Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
boki1978

Re: Oprema Koju Imate

Post by boki1978 » 06 Jul 2016, 12:09

Prodao sam skupi gramofonski setup sa sve preampom jer sam resio do daljeg da batalim vinil zbog nemogucih klinaca,a ne mogu da srafim gramofon na zid. :XD: Uz to I neke cd plejere, zvucnike, pedale, snagas A klase, dakle kod mene je bilo kao na Buvljaku.
Ali zato, evo I jos nekih prinova:

Image

Image

Image

Image

board index

Post by board index » 06 Jul 2016, 15:05

@boki1978
Nisam nesto lud za Gibsonima, ali ovaj tvoj bas bas lepo izgleda! :)

@ Rockatansky
Hvala, odlicna gitara, ja sam se dvoumio izmedju nje, american special i klasicnog mim-a (koga sam prvog i uzeo bio). Nisam Hendrixov fan, ali mi se jednostavno svidela :)

Rockatansky

Post by Rockatansky » 06 Jul 2016, 18:33

board index wrote:@boki1978

@ Rockatansky
Hvala, odlicna gitara, ja sam se dvoumio izmedju nje, american special i klasicnog mim-a (koga sam prvog i uzeo bio). Nisam Hendrixov fan, ali mi se jednostavno svidela :)
Da meni se svidja sto je velika glava i sto je okrenuta, izmedju ostalog, meni je etstetika dosta bitna. :D A Jimija gotivim onako, redovno. Super je sto i nije neka prenadivana cena obzirom na sve... ;) Bar tamo gde sam ja gledao. Ako nije tajna gde si je kupio, nisam znao da uz nju dolazi tvrdi kofer, pa zato pitam.

board index

Post by board index » 06 Jul 2016, 23:57

Ne dolazi tvrdi kofer, dolazi onaj klasicni mekani, isto kao i za american special, tvrdi sam kupio naknadno. Razmisljao sam izmedju klasicnog Fenderovog i ovog ABS Molded i na kraju sam uzeo ovaj. Kupio sam je u Ceskoj, ovde joj je cena nesto preko 900e. Tipa 920e. Meksikanac standard je oko 660e, a A.S. je oko 1050e. Mislim da je fenderima manje vise slicna cena svuda. Primetio sam da su pojacala jeftinija ovde recimo.

Inace... dok sam probao sve te gitare, trajalo je to malo (da me i zena ne katapultira :D), ubacim Squier Classic Vibe-a (onaj sto je ceo zelen i headstock) u Vox-a AC15C1 (lampas)... i... moze da prica ko sta hoce, ali ja se jos uvek pitam, da li sam trebao te dve stvari da uzmem umesto ove gitare ili bilo koje druge... :), ja jos uvek ne mogu da verujem koliko je to dobro zvucalo ili je ono neki neverovatan primerak! Prosto me je sramota da to kazem, ali bukvalno nisam mogao da verujem.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 07 Jul 2016, 07:46

Da da, prosto da se zapitas da li vredi dati 3x vise para a neces dobiti 3x bolji zvuk, :D ali tako to ide, sto se vise penje cifra u pitanju budu nijanse...

boki1978

Post by boki1978 » 07 Jul 2016, 13:30

board index wrote:@boki1978

@ Rockatansky
:ziveli: Jako, jako, jako... dobra gitara, vs Gibson LP custom I standard me je odusevila 8)

pisac

Post by pisac » 07 Jul 2016, 15:05

board index wrote:Ne dolazi tvrdi kofer, dolazi onaj klasicni mekani, isto kao i za american special, tvrdi sam kupio naknadno. Razmisljao sam izmedju klasicnog Fenderovog i ovog ABS Molded i na kraju sam uzeo ovaj. Kupio sam je u Ceskoj, ovde joj je cena nesto preko 900e. Tipa 920e. Meksikanac standard je oko 660e, a A.S. je oko 1050e. Mislim da je fenderima manje vise slicna cena svuda. Primetio sam da su pojacala jeftinija ovde recimo.

Inace... dok sam probao sve te gitare, trajalo je to malo (da me i zena ne katapultira :D), ubacim Squier Classic Vibe-a (onaj sto je ceo zelen i headstock) u Vox-a AC15C1 (lampas)... i... moze da prica ko sta hoce, ali ja se jos uvek pitam, da li sam trebao te dve stvari da uzmem umesto ove gitare ili bilo koje druge... :), ja jos uvek ne mogu da verujem koliko je to dobro zvucalo ili je ono neki neverovatan primerak! Prosto me je sramota da to kazem, ali bukvalno nisam mogao da verujem.
Veruj.Ja imam Squier Classic Vibe Stratocaster 60's,i ne bih je menjao(nedajboze prodao!)za neki skuplji instrument.Sa takvom gitarom mozete na binu bez straha,ona moze da da Knopfler 50's slatkasti bridge-middle zvuk,moze da da SRV zvuk,moze puno toga.Kao sto je rekao Kristijan jednom prilikom,sta je vazno za gitaru-da ima dobru separaciju tonova,dobro uravnotezen zvuk.Ovoj su malko jaci basovi(po mom misljenju,i na mom pojacalu),i perfektno je izradjena.Mozda to ne vazi za sve modele,ali...jos ne cuh da neko opravdano zali zbog kupovine Squier CV-a.Temeljno i kvalitetno uradjene gitare.U svojoj klasi,a i nekim klasama iznad tog cenovnog ranga.
Po mom skromnom misljenju,koje i ne mora da bude tacno...pozdrav svima.

clapton

Post by clapton » 08 Jul 2016, 00:49

taj Sherwood green CV nije nimalo jeftin koliko vidim po netu... :)

board index

Post by board index » 08 Jul 2016, 11:05

On je ovde skoro 400e, mada pretpostavljam da je i kod nas otprilike toliko. Deluxe i CV su najskuplji u Squier liniji, ali za te pare, mislim da vrede skroz, ko nema problem da mu pise Squier umesto Fender na headstocku :) i pogotovu ko vecinom sedi kuci i svira iz hobija.

@pisac Verujem :). Da ne rizikujem ozbiljian bracni fight, kupio bih i nju sada pored Hendrixove :D. U svakom slucaju, mislim da mi je sledeci taj Vox... onaj clean zvuk iz njega... bas mi se svidja!

boki1978

Post by boki1978 » 09 Jul 2016, 14:44

http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... 14#p395214

Tasman custom amp napoookooon u mojim rukama :)

clapton

Post by clapton » 09 Jul 2016, 16:46

board index wrote:On je ovde skoro 400e, mada pretpostavljam da je i kod nas otprilike toliko. Deluxe i CV su najskuplji u Squier liniji, ali za te pare, mislim da vrede skroz, ko nema problem da mu pise Squier umesto Fender na headstocku :) i pogotovu ko vecinom sedi kuci i svira iz hobija.
nemam problem sa Skvajerom ali imam s parama. :D

mjerkam ja tu CV seriju odavno a evo dobili su ih i u ove dvije radnje sto imamo u Podgorici pa cu da vidim nesto. :)

Rockatansky

Post by Rockatansky » 09 Jul 2016, 20:56

clapton wrote:
board index wrote:On je ovde skoro 400e, mada pretpostavljam da je i kod nas otprilike toliko. Deluxe i CV su najskuplji u Squier liniji, ali za te pare, mislim da vrede skroz, ko nema problem da mu pise Squier umesto Fender na headstocku :) i pogotovu ko vecinom sedi kuci i svira iz hobija.
nemam problem sa Skvajerom ali imam s parama. :D

mjerkam ja tu CV seriju odavno a evo dobili su ih i u ove dvije radnje sto imamo u Podgorici pa cu da vidim nesto. :)

Kada sam ja kupovao pre neku godinu moju prvu ozbiljniju gitaru, tako sam ja merkao tu CV seriju... I kada sam skupio para, onda pomislim, ma daj jos malo i kuim meksikanca standard (srecom ipak nisam) i kada sam krenuo da kupim vidim ima meksiko ali deluks na snizenju, i onda aj dodaj jos malo i tako... :) A bilo je i ma dodam jos malo pa kupim USA, neko isto snizenje bilo brutalno, ali vec bio rapsordat...

boki1978

Post by boki1978 » 09 Jul 2016, 23:36

Iako sam temu sa Tasman pojacalom postavio nezavisno, da rezimiramo moju bolesnu ideju kojoj sam tezio.
Zahvaljujuci Voodoo Lab amp selectoru koji ima ground lift opciju, trafo I buffer na svakom izlazu I na kojem se mogu vezati dve gitare I svirati 4 pojacala cak istovremeno, uspeio sam da realizujem jednu psiodelicu ideju koja se pokazala kao odlicna u praksi. Dakle:

Switch 1 - Modovani Marshall JVm 205c sa svojim kabinetom
switch 2 - Cornford sa 212 mix kutijom (Celestion v30 iz jedne kutije I EVML12 iz druge)
switch 3 - Kemper profiling amp (kad hocu zvuk preko svog kabineta, isto 212 mix kutija EVML12&V30 - gonjeno Crown XLS 1000 snagasem I Myth LDR Lightspeed preampom kao bufferom)
switch 4 - naravno Tasman Custom na 212 Harley Benton 212 kutiji
+ opcija sa Kempera je I EV ZLP12 aktivna kutija za profile sa Kempera sa original cabovima.

Sve u svemu, zaokruzio sam pricu I sada ostaje da se uziva u svemu tome.

:ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 14 Jul 2016, 13:35

Odoh u klavijaturiste.
Image

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 14 Jul 2016, 14:47

Jok, ode u Holdsvortiste xD Bravo za kupovinu. Ja ovo hocu vec neko vreme ali nikako da se izdvojim. Pisi posle utiske i tako to.

Post Reply