mislim mozes da assignujes ovu pedalu na njemu za volume jednog loop-a, oba loop-a ili celog mix-a ukljucujuci i input signal, ali obicno zelis da ti ta pedala bude slobodna za Loop efekte. U sustini nije toliki problem sad kad razmislim jer mozes da sjvujes presete za podesavanja Loop efekata, imas ih 50 na raspolaganju, tako da ako bi ih snimio u sledecem redosledu
preset 1: reverse
preset 2: volume
preset 3: pitch bend
preset 4: volume
...
tj da ti svaki parni broj bude volume, onda u sustini znas da promenom na parni preset uvek kontrolises volume, a menjanje preseta je jako lako, jedan od nagaznih prekidaca je vezan za to (gornji desni) tako da je eto to mozda nacin da se koristi pedala bez potrebe da se saginjes dole pri sviranju i zezanju. ovako cu ja sebi da namestim veceras.
citao sam sinoc instruction manual i mnoge stvari su izvedene briljantno. nije savrseno, ali pedala je isuvise komplikovana da bi sve to radilo potpuno perfektno. i ovakva kakva je mislim da je sjajna. ako se ovako nameste preseti za Loop effect kapiram da i volume manipulacije loopovima postaju lagane. Pogotovo je kul sto mozes da biras cega hoces volume da menjas.
Izuzetno je kul uradjen fade out za loopove. Na primer snimim oba loopa i pokrenem fade out na oba loop-a i oba se fejd outuju u isto vreme sto zvuci skroz strava.
Ajded ok da kazemo da ovako tretiranje volume preseta resava problem u vezi sa loopovima (ono sto sam ti prvobitno napisao u vezi resamplinga je nacin da se volume loopova trajno smanji, dok je ovo sa presetima nacin da se mamnipulise trenutno njihovim volume-om dok u memoriji loopera loopovi ostaju iste glasnoce). Jos jedna bangava stvar koja je morala da bude bolje resena po mom misljejnu je prelazak sa jednog na drugi loop. Da bi se to uradilo moras da stisnes oba gornja prekidaca nogom. Za to su ti potrebne obe noge, mozda ako iskrenes patiku/cipelu mozes sa jednom nogom i znam da neki ljudi tako rade ali meni to deluje super neprecizno. Kapiram da cu da ga modujem i da dodam jos jedan mali prekidac koji ce da sluzi kao single prekidac koji ce da postize istu tu svrhu. Taman ima u gornjem levom uglu veliki prazan prostor koji moze da posluzi za taj prekidac.
Ovo je najbolji pregled funkcionalnost pedale -
http://www.loopers-delight.com/LDarchiv ... 00679.html
Citao sam ovo par puta i cak se dopisivao sa likom koji je pisao ovo preko mejla pre par godina.
On je navodno neka faca u svetu looping-a ali iskreno meni se njegov stil loopinga ne dopada.