Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
alfonso

Re: Oprema Koju Imate

Post by alfonso » 20 Oct 2016, 15:04

e to je izlozba! vrhunska umetnost!
A dobra je i cortexova ideja o donacijama :lol:

bancika

Post by bancika » 20 Oct 2016, 15:12

Cortex wrote:posalji jedan na poklon Petrucci-u, doniraj™
ma bih ja, nego boli njega pace, cepa svoje Boogie :)

bancika

Post by bancika » 30 Oct 2016, 09:05

planirao sam da uradim nesto neobicno sa pakovanjem ovog radio pojacala, ali se nakupilo dosta stvari na kojima radim, pa je bolje mozda da privodim projekte kraju. Ubacio sam ga u plasticnu kutiju (Niska proizvodnja), propisno oklopljeno Cu folijom. Sacuvao sam originalni logo, skinuo patinu i stroku sa njega, ispolirao i vratio na novo kuciste, da doda malo zivosti. To mu je to, sledece je da usnimim klip :)
Spoiler:
Image

Image

eg303

Post by eg303 » 31 Oct 2016, 13:38

bancika wrote:planirao sam da uradim nesto neobicno sa pakovanjem ovog radio pojacala, ali se nakupilo dosta stvari na kojima radim, pa je bolje mozda da privodim projekte kraju. Ubacio sam ga u plasticnu kutiju (Niska proizvodnja), propisno oklopljeno Cu folijom. Sacuvao sam originalni logo, skinuo patinu i stroku sa njega, ispolirao i vratio na novo kuciste, da doda malo zivosti. To mu je to, sledece je da usnimim klip :)
Spoiler:
Image

Image
Sve ovo što si napravio i prikazao ovde je superilla... :o Stvarno zaslužuje neku prezentaciju na temu konceptualne umetnosti, ne zezam se...
Ne znam da li si razmišljao i o starim bakelitnim peglama kao "karoserijama" za ampove, imaju ručke (zgodne za nošenje), kabl za napajanje, indikator, "pot" za volume a i stabilne su...
Image

fattwang

Post by fattwang » 31 Oct 2016, 14:38

eg303 wrote:
Spoiler:
Image
Pot za kontrolu nuklearne centrale
Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Nov 2016, 00:49

Image

Zanimljivo radi pedala, jako lepo radi treble booster fazon kao i fuzzy/OD tremolo fazon. Odlicna za surf rock i neko solo sviranje ili garazni rock, steta samo sto nema vise gejna. Videcu da li cu je zadrzati za sada neka je da se malo igram. Ako ne onda idemo dalje na mojoj listi insane fuzzeva

bancika

Post by bancika » 03 Nov 2016, 14:55

stigose iz Britanije (RJL Guitars), jazz trzalice od ugljenih vlakana. Prvi utisak je da su ok, mada malo previse tanke za moj ukus (1mm i 0.75mm). Poceli su izgleda da prave i deblje..to mozda ima vise smisla, ovako je samo trzalica od tvrdog materijala, posto je tanka, ivice su ostre pa materijal ne moze da doprinese tonu nista...samo skripi preko zica, slicno kao dunlop tortex, mada ne tako uzasno :) Dacu im nekoliko dana, i da se ja naviknem na njih, a i da se ivica ublazi od sviranja...ali interesantan je materijal.

Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Nov 2016, 11:04

Image

Naislo jeftino pa morah. Au, pedala je bruka. Neke osnovne stvari su resene bangavo ali ima toliko opcija o kojima ostali looperi mogu samo da sanjaju da vredi i punu cenu koja se trazi za nov primerak.
Opako zabavna stvarcica.

nebojsak

Post by nebojsak » 04 Nov 2016, 12:35

šta je bangavo rešeno?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Nov 2016, 12:44

glasnoce pojedinacnih loopova :/ jedini nacin da smanjis glasnocu loopa je da prebacis Loop effect rotary knob na volume pa onda da preko nozne pedale smanjis trenutno aktivni loop pa da onda pritisnes overdub dugme kako bi resamplovao pri cemu ne smes nista drugo da radis dok loop na toj izabranoj novoj glasnoci ne odsvira jedan ceo krug kako bi resampling bio gotov i tek onda kada je resampling gotov i loop presnimljen na novoj glasnoci mozes da ideis dalje - izuzetno bangavo. velika steta.
sve ostalo jebe kevu.

nebojsak

Post by nebojsak » 04 Nov 2016, 13:58

A jebeš ga, taman se bio primio :?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Nov 2016, 14:35

mislim mozes da assignujes ovu pedalu na njemu za volume jednog loop-a, oba loop-a ili celog mix-a ukljucujuci i input signal, ali obicno zelis da ti ta pedala bude slobodna za Loop efekte. U sustini nije toliki problem sad kad razmislim jer mozes da sjvujes presete za podesavanja Loop efekata, imas ih 50 na raspolaganju, tako da ako bi ih snimio u sledecem redosledu

preset 1: reverse
preset 2: volume
preset 3: pitch bend
preset 4: volume
...

tj da ti svaki parni broj bude volume, onda u sustini znas da promenom na parni preset uvek kontrolises volume, a menjanje preseta je jako lako, jedan od nagaznih prekidaca je vezan za to (gornji desni) tako da je eto to mozda nacin da se koristi pedala bez potrebe da se saginjes dole pri sviranju i zezanju. ovako cu ja sebi da namestim veceras.

citao sam sinoc instruction manual i mnoge stvari su izvedene briljantno. nije savrseno, ali pedala je isuvise komplikovana da bi sve to radilo potpuno perfektno. i ovakva kakva je mislim da je sjajna. ako se ovako nameste preseti za Loop effect kapiram da i volume manipulacije loopovima postaju lagane. Pogotovo je kul sto mozes da biras cega hoces volume da menjas.

Izuzetno je kul uradjen fade out za loopove. Na primer snimim oba loopa i pokrenem fade out na oba loop-a i oba se fejd outuju u isto vreme sto zvuci skroz strava.

Ajded ok da kazemo da ovako tretiranje volume preseta resava problem u vezi sa loopovima (ono sto sam ti prvobitno napisao u vezi resamplinga je nacin da se volume loopova trajno smanji, dok je ovo sa presetima nacin da se mamnipulise trenutno njihovim volume-om dok u memoriji loopera loopovi ostaju iste glasnoce). Jos jedna bangava stvar koja je morala da bude bolje resena po mom misljejnu je prelazak sa jednog na drugi loop. Da bi se to uradilo moras da stisnes oba gornja prekidaca nogom. Za to su ti potrebne obe noge, mozda ako iskrenes patiku/cipelu mozes sa jednom nogom i znam da neki ljudi tako rade ali meni to deluje super neprecizno. Kapiram da cu da ga modujem i da dodam jos jedan mali prekidac koji ce da sluzi kao single prekidac koji ce da postize istu tu svrhu. Taman ima u gornjem levom uglu veliki prazan prostor koji moze da posluzi za taj prekidac.

Ovo je najbolji pregled funkcionalnost pedale - http://www.loopers-delight.com/LDarchiv ... 00679.html
Citao sam ovo par puta i cak se dopisivao sa likom koji je pisao ovo preko mejla pre par godina.
On je navodno neka faca u svetu looping-a ali iskreno meni se njegov stil loopinga ne dopada.

nebojsak

Post by nebojsak » 04 Nov 2016, 15:10

Ma da, ali s obzirom da mi treba samo za lajv, previše je to drkaže, trebalo bi osnovne f-je da budu rešene kako treba, a onda čeriji on top™ i tako to.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Nov 2016, 15:13

onda uzmi ovaj novi EHX 720.

sve je na dohvat nogice instant i najbolje je reseni looper do sada u malom pakovanju, po meni je perfektan. imas sve sto treba, a najvise mi se svidja sto ima odbrojavanje loop-a jer ako imas neki amorfni loop jako je tesko znati kada ce da se ponovi, a ovde imas odbrojavanje od 1 do 9 pa znas "di boravis"™

nebojsak

Post by nebojsak » 04 Nov 2016, 15:24

Ma iam ovaj EHX nano 360, za sad radi poso :) nego razmišljao evt o tako nekoj predrkotini za ubuduće, kad već idemo u tehno dronjavinu.

Post Reply