Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
cini mi se da je veci problem obrnut slucaj - da stavis mali pot iza high-Z izvora, pojesce mnogo visokih. Preveliki pot na low-Z signalu radi obrnutu stvar, ali nece da uradi nista posebno, eventualno da zadrzi vise visokih (kao kad stavis 1M pot na singlovima)...nece nista da boostuje od frekvenci, ostavice samo ono sto je vec tu...to je valjda ok.Cortex wrote:pa ne, ono, znajuci koliko dobro uho imas znao sam da to zvuci dobro i da bi sigurno skontao da nesto nije bas kako valja, nego mi prosto bilo cudnonemam puno iskustva sa volume pedalama gledam da ih ne koristim
ali kao bas sam na dosta mesta procitao da ljudi izbegavaju H posle bufferovanih pedala pa kao ono...ali ako zvuci dobro to je jebeno to i cao
Pazi, dok ne rešim šta da radim kako bih dobio još malo top end-a na pojačalu (dvoumim se da li da čekam da se ulomi zvučnik kako treba, da li da stavljam neki silver mica cap za treble, da li da modujem pojačalo da dobije i Presence pot ili da jurim neki EQ da stavim u loop - slobodno dajte predloge ljudi), zasad mi ne smeta nimalo. Kad uspem da dobijem željenu oštrinu, onda ću na nekoj većoj snazi uraditi A/B, pa ću prijaviti rezultate.Cortex wrote:pa ne, ono, znajuci koliko dobro uho imas znao sam da to zvuci dobro i da bi sigurno skontao da nesto nije bas kako valja, nego mi prosto bilo cudnonemam puno iskustva sa volume pedalama gledam da ih ne koristim
ali kao bas sam na dosta mesta procitao da ljudi izbegavaju H posle bufferovanih pedala pa kao ono...ali ako zvuci dobro to je jebeno to i cao
Pa zvučnik, ali i vrsta lampi, i da li je negative feedback fiksni, ili je varijabilan pa imaš na pojačalu Presence kontrolu. Kontam da su mnogima EL84 lampe same po sebi tanke pa ne stavljaju Presence pot, ali meni bi itekako valjao... A to što je 1x12 kutijast i midlast je zbog nedostatka basa, nema oštrina veze s tim, nju je najlakše reprodukovati.Cortex wrote:kapiram da zvucnik pravi najvecu razliku?
Uncle Moe, kako si zadovoljan sa tim MAK Reverb-om? Ja sam nesto merkao da ga uzmem za neki ambijental tip svirke.Uncle Moe wrote:Novi pedalboard![]()
Veoma sam zadovoljan. Ambience i shimmer modovi me mesmerizuju, a plate mi se ne svidja posebno jer inace ne volim taj mod nesto narocito. U bendu ga nisam koristio pa ne znam kako bi se tu pokazao.Lucky82 wrote: Uncle Moe, kako si zadovoljan sa tim MAK Reverb-om? Ja sam nesto merkao da ga uzmem za neki ambijental tip svirke.
Cini mi se da je za to odlican, sudeci po klipovima na You Tubu.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest