazonu da kupim tu mooer volume pedalu ali mi se ne svidja ideja da se gasi kad pomerim nogu ako sam dobro razumeo napisano.
Ovo je wah, i ima 3 moda, jedan od njih omogucava da pedala ostane upaljena i kad se skloni noga sa nje.

Post Reply